Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συναστρία , έρωτας και ..δέσμευση

passion_wedding
Με την γέννηση μας λαμβάνουμε ως δώρο το γενέθλιο αποτύπωμα , που είναι ο αστρολογικός μας χάρτης, το ωροσκόπιο μας.  Σύμφωνα με την θέση των πλανητών και τις όψεις που σχηματίζουν στον χάρτη μας, φτιάχνουμε το «πεπρωμένο» μας,  και περπατάμε το μονοπάτι της εξέλιξης. Έτσι συναναστρεφόμαστε με τους «άλλους» , τους απέναντι , τα άτομα δηλαδή που αποτελούν το περιβάλλον μας,  και δημιουργούμε κάθε είδους σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, συντροφικές, ερωτικές, εχθρικές, κλπ. Η σχέση που μονοπωλεί όμως το ενδιαφέρον μας είναι η ερωτική , και κάθε φορά που χτυπάει τρελά και επικίνδυνα η καρδιά μας, τρέχουμε στον αστρολόγο για να ανοίξει τα μάτια μας,  και να λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το μυστήριο των συναισθημάτων μας.
Tι είναι Συναστρία;
Η αστρολογική τεχνική της σύγκρισης των δυο ωροσκόπιων ενός ζευγαριού, ονομάζεται συναστρία,  και απεικονίζει τον τρόπο που οι πλανήτες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα οι όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες όταν συσχετίζονται , χρωματίζουν κατά ένα μεγάλο βαθμό τη σχέση και τη διάρκεια της , που είναι και το ζητούμενο .
Ποιες είναι όμως οι βασικές όψεις που ανάβουν το πράσινο φως που θα οδηγήσει το όχημα , δηλαδή τη σχέση , σε σταθερό προορισμό που είναι η επιθυμητή δέσμευση..

Θετικές αστρολογικές όψεις 
Σε γενικές γραμμές τα εξάγωνα και τα τρίγωνα θεωρούνται αρμονικές όψεις καθώς αναπτύσσονται συναισθήματα κατανόησης και αποδοχής μέσα στο ζευγάρι. Η επικοινωνία είναι εύκολη , υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα,  το κλίμα παραμένει ειρηνικό , χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.
Η σύνοδος είναι επικίνδυνη αλλά και απαραίτητη όψη , και τη συναντάμε αρκετά συχνά όταν συγκρίνουμε τους χάρτες των ενδιαφερομένων.  Σύνοδος των πλανητών , σημαίνει ότι υπάρχουν κοινοί πλανήτες , άρα κοινά ενδιαφέροντα, κοινές προσδοκίες , δηλαδή ταύτιση. Η ταύτιση-ομοιότητα φέρνει τους ανθρώπους κοντά , αλλά και τους απωθεί , καθώς η έλλειψη διαφορετικότητας προκαλεί μονοτονία και δυσαρέσκεια.
Η αντίθεση , αν και θεωρείται δυσαρμονική όψη των πλανητών,  γεφυρώνει τις αντιθέσεις, καλύπτει κενά και ελλείψεις , και καλεί το ζευγάρι να ανακαλύψει τη χρυσή τομή, ώστε να ισορροπήσει.
Συναισθηματική ολοκλήρωση (θετικές όψεις ανάμεσα στα Φώτα, Ήλιος- Σελήνη)
Ο Ήλιος σε επαφή με τη Σελήνη φέρνει ενότητα, προστασία , και ουσιαστικά η αρσενική ενέργεια ενώνεται με τη θηλυκή. Ισορροπία, γαλήνη , και συναισθήματα θαυμασμού δένουν το ζευγάρι σε σάρκα ..μια.!
Η Σελήνη σε επαφή με τη Σελήνη , σημαίνει συναισθηματική πληρότητα , κοινές δικλείδες ασφαλείας , κοινό παρελθόν, εμπειρίες, οικειότητα, αποδοχή , τρυφερότητα.
Ο Ήλιος σε επαφή με τον Ήλιο , σημαίνει ότι σε αποδέχομαι, ταυτίζομαι με το πρόσωπο που βγάζεις προς τα έξω , θέλω τα ίδια πράγματα με σένα.
 Ρομαντισμός, κοινά ενδιαφέροντα 
Ο Ήλιος σε επαφή με την Αφροδίτη μιλάει για ρομαντισμό , τρυφερότητα, για το τέλειο ζευγάρι , και αυτό που ακούμε συχνά, είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον!
Η Σελήνη σε επαφή με την Αφροδίτη απαλείφει τα εμπόδια, τις δυσκολίες και το ζευγάρι εκφράζει με ευκολία ανάγκες , επιθυμίες , χωρίς δεύτερες σκέψεις και παρασκήνιο.
     Ο Ήλιος σε επαφή με τον Ερμή , σημαίνει ότι σκέφτομαι πρώτα εσένα, θέλω δηλαδή  να μπω στο μυαλό σου, και να βρω την χρυσή τομή , για να συνεννοηθούμε.
Η Σελήνη σε επαφή με τον Ερμή διώχνει τυχόν δυσκολίες για να εκφράσω τα συναισθήματα  μου,  και χωρίς ενδοιασμό ανοίγω την καρδιά μου και εκδηλώνω τον έρωτα μου , αλλά και τις ανησυχίες μου .
Επικοινωνία , έκφραση , τρόπος σκέψης
Ο Ερμής σε επαφή με τον Ερμή απεικονίζει το ζευγάρι που δουλεύει με κοινούς στόχους , προσανατολίζεται σε ίδια μονοπάτια, και συμπίπτουν και οι επαγγελματικές ανησυχίες, αποφάσεις.
Ο Ερμής σε επαφή με τον Άρη φέρνει ευχάριστες συζητήσεις , ατέλειωτους διάλογους, και διώχνει το φόβο της ρουτίνας. Δύσκολα να βαρεθεί ο ένας τον άλλο.
Σεξουαλική χημεία
Η Αφροδίτη σε επαφή με την Αφροδίτη καλλιεργεί το ρομαντισμό , μεγεθύνει τα συναισθήματα , μιλάμε για εξιδανίκευση , και οπωσδήποτε το ζευγάρι περνάει καλά , διασκεδάζει και αφήνει τα προβλήματα έξω από την σχέση.
Η Αφροδίτη σε επαφή με τον Άρη είναι η πνοή ζωής της σχέσης, καθώς προκαλεί την   φυσική έλξη , την χημεία και την σεξουαλική ικανοποίηση.
Πιστεύω , ιδανικά , Υπευθυνότητα , Δέσμευση 
Ο Δίας σε επαφή με τον Ήλιο φέρνει δώρα , καλοτυχία,  καλή διάθεση και το ζευγάρι ξέρει να συζητά και να αναζητά δίκαιες λύσεις για τις διαφωνίες που μπορεί να προκύπτουν.
Ο Κρόνος σε επαφή με τον ΄Ηλιο επιβάλλει το σεβασμό , την εκτίμηση, και αμέσως το ζευγάρι βλέπει σοβαρά τη σχέση , καλλιεργεί την υπευθυνότητα.
Ο Κρόνος σε επαφή με την Αφροδίτη  είναι η λεγόμενη κόλλα , και οικειότητα, συναισθήματα φιλίας, κατανόησης, αποδοχής φέρνουν τη δέσμευση. Όμως το άτομο που εκπροσωπεί τον Κρόνο κουβαλά περισσότερο τη σχέση στην πλάτη του,  και αναγκάζεται να δέχεται τα καπρίτσια της άλλης πλευράς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα