Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!!!


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Κάτι πολύ δυνατό παίζεται στο βάθος – βάθος του ελληνογερμανικού πολέμου. Μου θυμίζει τον έρωτα μετά από έναν τρικούβερτο καβγά και τη νημεμία που ακολουθεί μία καταιγίδα.
Η συνήθως πολύ καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου Euroinsight για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες, γράφει ακριβώς ό,τι ήθελε να ακούσει ο Α. Τσίπρας. Ότι η Μέρκελ, ανησυχώντας για τις γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μία έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη προωθεί πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα με βάση και ανορθόδοξες λύσεις.

Ως τέτοιες αναφέρει την αύξηση του ορίου των εντόκων που μπορεί να εκδώσει η χώρα, προσωρινούς περιορισμούς κεφαλαίου εναντίον ενός bank run, πρόωρη εκταμίευση κεφαλαίων από το τρέχον πρόγραμμα ή καθυστέρηση αποπληρωμών στο ΔΝΤ.

Η δημοσίευση αυτή στην σαββατιάτικη έκδοση συνέπεσε, μάλλον όχι τυχαία, με τις χθεσινές δηλώσεις Βαρουφάκη για πάγωμα προεκλογικών παροχών, που αποτελούσαν ένα από τα πιο σοβαρά σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις.
Στη λογική Μέρκελ κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τις οποίες ένα Grexit «...θα ήταν μια καταστροφή για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη ως σύνολο. Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους». 

Απαρατήρητη, όμως δεν πέρασε ούτε η δήλωση του Μανώλη Γλέζου ότι δεν είναι της παρούσης να τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων. Κατά τη γερμανική ιστοσελίδα, ο κύριος φόβος της Μέρκελ είναι η αστάθεια στα Βαλκάνια εάν η Ελλάδα περάσει στη ρωσική σφαίρα επιρροής. Προωθείται λοιπόν πολιτική συμφωνία, πως η Ελλάδα θα μείνει τμήμα της Ευρωζώνης, πράγμα που κατά το Βερολίνο απαιτεί δέσμευση για μεταρρυθμίσεις. Τότε, η γερμανική κυβέρνηση θα ήταν έτοιμη για τρίτο πακέτο, ακόμη και με το ρίσκο αντίθεσης από συμπολιτευόμενους βουλευτές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα