Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γνώση …Παραπληροφόρηση …… και η ανίχνευση του Σωκράτη





Η αντικειμενική γνώση για τον   εσωτεριστή  ή ερευνητή,  είναι η πρακτική εφαρμογή. .. Καμία πληροφορία δεν είναι αντικειμενική μέχρι να βιωθεί …
και όταν βιωθεί ....παύει να είναι  πληροφορία …….. 
τότε είναι   γνώση !.

Η γνώση  του εαυτού είναι πρωταρχικό και κύριο μέλημα του ανθρώπου, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, υγείας, οικονομικά, σχέσεις, κλπ,  απλά έρχονται και εναρμονίζονται  και καθορίζονται από το επίπεδο συνείδησης  και πίστης [ αυτογνωσία] που υπάρχει την κάθε στιγμή.

Ο διά-βολος [ το εγω]  ξεγέλασε τους πρωτόπλαστους, υποσχόμενος γνώση, και οι πρωτόπλαστοι ξέχασαν τον εαυτό τους, έτσι  έχασαν τον παράδεισο τους.
 Επίσης και οι σειρήνες έταζαν γνώση με το τραγούδι τους στον Οδυσσέα, όμως αυτός ήταν δεμένος στο κατάρτι του πλοίου του [ την επίγνωση] και τελικά κατέκτησε την Ιθάκη του.

Στην εποχή  που ζούμε,  υπάρχει μια τεραστία πληροφόρηση από θεωρίες απόψεις και ιδέες που γεμίζουν το διαδίκτυο, και υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα απο τα οποία μπορούμε  να
πάρουμε διάφορες πληροφορίες, και  να τις κάνουμε γνώση .

Υπάρχουν θέματα  για όλους .
Φυσικά υπάρχει και άφθονο ψέμα και παραπληροφόρηση.
Το  στολισμένο  ψέμα, ο εντυπωσιασμός, η παραποίηση της πληροφορίας, είναι πάντα παρών    και εύκολα μπορεί να παρασυρθεί  κάποιος, και να χάση τον χρόνο του άσκοπα σε  ανούσια θέματα.

Δεν υπάρχει κανένα λάθος σε αυτό,  και απλά θα μπορούσε να θεωρηθεί μια βόλτα σε <<διανοητικά σοκάκια >> απλα για να ικανοποιήσουμε ένα  ψυχολογικό
 επιπρόσθετο, της περιέργειας μας .
 …………………………………………………………………….

   Υπάρχει μια εκτεταμένη φιλολογία στο διαδίκτυο,  ένας  βομβαρδισμός από πληροφορίες για ανθρώπους  οι οποίοι  ανήκουν σε ομάδες κρυφές και φανερές [ μια ελιτ] που τους χαρακτηρίζουν σαν Illuminati, Masonia, Bilderbeg, Sionismos κλπ.....οι οποίοι  προσπαθούν  με διαφόρους τρόπους να επιβάλουν την γνώμη τους, τα πιστεύω τους, την θεληση τους σε ολο τον κόσμο  [ όπως περίπου  κάνει ο κάθε ένας από εμάς.... στο διπλανό του.]
Η ύπαρξη  παθιασμένων  ανθρόπων με το χρήμα την δύναμη και την εξουσία είναι γεγονός, και καθόλου περίεργο αφού τα χαρακτηριστικά της απληστίας βρίσκονται σε όλους τους ανθρώπους .
Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι κυριαρχία έχει μόνο αυτός που διαθέτει υλικό πλούτο  …αυτοί οι άνθρωποι είναι προφανές ότι είναι υποδουλωμένοι στη δική τους πεποίθηση και στο σύστημα που αυτό θέλει να πιστεύει ο κόσμος , και πάντα θα είναι έτσι …..αν δεν αλλάξουν μέσα τους .


Πάντα κάποιος θα τους κυβερνά και θα τους εξουσιάζει που θα έχει περισσότερα από αυτούς 


  Επίσης  και για διάφορα παράξενα όντα  τα οποία εξουσιάζουν τον πλανήτη   μαζί και  όλους εμάς τους  [κακόμοιρους ] ανθρώπους,  και οτι μας διατηρούν συνεχώς σε ένα καθεστώς υποταγής...... σωματικό και ψυχολογικό.
Επίσης   μέσα σε αυτή την φιλολογία διακρίνετε και μια  ελπίδα η οποία  βασίζετε σε μια βοήθεια η οποία θα έρθει  όμως από έξω απ το διάστημα, από εξωγήινες οντότητες, και φιλικούς με την γη πλανήτες.
Aνεπίσημα, οι περισσότεροι συμφωνούν στην ύπαρξη οντοτήτων ανεπτυγμένων πνευματικά και τεχνολογικά, που προφανώς  συμμετείχαν με διαφόρους τρόπους στην δημιουργία και εξέλιξη του πλανήτη.

Σε τη εξυπηρετεί όμως η  τρομολαγνεία, και η παραπληροφόρηση που διαδίδετε
 και βασίζετε στα παραπάνω, και που το μόνο τελικά που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν φόβο, που  ειναι και το βασικό ψυχολογικό χαρακτηριστικό για την ανέλιξη του ανθρώπου?.
Και αυτή η παράλογη εμμονή να πιστή ο κόσμος  ότι όλος ο πλανήτης είναι, ή βαδίζει  σε μια .... υπό κατοχή αυτών  των αρνητικών  δυνάμεων.?

Αυτή η τρόμολαγνεία    έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι,.....
 οντότητες  πραγματικά  και πνευματικά ανεπτυγμένες και πρόθυμες να βοηθήσουν τον άνθρωπο , όταν αισθανθούν ότι ο άνθρωπος είναι φοβισμένος δεν τον πλησιάζουν..........
  διότι η ενέργεια αυτή του φόβου  δεν συγγενεύει μαζί τους.

 Για να επιτευχτεί μια επικοινωνία  τέτοιου επιπέδου με οντότητες πνευματικά ανεπτυγμένες,  γίνετε μόνον  όταν υπάρχει και το ανάλογο ποσοστό συνειδητότητας από τον άνθρωπο.

Αν λοιπόν κάποιοι ελπίζουν σε μια βοήθεια από.... έξω …θα τους προτείναμε  [με κάθε σεβασμό στην ελεύθερη επιλογή τους] , πρώτα να κοιτάξουν το μέσα τους για να γίνουν πιο   ..ορατοί στο σύμπαν. Κανένας  Illuminati, Masonος, Bilderbeg,  ή Sionismos...δεν είναι πιο κυρίαρχος από ένα συνειδητό άνθρωπο ! 

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που έχει περάσει <<εν μέρη>> στο υποσυνείδητο των ανθρώπων, ότι δηλαδη οι εξωγήινες οντότητες έτσι όπως περιγράφονται και παρουσιάζονται από τους <<ενημερωμένους  συνομοσιολόγους>> είναι  σαν πράσινα ανθρωπάκια, ή μπεζ ανθρωποειδή, ερπετόμορφοι  κλπ.

Είναι μια εικόνα μηχανικά φανταστική... που απέχει από την πραγματικότητα.

Το όνειρο που έχει κάθε ένα από  τα  στοιχειώδη των ζώων και των φυτών  της φύσης, είναι να εξελιχτούν, και κάποτε να μπορέσουν να ενσαρκωθούν σαν άνθρωποι, για αυτό και όταν αυτά τα όντα τα βλέπουμε στον αστρικό χώρο ή στην τέταρτη διάσταση έχουν μορφή περίπου ανθρωπόμορφη .
Μια σαύρα που είναι στο τοίχο του σπιτιού μας αν την δούμε στο αστρικό  επίπεδο [πχ στον ύπνο μας],  πιθανόν να έχει την μορφή μια πράσινης οντότητας περίπου ανθρώπινης αλλά  με πρόσωπο σαύρας, όπως επίσης και την γατούλα του σπιτιού μας, μην μας φανεί περίεργο αν την δούμε σαν την..... catwoman [περίπου]  όπως ήταν στον κινηματογράφο.

Προφανώς από κάτι τέτοιες αναφορές και εμπειρίες   ξεπηδά και η φαντασία  με τα παραπάνω σενάρια.
Όσο για τους εξωγήινους,   εμείς σε αντίθεση με τους ουφολόγους και συνομοσιολόγους, προτείνουμε   να ρίξουμε μια ματιά στους ποικιλόμορφους κατοίκους του πλανήτη μας σε όλο το κόσμο  για να καταλάβουμε πως περίπου μοιάζουν στην ……φυσική διάσταση …! 
 
 Μια πλανητική οντότητα σαν τον πλανήτη γη, μια πνευματική οντότητα του μεγέθους της,  που συγκεντρώνει για την πνευματική της εξέλιξη δυνάμεις από κάθε γωνία του σύμπαντος, δεν επηρεάζετε ούτε υποτάσσετε από καμία οντότητα, ούτε από έξω από τη γη,  ούτε και από μέσα από τη γη, καμία οντότητα δεν έχει εξουσία επάνω στο υλικό σώμα, αλλά  και στα πνευματικά σώματα του πλανήτη, παρά μόνον αν ο ίδιος ο πλανήτης   το επιτρέψει.

Το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο που ενσαρκώνετε και αποσαρκώνετε πάνω σε αυτόν τον  πλανήτη, και υποστηρίζετε απολύτως από την πλανητική οντότητα [ σχέση μητέρας παιδιού] αλλά και από πολλές  συμπαντικές δυνάμεις που συνδράμουν και βοηθούν στην πνευματική του εξέλιξη.

Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να εξουσιάσει τον άνθρωπο,    αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν το επιτρέψει.

Το πνεύμα του πλανήτη λέγετε ότι είναι ο μέγας  Μελχισεδέκ, αναφέρεται σε κάποια σημεία το όνομα του στις γραφές σαν  βασιλιάς της ειρήνης και της δικαιοσύνης, και είναι αυτός ο οποίος ευλόγησε τον Αβραάμ μετά από μια νίκη του δίνοντας του οίνο και ψωμί.[γη].
 Συμβολισμός  που παραπέμπει επίσης στον  μεγάλο μύστη  Ιησού, ο οποίος και  είναι  σύμφωνα με τις γραφές αρχιερέας στην τάξη αυτού του μεγάλου πνεύματος,  και  ο οποίος χρησιμοποίησε τον ίδιο συμβολισμό με κρασί και ψωμί  στο μυστικό δείπνο.

Επίσης  τον συναντάμε σε άλλες θρησκείες και μύθους με άλλα ονόματα όπως σαν Μίνωα επίσης άρχοντας της δικαιοσύνης στην ελληνική μυθολογία, και στον ινδουισμό σαν Chakra Varti ο οποίος ρυθμίζει  την κίνηση του τροχού της ανοδικής και καθοδικής εξέλιξης του πλανήτη, τοποθετώντας δίκαια τις ενέργειες του κάθε όντος στη σφαίρα που αντιστοιχεί η δόνηση του.

Το 2015 στην αριθμοσοφία έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, [ το νούμερο 8 του Ταρώ ] που επίσης συμβολίζει το άπειρο ,συμβολίζει την ένωση   των κόσμων σαν ένα, συνθέτει και εναρμονίζει και βάζει σε .....τάξη.
  Τα λόγια που συνοδεύουν αυτό το χαρτί του ταρώ είναι ….
 <<Οικοδόμησε ένα βωμό στην καρδιά σου,......... αλλά μη κά­νεις από την καρδιά σου έναν βωμό.>>  .....[.......................]
   
 Όλα τα όντα που κατοικούν τον πλανήτη με οποιαδήποτε μορφή, και  αυτά τα οποία επισκέπτονται  την γη από οπουδήποτε, εφόσον βρίσκονται πάνω σε αυτό το πλανητικό σώμα, αντίστοιχα βρίσκονται και κάτω από τις δικές του επιδράσεις και νόμους,  σύμφωνα πάντα με  το βασίλειο το οποίο ανήκουν, αλλα και το επίπεδο συνειδητότητας που έχουν.

Ο άνθρωπος, και γενικά όλα τα όντα πάνω στη γη  είναι δημιούργημα και σπέρμα πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και ενεργειών  από το σύμπαν όπως και ο ίδιος ο πλανήτης.
  Για αυτό θα βρούμε λευκούς ανθρώπους, μαύρους,  κίτρινους, και επίσης χιλιάδες διαφορετικά είδη ζώων, πτηνών, φυτών, ορυκτών,  και υπάρχουν και  περισσότερα  τα όποια δεν γνωρίζουμε, ή δεν έχουμε ανακαλύψει, ή δεν  αντιλαμβανόμαστε, διότι δεν έχουμε τα εργαλεία [ υπερ αισθήσεις] για να μπορέσουμε να τα αντιληφτούμε.

Τα φυσικά  βασίλεια στον πλανήτη είναι τέσσερα ………και ειναι.....
α]το ορυκτό βασίλειο     β] το φυτικό βασίλειο   γ] το ζωικό βασίλειο  και  δ] το ανθρώπινο βασίλειο.
 Το ανθρώπινο βασίλειο  είναι το πιο  εξυψωμένο στη φυσική διάσταση  και κυρίαρχο στον πλανήτη.
Διότι διαθέτει τρία βασικά κέντρα *  τα οποία του δίνουν την δυνατότητα να εξελίσσετε και να δημιουργεί .

Αν αυτά τα κέντρα είναι ισορροπημένα και αρμονικά τότε ο άνθρωπος μπορεί να εξελίσσετε ακόμα περισσότερο δηλαδή..... πνευματικά 
  Οποιοσδήποτε οργανισμός κατοικεί και επιβιώνει  στον πλανήτη, ανήκει σε κάποιο από τα παραπάνω  τέσσερα βασίλεια. Αν λοιπόν υπάρχουν όντα  περίπου ανθρωποειδή [όπως πχ γορίλλες και χιμπατζήδες ή άλλα ] ανήκουν στο ζωικό βασίλειο.

Λόγο της θέσης του ανθρώπου πάνω στη γη είναι  επίσης προφανές  ότι  έχει δυνάμεις και <<δώρα >> συγκεντρωμένα στο σώμα του και στο DNA του από όλο το σύμπαν,  με φοβερή δύναμη και ενέργεια δημιουργίας, αλλά και καταστροφής .
Ίσως αυτός να είναι  και ένας από τους λόγους που κάθε  άνθρωπος  που γεννιέται στη φυσική διάσταση πέφτει στη λήθη και  στη λησμονιά για το ποιος είναι πραγματικά .

Και μόνο  καθώς αρχίζει να ξυπνά την συνείδηση του  και κατακτά την αρμονία , αφυπνίζει σταδιακά και όλες αυτές τις δυνάμεις και ενέργειες που τον καθιστούν κυρίαρχο και δημιουργό στο περιβάλλον του.

Είναι σαφές ότι αυτές οι  συμπαντικές δυνάμεις στα χέρια ενός ανισόρροπου κοιμισμένου θα ήταν καταστροφικές για την ανθρωπότητα.
Έτσι για να κατέχει κάποιος αυτές τις δυνάμεις θα πρέπει πρώτα να έχει ξύπνιο και το ανάλογο ποσοστό συνείδησης, που θα τον καθιστά  ικανό να κατέχει  την τρίτη δύναμη της δημιουργίας και που ισορροπεί   τις άλλες δυο.....  την αρμονία .

Οι  δυνάμεις όμως οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν  οι άνθρωποι γενικά, αλλά πολύ περισσότερο οι άνθρωποι  με χαμηλές δονήσεις, όπως και  εξωγήινες ή και γήινες οντότητες   με αρνητικά χαρακτηριστικά είναι πολύ συγκεκριμένες  και ……
α] έχουν κάποια όρια τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπερβούν [ θυμηθείτε τον πύργο της Βαβέλ]
β] για να  μπορέσουν να επηρεάσουν άλλους ανθρώπους  πρέπει και οι ίδιοι οι άνθρωποι να  το αποδεχτούν,  διότι ζούμε σε έναν πλανήτη που  η επιλογή είναι ελεύθερη και κανένας θεός και κανένας διάβολος  δεν μπορεί να αψηφήσει αυτήν την δυνατότητα της επιλογής.
Ο πνευματικός εκφυλισμός των ανθρώπων  και των κοινωνιών ομως  είναι δήγμα αποδοχής και έλξης ανάλογων  οντοτήτων, γεγονότων, και  εκφυλιστικων συνθηκών.  

Αυτοί που πιστεύουν ότι δεν έχουν επιλογές στη ζωή τους, ή ότι στερούνται της δυνατότητας αυτής διότι κάποιοι  τους την έχουν οριστικά στερήσει, είναι σίγουρο ότι  βρίσκονται σε συνειδησιακή ύπνωση,  διότι το νοητικό σύστημα που υποστηρίζουν  τους έχει πείσει για αυτό, και έχουν απλά παραδώσει όλες τις δυνατότητες τους στις πεποιθήσεις τους και στα εγω τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι οι οντότητες ανθρώπινες ή όχι, με αρνητικές συμπεριφορές και επιρροές,  δεν έχουν απολύτως καμία εξουσία σε ανθρώπους που δουλεύουν πρακτικά με τον εαυτό τους, αλλά ούτε και σε αυτούς  που ακόμα ανάβει έστω και λίγο το φως της συνειδητότητας μέσα τους.

Ένας άνθρωπος  κοιμισμένος συνειδησιακά όμως, που δεν ενδιαφέρεται για την εσωτερική του ανάπτυξη αλλά του αρέσει  να περιφέρεται  <<όπου ο άνεμος φυσά>>,  είναι εύκολο να παρασυρθεί να γίνει οπαδός, να αναπτύξει τον φανατισμό, τον φόβο, τον ρατσισμό, την θρησκοληψία, την αντιπαλότητα, την κριτική προς τους άλλους,  και να κοιμάται όλο και περισσότερο βαθειά, και να έχει μάλιστα την ψευδαίσθηση ότι είναι και πιο ξύπνιος, και πιο επαναστάτης  σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι άνθρωποι που η συνείδηση τους βρίσκετε σε κατάσταση ύπνωσης , εύκολα χειραγωγούνται και φανατίζονται,  και εύκολα υιοθετούν ξένες απόψεις και ιδέες , αφού δεν μπορούν να ζήσουν την δική τους έμπνευση.
   Πολλές φορές συμπεριφέρονται σαν ζώα,
  διότι από την πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει έχουν ξυπνήσει τα ζωικά ένστικτα και συμπεριφορές ανάλογες.
 ……….. Αυτό δεν είναι κατακριτέο, ειναι η επιλογή τους, αφού αυτό νομίζουν  ότι είναι το σωστό και αυτο μόνο μπορούν να καταλάβουν . Ομως θα λειτουργούν   πάντα σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης και θα έλκουν ανάλογες καταστάσεις και φυσικά τις ανάλογες οντότητες, ανθρώπινες η όχι.

Είναι εύκολο να ανιχνεύσουμε την ενέργεια η οποία συνοδεύει ανυπόστατες πληροφορίες, ανούσιες,   κείμενα ή βίντεο, συνομιλίες κλπ ..και να καταλάβουμε  για πού προορίζονται, και αν ταιριάζει με την δική μας ενέργεια,  αν εξυπηρετεί την συνείδηση μας η όχι.
Οντότητες χαμηλών δονήσεων, τρέφονται με την  ενέργεια  του φοβου  που εμείς εκφράζουμε σαν αντίδραση, καθώς εντυπωσιαζόμαστε  από μια πληροφορία , ή εικόνα, ή  κείμενο κλπ,  που εκφράζουν  και προκαλούν ανάλογα φοβικά συναισθήματα  

Οντότητες υψηλών δονήσεων έλκονται όταν εκφράζουμε συναισθήματα ευγνωμοσύνης, αγάπης,
και συνχώρεσης, όταν βρισκόμαστε σε ειλικρινή προσευχή ή διαλογισμό, και γενικά όταν  είμαστε σε επίγνωση και το φως της συνειδητοτητας μας γίνετε αντιληπτό στους εσωτερικούς κόσμους. 
   Είναι ευκολότερο για πολιτικούς και θρησκευτικούς, και ψευτοεπαναστατες, να συγκεντρώνουν πολύ κόσμο σε ένα σημείο, σε μια πλατεία, σε αίθουσες,
  και να εκφράζουν τα μηνύματα τους διότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των ανθρώπων ενώνονται σε ένα  πολύ μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα  το <<μήνυμα>> διανέμετε ακαριαία σε όλους  …και εύκολα μπορεί να επηρεαστεί ο ένα ς από το άλλον.
Αυτή είναι η ψυχολογία του όχλου ….όπου ο όχλος τελικά  λειτουργεί σαν ένα σώμα είτε για καλό είτε για κακό.
Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί μολυσματικοί και πιο επικίνδυνοι και από τους ιούς και τα βακτήρια, και  δεν ειναι ουτε ερπετόμορφοι ούτε εξωγήινοι .
Οι περισσότεροι βρίσκονται μέσα στα ΜΜΕ και στην πολιτική, γεμάτοι φιλοδοξία και ματαιοδοξία, δογματικοί ηγέτες σε θρησκευτικές ομάδες γεμάτοι φανατισμό, στελέχη εταιριών γεμάτοι απληστία, και φθόνο,  και φυσικά μέσα στο διαδίκτυο, οι οπαδοί των παραπάνω που τους ακολουθούν κατά πόδας.
Αρκετοί απο αυτούς είναι τόσο κοιμισμένοι  αλλα και <<πειθαρχημένοι υπήκοοι>>, που υιοθετούν μεχρι και στρατιωτικές συμπεριφορές , επαναστατικές τακτικές , πράξεις βιας σε βάρος άλλων ανθρώπων .

 Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν πληροφορίες οι οποίες διαιωνίζουν  τον φόβο και  την ανησυχία, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους , κοροϊδεύουν τον κόσμο τάζοντας ευημερία δίνοντας ψεύτικες ελπίδες .
Οι πολίτες με τη σειρά τους επηρεασμένοι από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα , τις εφημερίδες τα περιοδικά και το διαδίκτυο αντιδρούν ανάλογα……
Η αντίδραση τους επιδρά εσωτερικά στο συλλογικό ασυνείδητο πεδίο και ενδυναμώνει όλα τα κοινά ψυχολογικά χαρακτηριστικά όλων των ανθρώπων με παρόμοιες, και αναλογες  ενέργειες ……
Είναι γνωστό πλέον ότι ψυχολογικά η ανθρωπότητα είναι ένα ….σώμα …..
Και κάθε έναs από εμάς αθτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε αν θέλουμε πραγματικά  να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία.
  
 Όταν ένα κείμενο, μια ομιλία, ή ένα βίντεο   μας στρέφει  με οποιοδήποτε τρόπο εναντίον κάποιου ατόμου, ή συνανθρώπων μας, είναι ολοφάνερο ότι αυτό το οποίο ενθαρρύνει μέσα μας, είναι τα ψυχολογικά επιπρόσθετα του μίσους και της αντιπαλότητας. 

Όταν μια πληροφορία μας γεμίζει με δέος για κάποιο πρόσωπο φυσικό ή φανταστικό, για κάποιο θεό, για κάποιο γκουρού, για κάποιο πολιτικό , καλλιτέχνη, αρχηγό  κλπ  εκφράζουμε αισθήματα θαυμασμού, αλλά πίσω από αυτά, επίσης και υποταγής, και υπακοής, σε αυτό το φυσικό ή φανταστικό πρόσωπο..
Ετσι εύκολα μπορούμε να γίνουμε υπήκοοι και ακόλουθοι,  και αντί να ξυπνήσουμε, να κοιμηθούμε ακόμα βαθύτερα.

Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα εξουσιάζετε και κυριαρχείτε από εξωγενής παράγοντες .
Εμείς λέμε ότι εξουσιάζονται μόνο αυτοί που έχουν επιτρέψει να εξουσιάζονται , και έχουν παραδώσει τις δυνατότητες τους στους …  εξουσιαστές τους.

Το ανθρώπινο <<νοητικό σύστημα>> πιστεύει ότι….. αυτοί που εξουσίαζαν, και συνεχίζουν να εξουσιάζουν  είναι οι κυβερνήσεις, τα διάφορα θρησκευτικά δόγματα, ίσως  διάφορες κάστες και λόμπι, τα τραπεζικά συστήματα, και επίσης στα κρυφά,  συμφωνα με συνομοσιολογους κλπ οι τερατόμορφοι, και κάποιοι  εξωγήινοι.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν πιστευουν στο <<σύστημα>> [ και είναι πολλοί] οι οποίοι μπορουν και βλέπουν το σύστημα , το παρατηρούν, και μαθαίνουν από αυτό.
Αναφερόμαστε σε αυτούς που αυτόπαρατηρούνται,  και βλέπουν το σύστημα πως λειτουργεί ...........μέσα τους.

Και έτσι δεν είναι υπήκοοι του νοητικού συστήματος...  αλλά παρατηρητές του νοητικού τους συστήματος....... που μάλιστα ξέρουν να  το χρησιμοποιούν 

Όταν μια πληροφορία μας γεμίζει με φόβο και ανησυχία, είναι ολοφάνερο  ότι απευθύνεται στο να  θρέψει τον φόβο μας και την ανησυχία μας,  την οποία  στη συνέχεια θα διοχετεύσουμε  και σε άλλους ανθρώπους.
Όπως ακριβώς λειτουργεί ένας ιός !!

Οι πληροφορίες οι οποίες εισέρχονται υπό μορφή εντυπώσεων στο νοητικό μας κέντρο ειναι χιλιαδες, και αντιλαμβανόμαστε από αυτές ένα απελπιστικά μικρό κομμάτι, και αυτό υποκειμενικά ….διότι είμαστε ασυνείδητοι.
 Ενας νους κοιμισμένος , και χειραγωγημένος , και φοβισμενος  από εκατοντάδες ή και χιλιάδες ελαττώματα , πως θα μπορούσε να ερμηνεύσει και να καταλάβει αυτό που πραγματικά συμβαίνει?.


Τα ελαττώματα  είναι ψυχολογικά  στοιχεία τα οποία επιθυμούν την δική τους εξέλιξη και με τον δικο τους τρόπο.
   Βρίσκονται  μέσα μας, και τα  μορφοποιούμε [ εκφραζουμε]  στο κόσμο μας με πολλους τρόπους.

Η έξαρση του ακραίου εθνικισμού , ο ακραίος φανατισμός , η θρησκοληψία, ο ρατσισμός η τρομοκρατία , σε όλο το κόσμο, δεν είναι μια μορφή επανάστασης για κάτι καλύτερο όπως μπορεί να πιστεύει ο καθένας που γοητεύετε και ακολουθεί αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, είναι η εκδήλωση του φόβου, και του μίσους, στο κόσμο  και σε οτιδήποτε φαίνεται … αντίθετο …..και φοβόμαστε  ότι μπορεί να μας βλάψει.

Αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν είναι επανάσταση, αλλά είναι ακριβώς το ψυχολογικό χαρακτηριστικό  μας,  το οποίο δεν θέλουμε να δούμε στον εαυτό μας, και το προβάλουμε στο κόσμο μας …….έτσι πλέον ενσαρκώνετε  συλλογικά, αφού τόσα χρόνια το τρέφαμε και το διαιωνίζαμε.
και το αποτέλεσμα φυσικά είναι γνωστό ..

Η βία φέρνει περισσότερη βία !

Είναι ακριβώς αυτή η αντιπαλότητα, ο ανταγωνισμός  και ο διχασμός που  πρέπει να ξεπεράσουμε για να προχωρήσουμε όλοι μαζί Γιατί λοιπόν να προσπαθούμε να γιγαντώσουμε ακριβώς αυτό που μας διαχωρίζει και μας τρομάζει.. έχοντας την αίσθηση ότι το πολεμούμε.
Οι πολιτικοί έχουν καταντήσει να είναι οι πιο αστείοι  στις σύγχρονες κοινωνίες πάντα καταλήγουν εκεί.
Η ανάπτυξη της διάκρισης, της διαίσθησης, η αντίληψη δηλαδή δια μέσω της καρδιάς είναι ο δρόμος που μας οδηγεί μακριά από αυτές τις κακοτοπιές.

Η ανίχνευση του Σωκράτη  

Ο σοφός Σωκράτης με την γνωστή μαιευτική του ανίχνευε την  ενέργεια  που κρύβετε σε μια πληροφορία …
Δεν  έκανε απλά μια διανοητική ανάλυση που  κατέληγε μόνο σε ένα λογικό συμπέρασμα.
Το σύστημα της τριπλής ανίχνευσης [όπως το λέω ]  
μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στις σχέσεις μας και όποτε ερχόμαστε σε επαφή με οποιαδήποτε πληροφορία και σε οποιαδήποτε μορφή .
Ο Σωκράτης  το χρησιμοποιούσε για να εκπαιδεύει, καθώς αλληλεπιδρούσε με  άλλους  ανθρώπους.
 Και απευθυνόταν και στα τρία κέντρα της ανθρώπινης φυσικής μηχανής *  [ ΝΟΥΣ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ - και  ΚΙΝΗΣΗ],  ούτως ώστε  με αυτόν που μιλούσε [ και εκπαίδευε]  να μην  έχει μόνο  μια απλά διανοητική επικοινωνία ,  αλλά μια ολοκληρωμένη ψυχολογική σχέση.
 Με αποτέλεσμα όσοι περνούσαν από την μαιευτική  του Σωκράτη…… να φεύγουν σοφότεροι .

Οι αρχαίοι έλληνες κατανοώντας την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και ανάπτυξης αρμονικά  και των τριών βασικών κέντρων [ τριών εγκεφάλων] σε κάθε ιερό χώρο που έφτιαχναν υπήρχε πάντα....
η ακαδημία για την εκπαίδευση του διανοητικού κέντρου
το θέατρο για την εκπαίδευση του συγκινησιακού κέντρου
και το στάδιο για την εκπαίδευση του κινητικού κέντρου.
ο Σωκράτης έλεγε για την μαιευτική του οτι ....<< ....φροντίζει για τις ψυχές και οχι για τα σώματα..... >>  και οτι η πιο μεγάλη σημασία  της τέχνης του ήταν οτι κατάφερνε να διακρίνει με βεβαιότητα αν ο νούς γεννάη φαντασιοκοπίες και ψέματα ή πράγματα ζωτικά και αληθινά.
 Η μαιευτική  του Σωκράτη οπως είπαμε  είχε τρία βασικά σημεία τα οποία  προτιμώ να ονομάζω
 ανιχνεύσεις.
Η πρώτη ανίχνευση  είναι…
Κατά πόσο είμαστε σίγουροι ότι αυτό το οποίο πληροφορούμεθα είναι αλήθεια ..όσο όμορφο ή γοητευτικό, στολισμένο και γλαφυρό ή επαναστατικό και αν είναι αυτό που μας παρουσιάζετε θα πρέπει να το αμφισβητούμε και να είμαστε επιφυλακτικοί εφόσον δεν είμαστε σίγουροι για την αλήθεια του.
[ απευθύνεται στο νοητικό κέντρο και στη κοινή λογική]

Η δεύτερη ανίχνευση
Αν αυτό το οποίο πληροφορούμεθα προσβάλει ή θίγει καταστάσεις και πρόσωπα,  με οποιοδήποτε τρόπο,  αν  ξυπνάει μέσα μας στοιχεία του φόβου για οτιδήποτε ,  στοιχεία του μίσους για άλλους ανθρώπους ,  στοιχεία της εκδικητικότητας, ζήλιας, και ανησυχίας.
[ απευθύνεται στο συγκινησιακό κέντρο]

Η τρίτη ανίχνευση
Αν αυτό  που ακούμε κλπ είναι πρακτικό και  χρήσιμο στη ζωή μας, αν μπορούμε δηλαδή να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να βελτιωθούμε ψυχοσωματικά και μέσα στην καθημερινότητα μας.
[απευθύνεται στο κινητικό κέντρο ,< δράση> που επίσης εμπεριέχει το ένστικτο και το σεξουαλικό κέντρο, < επιβίωση>]
                                …………………………………………………………………………………………………
Ως αναφορά την πρώτη ανίχνευση, είναι προφανές ότι για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι εφόσον δεν το έχουμε βιώσει εμείς οι ίδιοι για να ξέρουμε αν είναι αλήθεια, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ιδέα, μια πρόταση, ή παρουσίαση , χωρίς όμως να ταυτιζόμαστε, και να φανατιζόμαστε με αυτήν, όσο και αν  η παρουσίαση  ήταν επιδέξια, γλαφυρή, και αναλυτική.
 Και  παντα να ερευνούμε για την αυθεντικότητα και την αλήθεια της ......... εφόσον μας ενδιαφέρει.

Για τις υπόλοιπες δυο ανιχνεύσεις  εύκολα μπορούμε  να αισθανθούμε  την ενέργεια αν είμαστε προσεκτικοί στον εαυτό μας, παρατηρώντας τα συναισθήματα που αναβλύζουν στο συγκινησιακό μας κέντρο, ετσι ωστε   να καταλάβουμε κατά πόσο είναι ωφέλημα και πρακτικά  στη ζωή μας, ή αν επιδιώκουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους.
Οφείλουμε να μάθουμε να   ανιχνεύουμε   την ενέργεια που κρύβετε πίσω από την λέξη,  πίσω από οποιαδήποτε πληροφορία. ώστε να μην γινόμαστε έρμαια στο κάθε επιτήδειο παρά-πλανητικό.
Ακόμα ένα βήμα παραπέρα είναι  να είμαστε παρόντες ολοκληρωτικά, και πάνω στην δική μας ενέργεια.
 Εκεί δρα  η διαίσθηση, και είναι γεγονός  ότι δεν υπάρχει κάτι πιο αληθινό από εμάς τους ίδιους εκεί.
 Εκεί  καμία ενέργεια δεν μπορεί να μας επηρεάσει  εφόσον  είμαστε γαντζωμένοι στη δική μας.

Είμαστε ενδιάμεσοι όπως όλα τα όντα, και όλα τα στοιχεία στον πλανήτη , μετατρέπουμε συνεχώς ενέργειες από το σύμπαν προς την γη , και από την γη προς το σύμπαν ….όσο πιο συνειδητή είμαστε τόσο πιο φωτεινή και εξυψωμένη θα είναι και η ενέργεια που θα εκφράζουμε στον πλανήτη και στο περιβάλλον μας.
Και επίσης τόσο πιο πνευματική θα γίνεται  και η ενέργεια που εισέρχεται  δια μέσω μας από τη γη  και το περιβάλλον μας προς το σύμπαν.

Όταν διαιωνίζουμε και  εκφράζουμε φόβο  ανασφάλεια και μίσος,  τρέφουμε και δημιουργούμε καταστάσεις  ανάλογες αυτών των δονήσεων,  αυτά επίσης θα επιστρέφουν αργά ή γρήγορα σε εμάς  και θα ζούμε μέσα σε αυτό.

Όταν διανέμουμε πληροφορία που βοηθά ενδυναμώνει τον άνθρωπο ψυχολογικά και σωματικά επίσης  τρέφουμε και δημιουργούμε ανάλογες συνθήκες στη ζωή μας ….αυτή η ενέργεια επιστρέφει σε εμάς επίσης  πολλαπλάσια.

Η  ανιχνευση  του Σωκράτη  είναι μια τακτική για να μην εντυπωσιαζόμαστε από την παραπληροφόρηση που γίνετε πλέον σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ  και που εκμεταλλεύεται  τις ανησυχίες μας, τις ελπίδες μας και άλλες αδυναμίες μας.

Είναι  τακτική   χρήσιμη … ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε αυτό που πραγματικά  είναι....................... και αν  εξυπηρετεί την πνευματική μας ανάπτυξη.
 

atheatos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα