Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πίνετε κρύο νερό

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πίνετε πάγου νερού

Όταν τρώω έξω, ζητώ πάντα πάντα να μου σερβίρουν νερό χωρίς πάγο και συχνά με κυττάνε σαν να είμαι τρελή. Αλλά δεν είμαι, και μπορώ να εξηγήσω γιατί.
Κατ 'αρχάς, κλείστε τα μάτια σας για ένα λεπτό και φανταστείτε το εξής:
Είναι άνοιξη και στέκεστε πάνω σε μία ξύλινη προβλήτα που εκτείνεται σε μία λίμνη ενός ψηλού βουνού. Ενώ η θερμοκρασία του αέρα είναι αρκετά ζεστή, το ανώτερο στρώμα της λίμνης έχει μόλις πρόσφατα λιώσει και μπορείτε, από το χρώμα του καταγάλανων νερών, να πείτε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζεστό. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια και να βουτήξετε μέσα.
Τι κάνει το σώμα σας; Τι κάνει το δέρμα σας; Είστε χαλαροί και ανοιχτοί, ή σφιχτοί και περιορισμένοι; 
«Γνωρίζετε ίσως ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους σας και κάνει το δέρμα σας  πιο χαλαρό, ενώ το κρύο νερό κλείνει τους πόρους σας και συστέλλει το δέρμα σας. 
Μαντέψτε; Η πόση κρύου νερού κάνει το ίδιο πράγμα με την πεπτική οδό σας! "

Τι συμβαίνει όταν πίνετε κρύο νερό

- Όταν πίνετε κρύα ποτά τα αιμοφόρα αγγεία σας συρρικνώνονται, η πέψη σας γίνεται απαγορευτική και η ενυδάτωση παρεμποδίζεται .
- Αντί το σώμα να λειτουργεί για να χωνέψει το φαγητό και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά για να δημιουργήσει την ενέργεια, αυτό καταναλώνει ενέργεια για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια νερού.
- Η κατανάλωση κρύου νερού μετά από ένα γεύμα δημιουργεί περίσσεια βλέννας στο σώμα σας , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να κρυολογήσετε και να ασθενήσετε.
- Αν τρώτε τροφές ενώ πίνετε κρύα ροφήματα ή αμέσως μετά, η θερμοκρασία του νερού σταθεροποιεί τα λίπη από τις τροφές που έχετε μόλις φάει και το σώμα με τη σειρά του αντιμετωπίζει δυσκολία να χωνέψει τα ανεπιθύμητα λίπη από το σώμα σας.
Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η κατανάλωση παγωμένου νερού είναι ευεργετική, διότι καίει περισσότερες θερμίδες. Εγώ υποστηρίζω ότι δεν θέλουμε να κάνουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί περισσότερο εντατικά. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα, όσο μπορούμε. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να κάψετε θερμίδες!

Τα οφέλη της κατανάλωσης ζεστού νερού


Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του να πίνεις νερό που έχει θερμοκρασία δωματίου ή πιο ζεστό:
- Ταχύτερη + αυξημένη ενυδάτωση
- διεγείρονται φυσικά πεπτικά ένζυμα και ως εκ τούτου η πέψη σας ενισχύεται 
- Ευκολότερη διάσπαση των τροφών
- τα έντερά σας κινούνται καλύτερα ( ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί είναι ότι πρέπει!) 
- Καθαρίζει το αίμα σας και αυξάνει τις φυσικές διαδικασίες αποτοξίνωσης μέσω του δέρματος σας, των νεφρών και του λεμφικού συστήματος
Μόλις συνηθίσετε να πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή πιο ζεστό, θα παρατηρήσετε μια δραματική βελτίωση στην πέψη σας και στον τρόπο που το σώμα σας αισθάνεται, ενώ τρώτε και μετά το γεύμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης αναφέρει μείωση της λαχτάρας για ζάχαρη .
Έτσι, την επόμενη φορά που τρώτε έξω ζητήστε από τον σερβιτόρο σας να "Κρατήσει τον πάγο!"
  Anne Hofweber 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα