Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η σοφία του Κάμα Σούτρα


Το βιβλίο ορόσημο στο σεξ. Πλέον θεωρείται το απόλυτο εγχειρίδιο του σεξ σε όλο το κόσμο. Ένα αρχαίο ινδικό κείμενο σανσκριτικής λογοτεχνίας που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Έχει γίνει αναφορά τόσες φορές από διαφορετικά μέσα, που έχει καταλήξει να είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Κι αυτό γιατί άπαντες όταν ακούνε αυτές τις δύο λέξεις εστιάζουν στις στάσεις του σεξ που αναλύει το βιβλίο χωρίς να γνωρίζουν ότι το τελευταίο κεφάλαιο δίνει έμφαση στα συναισθήματα και στον ερωτισμό.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο από έναν άνδρα, που χρειάστηκαν χρόνια για να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστικά του, και που είναι τόσο σύγχρονα στη σημερινή εποχή όσο και όταν γράφτηκαν περίπου πριν 18 αιώνες. Γιατί ο τρόπος που κάνουμε έρωτα δεν έχει υποστεί αλλαγές. Αποκαλύπτει ιδέες που οι σύγχρονοι σεξολόγοι αξιολόγησαν πρόσφατα.

Αποτελείται από επτά κεφάλαια μεταξύ των οποίων τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να προσελκύουμε άλλους ανθρώπους όπως και κανόνες συμπεριφοράς προς τις γυναίκες. Δίνει έμφαση στις προτεραιότητες της ζωής και την απόκτηση της «γνώσης» καθώς και στα κριτήρια επιλογής των ερωτικών συντρόφων. Το Κάμα Σούτρα καθιστά σαφές ότι πριν την πράξη πρέπει οι ερωτικοί σύντροφοι να αγαπήσουν το σώμα του άλλου με όλες τις αισθήσεις τους.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η συνολική υποστήριξη μιας ευτυχισμένης ένωσης σε ένα ζευγάρι κι όχι απλά ένα ευρετήριο ακροβατικών κινήσεων για δύο παίκτες. Καλύπτει την αγάπη, τη συντροφικότητα, την αρμονία και φυσικά το καλό σεξ που όλοι ξέρουμε ότι παίζει βασικό ρόλο στη ζωή μας και στη σχέση με το σύντροφό μας.

Ναι, φυσικά και μέσα στο Κάμα Σούτρα αναλύονται στάσεις για το σεξ. Μαθαίνει πώς να προετοιμαζόμαστε καλά πριν την πράξη και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προκαταρτικά παιχνίδια.
Ξέρω, είναι πολύ εύκολο αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολο στις μέρες μας να μιλάμε για το σεξ. Δεν ήξερα όμως ότι είναι τόσο κακό να συζητάμε για τις επιθυμίες μας. Όποιος πιστεύει ότι δεν παίζει ρόλο στη ζωή του, καλύτερα ας επιχειρήσει να το διαβάσει.

Το Κάμα Σούτρα είναι ένα πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο. Είναι στο χέρι σας να το εκμεταλλευτείτε.
Στο κάτω κάτω εσείς δεν είστε που παραπονιέστε ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει ρουτινιάσει; Ότι οδηγείται όλο και πιο γρήγορα στην πλήξη και την ανία; Γιατί λοιπόν δεν προσπαθείτε να κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα στη σχέση σας; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε την φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας; Εσείς δεν θέλετε μια μακροχρόνια σεξουαλική υγεία;


Ό,τι είναι καλό για το σώμα είναι και για το σεξ.
Ακόμα θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο στη ζωή σας;


Άννα-Μαρία Μαρίνου
pillowfights
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα