Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Νέες διατροφικές οδηγίες από την Αμερική

Επιτέλους !!! φίλες και φίλοι μου

Πόσο καιρό τώρα προσπαθώ να σας πείσω πως το θέμα της χοληστερίνης δεν είναι έτσι όπως  το περιγράφει η κλασσική ιατρική; Σας έχω μιλήσει επανειλημμένα γι αυτό το θέμα τόσο σε βίντεο όσο και σε αναρτήσεις και στα σεμινάριά μου.  Λίγοι όμως με πιστεύετε και δεν έχετε άδικο, γιατί βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά συστήματα ιατρικής και δεν ξέρετε τι να πιστέψετε.

Το ένα (αυτό της ενοποιημένης ιατρικής, στην οποία εγώ πιστεύω) συστήνει αλλαγή γενική στον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση, επαφή με τη φύση, γέλιο) και σκέψης (απαλλαγή από αρνητικά συναισθήματα και χαλάρωση) και το άλλο (της κλασικής ιατρικής) μόνον περιορισμό κάποιων τροφών και φάρμακα.

Η πληροφόρηση για το πρώτο σύστημα ιατρικής είναι ακόμη ελλιπής, δεν είναι πολλοί ακόμη στον τόπο μας οι γιατροί που ασχολούνται με αυτό, και είναι φυσικό να είσαστε μπερδεμένοι και να μην ξέρετε τι να κάνετε.

Ευτυχώς τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και η αρχή γίνεται όπως πάντα, από την Αμερική. Οι καινούργιες οδηγίες που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν εκεί και αφορούν την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση όλων των νοσημάτων συστήνουν : 
μείωση της κατανάλωσης κρέατος (κόκκινου και επεξεργασμένου), ζάχαρης και εξευγενισμένων σπόρων και αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών, φρούτων, ψαριών, οσπρίων, αναποφλοίωτων σπόρων, ξηρών καρπών και γαλακτοκομικών με μειωμένα λιπαρά.
Πόσο κοντά τις βρίσκετε αυτές τις οδηγίες σε αυτές που επανειλημμένα σας συστήνω εγώ;

Η ομάδα των επιστημόνων (γιατροί και διατροφολόγοι) που συνέταξε τις νέες διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς, έλαβε, όπως είπε, υπ’ όψιν της πως οι διατροφικές αυτές οδηγίες οδηγούν όχι μόνον σε καλύτερη υγεία τους καταναλωτές, αλλά βοηθούν και το περιβάλλον, μειώνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και βοηθώντας στην καλύτερη χρησιμοποίηση της γης, του νερού και των ενεργειακών πηγών.

Το πιο ενδιαφέρον στις οδηγίες αυτές είναι οι καινούργιες οδηγίες για την  αντιμετώπιση της υπερχοληστεριναιμίας. Επιτέλους παραδέχτηκαν πως οι βλάβες των αγγείων της καρδιάς δεν εξαρτώνται από την κατανάλωση τροφών που περιέχουν χοληστερίνη, όπως υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα. Ελπίζω αυτό να μειώσει πια τον φόβο όσων λαχταρούσαν και δεν αποφάσιζαν να απολαύσουν μερικές γαρίδες στο φαγητό τους…



Στις καινούργιες αυτές διατροφικές οδηγίες προς τους Αμερικανούς συνιστάται κυρίως μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης, είτε με τη μορφή γλυκών είτε με τη μορφή αναψυκτικών και όχι η υπερβολική μείωση του αλατιού που οι παλαιότερες οδηγίες συνιστούσαν.
Ακόμη και για το θέμα της πίεσης, οι καρδιολόγοι ερευνητές έχουν καταλήξει πως σημαντικότερη από την μείωση του αλατιού είναι η μείωση της ζάχαρης στη διατροφή. Θεωρούν πως είναι οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται μέσα στις διάφορες επεξεργασμένες τροφές (τροφές σε σακουλάκια και κουτάκια) που ευθύνονται για την αύξηση της πίεσης και όχι το αλάτι που αυτές περιέχουν, όπως πίστευαν μέχρι πρότινος.

Όσο για τον καφέ, οι νεότερες έρευνες δείχνουν πως 2-5 καφέδες την ημέρα βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, αρκεί να μην συνοδεύονται από πολλή ζάχαρη και κρέμα.


Με αγάπη 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα