Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ-ΤΣΙΠΡΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Η πρώτη συμφωνία ανάμεσα στην Αγκελ Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα τηρείται. Μόνο που δεν έχει σχέση ούτε με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ούτε με τα λεφτά που θα δώσουν οι δανειστές.
Αφορά αφ ενός μεν την εχεμύθεια για την ουσία των συνομιλιών τους, κάτι που αποκάλυψε η ίδια η Καγκελάριος όταν ρωτήθηκε από βουλευτές του κόμματος της, αφ ετέρου δε την ...απόσυρση από το προσκήνιο των υπουργών τους των Οικονομικών.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, πάνε μέρος που έχει σιγήσει το... τύπου Σόιμπλε γερμανικό πολυβόλο. Η μόνη φορά που ακούστηκε ήταν όταν μίλησε, ναι, ναι τηλεφωνικά για να μην θεωρηθεί ότι παραβιάζει την εκεχειρία , με τον παλιό γνώριμο του Προκόπη Παυλόπουλο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ατίθασο Κρητικό Γιάνη Βαρουφάκη, παρά την εμφανή δυσκολία του να συμμορφωθεί στην εντολή για φερμουάρ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι παρεμβάσεις τους και κυρίως οι υψηλοί τόνοι της αντιπαράθεσης τους μόνο καλό δεν κάνουν αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις. Το κλίμα έχει ηρεμήσει αρκετά, αυτό, όμως αφορά την αποκατάσταση της επικοινωνίας και όχι της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο ηγέτες.
Η εμπιστοσύνη παραμένει το ζητούμενο, παρά την διάρκειας επτά ωρών – χρόνος ρεκόρ για επίσκεψη γνωριμίας - συζήτηση στην Καγκελαρία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα