Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πως να ελέγξετε τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα σας στο σπίτι...απλά με ένα θερμόμετρο!

check-πώς-σας-θυρεοειδούς-είναι-εργασίας-σας-ακριβώς-ανάγκη-α-απλό-θερμόμετρο
Ο γιατρός Barnes βρήκε έναν ασυνήθιστο, αλλά απλό και γρήγορο τρόπο για να ανακαλύψετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο θυρεοειδής αδένας σας. Μπορείτε να κάνετε το τεστ στο σπίτι.

Πριν από πενήντα χρόνια, ο γιατρός Brod Barnes διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι ένας δείκτης ''αφύπνισης''. Ο ίδιος τόνισε ιδιαιτέρως την θερμοκρασία του σώματος αμέσως μετά το ξύπνημα. 

Στο βιβλίο του, ο ίδιος εξήγησε το έργο του θυρεοειδούς αδένα και των προβλημάτων και των ασθενειών που μπορεί να προκύψουν όταν αυτός ο σημαντικός αδένας δεν λειτουργεί σωστά. Ο γιατρός Barnes εφηύρε τεστ που μπορεί να γίνει στο σπίτι, μέσω του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα αν λειτουργεί σωστά ή όχι ο θυρεοειδής σας.



Πριν από τον ύπνο τοποθετήστε το θερμόμετρο κοντά σας, ώστε να μπορείτε να το πιάσετε εύκολα. Θυμηθείτε να το ''κουνήσετε'' έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι 35 βαθμούς.

Το πρωί όταν ξυπνήσετε, πάρτε το θερμόμετρο, τοποθετήστε το κάτω από τη μασχάλη και κρατήστε το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, διαβάστε τα αποτελέσματα και γράψτε τα. Κάντε το τεστ για τρεις ημέρες στη σειρά, προκειμένου να πάρετε ακριβή αποτελέσματα.

Η κανονική θερμοκρασία του σώματος κυμαίνεται μεταξύ 36, 5 και 36, 8 μοίρες. Θα πρέπει να κάνετε το τεστ όταν είστε αρκετά υγιής, γιατί αν έχετε κάποια λοίμωξη ή οι γυναίκες περίοδο, η θερμοκρασία του σώματός σας μπορεί να διαφέρει.

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί κανονικά εάν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεταξύ 36, 5 και 36, 8. Αν η θερμοκρασία του σώματος είναι μικρότερη από 36,5, τότε αυτό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής έχει μειωμένη λειτουργία(υποθυρεοειδισμός). Συμπτώματα όπως  κατάθλιψη, κόπωση, λοίμωξη, έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι, απώλεια μαλλιών, είναι τυπικά λόγω της μειωμένης λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Εάν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη από 36, 8 σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με επιταχυνόμενη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υπερθυρεοειδισμός), ή με μια μόλυνση στο σώμα.

Αν η θερμοκρασία του σώματός σας είναι είτε πιο κάτω ή πιο πάνω από τα φυσιολογικά όρια θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Αποφεύγετε το στρες, καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σελήνιο, βιταμίνη Α, μαγνήσιο και βιταμίνες, προκειμένου ο θυρεοειδής αδένας σας να λειτουργεί σωστά. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα