Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Νηστεία... με Νερό!

Νηστεία... με Νερό!


Διανύουμε, ήδη, την περίοδο της Σαρακοστής. Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας γνωρίζετε ότι αυτή η περίοδος του χρόνου είναι συνυφασμένη με τη νηστεία. Όπου βρεθώ και όπου σταθώ, ακούω τους πάντες να διατυμπανίζουν ότι νηστεύουν. Πόσοι,όμως, στην πραγματικότητα γνωρίζουν τι θα πει νηστεία, για ποιους λόγους γίνεται και πώς πρέπει να εφαρμόζεται μια νηστεία, ώστε να μας οδηγήσει στο επιδιωκόμενο ποθητό αποτέλεσμα;
Τι είναι η νηστεία
Σύμφωνα με τα περισσότερα Ελληνικά λεξικά, η λέξη νηστεία σημαίνει «την αποχή από τροφή είτε εκούσια είτε ακούσια, δηλαδή την ασιτία». Ξαναδιαβάστε, σας παρακαλώ, τον ορισμό της νηστείας και τυπώστε τον καλά στο μυαλό σας. Κάθε φορά που αποφασίζετε να νηστέψετε για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους, αναρωτηθείτε εάν τηρείτε την πραγματική νηστεία, με βάση τον ορισμό της λέξης, ή κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, υποκρινόμενοι μια ψευτοχριστιανική σεμνότυφη στάση πιστού.
Νηστεία, λοιπόν, σημαίνει «φερμουάρ» στο στόμα. Για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να νηστεύει κάποιος, αυτό θα το απαντήσω στα επόμενα άρθρα περί νηστείας.

Εάν και όταν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε μια περίοδο νηστείας, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε για ποιο λόγο θέλετε να νηστέψετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πραγματική και πιο ωφέλιμη νηστείαείναι αυτή η οποία σας καλεί να απέχετε από όλες τις τροφές και όλα τα υγρά ροφήματα μηδενός εξαιρουμένου. Το μόνο που επιτρέπεται σε μια νηστεία είναι η κατανάλωση ποιοτικού νερού και αυτό πάλι μεσύνεση και μέτρο, ακολουθώντας μόνο το γνήσιο και αλάνθαστο ένστικτο της δίψας.
Άλλο πράγμα η νηστεία και άλλο η χυμοθεραπεία. Άλλο πράγμα η νηστεία και άλλο η φρουτοθεραπεία. Άλλο πράγμα η νηστεία με νερό και άλλο η εξευτελιστική και ανθυγιεινή σημερινή πρακτική με σίτισηταραμοσαλάτας, μπακαλιάρου, αφρολέξ ψωμί, ταχίνι με το κιλό, ταχινόπιτας, αλάδατων ψόφιων φαγητών, γάλατα σόγιας, φυτικών τροφών και αλλαντικών και ένα σωρό «νηστίσιμων» σκουπιδοτροφών!
Εάν πρόκειται να νηστέψετε, τουλάχιστον νηστέψτε σωστά. Για όνομα...
Ενώ συμφωνώ και ασπάζομαι τον ελληνικό ορισμό περί νηστείας, αντιτάσσομαι κατηγορηματικά στο δεύτερο μέρος του ορισμού της λέξης. Αυτό, δηλαδή, που αναφέρει και ταυτίζει τη νηστεία με την ασιτία. Δυστυχώς, η πλούσια ελληνική γλώσσα δεν προέβλεψε 2 διαφορετικές έννοιες για τις λέξεις νηστεία και ασιτία. Γιατί, πράγματι, είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Αυτό διακρίνεται καλύτερα από το αγγλοσαξονικό λεξικό, όπου η λέξη νηστεία αναφέρεται ως Fasting και όπου η λέξη ασιτία αναφέρεται ως starvation. Σε αυτή την περίπτωση, η φτωχή σε λέξεις και φράσεις αγγλική γλώσσα αποδεικνύεται πληρέστερη στην ουσιαστική απόδοση των ορισμών. Ίσως αυτό συνέβη, λόγω της μεγαλύτερης αποδοχής, καθώς και της εφαρμογής αυτής της μεθόδου ως θεραπείας από παλαιούς, αλλά και σύγχρονους ιατρούς αυτών των χωρών. Στην Ελλάδα, αντίθετα, χρωστάμε τη διατήρηση και την ύπαρξη της νηστείας (έστω και ως μεταλλαγμένης) στη χριστιανική μας παράδοση, όπως αυτή εφαρμόζεται σήμερα σε ορισμένα ΜΟΝΟ ασκητικά μοναστήρια. Όσο για τους Έλληνες γιατρούς περί νηστείας, μαύρα μεσάνυχτα... Κατά τα λεγόμενα τους, νηστεία = αργή αυτοκτονία. Η άγνοια σκοτώνει και ο φόβος του άγνωστου και όχι η νηστεία, η οποία αποδεικνύεται και επιστημονικά πλέον. Μια ολιγοήμερη ή παρατεταμένη νηστεία μόνο με νερό αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική και εφαρμόζεται χρόνια τώρα σε επιστημονικά θεραπευτικά κέντρα του εξωτερικού από επιβλέποντες ιατρούς, οι οποίοι έχουν ασπαστεί πλήρως τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας.
Γιατί να νηστεύεις
Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι νηστείας μόνο με νερό. Ο πρώτος λόγος είναι καθαρά πνευματικός. Αποφασίζουμε, λοιπόν, να νηστέψουμε συνειδητά, επειδή η ψυχή μας απαιτεί εξαγνισμό και το μυαλό μας κάθαρση. Αυτή η πρακτική είναι ένα ανώτερο σκαλοπάτι, το οποίο κάποια στιγμή καλούνται να ανέβουν όσοι επιθυμούν να εξελιχθούν πνευματικά. Δε συνιστώ τη νηστεία μόνο με νερό για λόγους spiritual, καθότι μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη και τρομακτική στους αδαείς.
Πολλοί νεοεποχίτες αυτοαποκαλούμενοι «γκουρού», «φως» και «εν δυνάμει θεοί» πάθανε την πλάκα τους και στην κυριολεξία τα είδαν όλα, όταν το επιχείρησαν.
Εγωιστικές νηστείες με εγωκεντρικούς προσανατολισμούς και στόχους πάντα αποτυγχάνουν, καθώς το Άγιο Πνεύμα είναι πολύ επιλεκτικό και απαιτεί γνήσια ταπείνωση, για να φανερωθεί. Η νηστεία με νερό για καθαρά πνευματικούς λόγους απαιτεί πρώιμη μακροχρόνια σωματική κάθαρση. Πρώτα το σώμα και μετά το πνεύμα και η ψυχή και όχι το αντίθετο. Αυτός είναι και ο λόγος που σύγχρονοι μοναχοί αποτυγχάνουν στο σκοπό τους και έρχονται κατά καιρούς σε μένα για σωματικά προβλήματα και όχι μόνο.
Ο δεύτερος λόγος νηστείας με νερό και ο πιο διαδεδομένος είναι αυτός που επιβάλλεται να εφαρμοστεί κάθε φορά που παρουσιάζεται οξεία ασθένεια ή ενοχλητικά και επώδυνα συμπτώματα, όπως ανορεξία, πυρετός, καταρροή, γρίπη, συνάχι, κρυολόγημα, διάρροια, πόνος, ναυτία, εμετός, κλπ.
Σε αυτή την περίπτωση, η συνειδητή αποχή από όλες τις τροφές δίνει στο σώμα την δυνατότητα να αυτοθεραπευτεί χωρίς εξωτερική παρέμβαση.
Η νηστεία με νερό είναι ο πιο σύντομος δρόμος θεραπείας στα αρχικά και ΜΟΝΟ στάδια οποιασδήποτε ασθένειας (πλην καρκίνου). Η νηστεία με νερό είναι εγχείρηση χωρίς νυστέρι. Όταν ο ασθενής νηστεύει, βρίσκεται στο ασφαλές χειρουργικό κρεβάτι του θεού και της φύσης.
Νηστεία, λοιπόν, και άγιος ο Θεός...
Σπάρτακος ο Εκπαιδευτής!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα