Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΠΤΑ

lifehub-symvolismoi-18

ΕΠΤΑ


Ο  αριθμός του σύμπαντος του μακροκόσμου, πληρότητα, σύνολο. Με το τρία του ουρανού και της ψυχής και το τέσσερα της γης και του σώματος, είναι ο πρώτος αριθμός που περιέχει το πνευματικό και το παροδικό.
Είναι η τελείωση, σιγουριά, ασφάλεια, ανάπαυση, αφθονία εκ νέου ολοκλήρωση, σύνθεση, επίσης παρθενία και ο αριθμός της Μεγάλης Μητέρας. Υπάρχουν επτά κοσμικά στάδια, ουρανοί, κολάσεις, μεγάλοι πλανήτες και μέταλλα πλανητών, κύκλοι του σύμπαντος, ακτίνες του ηλίου, εποχές του ανθρώπου, στήλες σοφίας, σεληνιακές διαιρέσεις του ουρανίου τόξου, ημέρες της εβδομάδας, νότες της κλίμακας, θαύματα του κόσμου κτλ.

Η έβδομη ακτίνα του ηλίου είναι η ατραπός δια της οποίας περνάει ο άνθρωπος απ αυτό τον κόσμο στον άλλο. Επτά ημέρες είναι η περίοδος νηστεία και μετάνοιας. Η έβδομη δύναμη κάθε αριθμού είναι σύμφωνα με το Φίλωνα, ένα τετράγωνο και ένας κύβος και έτσι είναι μεγάλης σπουδαιότητας.
Ο επτακέφαλος δράκοντας  εμφανίζεται στην Ινδία, Περσία, Άπω Ανατολή  – ειδικά στην Καμπότζη – και στους κελτικούς και μεσογειακούς  μύθους.


Αιγυπτιακή Παράδοση
Υπάρχουν επτά Αθώρες σαν Μοίρες και ιέρειες της Αθώρος έχουν επτά στάμνες. Οι επτά κόρες του Ρα έκαναν επτά φιόγκους στους χιτώνες τους. Τα επτά γεράκια του Ρα είναι οι επτά σοφοί. επτά αγελάδες με τον ταύρο δείχνουν γονιμότητα. υπάρχουν επτά οικήματα του κάτω κόσμου με τρις επτά πύλες. Ο αριθμός είναι αφιερωμένος στον Όσιρη.

Αλχημεία
Υπάρχουν επτά μέταλλα που περιλαμβάνονται  στο Έργο.

Αστρολογία
Τα επτά άστρα της Μεγάλης Άρκτου είναι «ακατάθτρεφτα», δηλαδή φαίνονται  ολόκληρο το χρόνο. Υπάρχουν επτά Πλειάδες, μεγάλοι πλανήτες , ακτίνες του ηλίου.

Βουδισμός
Ο αριθμός της ανόδου και της αναρρίχησης στο ύψιστο και επίτευξης του κέντρου. Τα επτά βήματα του Βούδα συμβολίζουν την άνοδο των επτά κοσμικών σταδίων που υπερβαίνουν το χρόνο και το χώρο. Ο επταόροφος πρασάντα  στο Μπορομπαντούρ είναι ένα ιερό βουνό και axis mundis (άξονας  κόσμου) που κορυφώνεται στον υπερβατικό βορρά και φθάνει στην περιοχή του Βούδα.

Εβραϊκή Παράδοση
Απόκρυφη διάνοια. Υπάρχουν επτά άγιες ημέρες στο ιουδαϊκό έτος. Η Μενορά έχει επτά κλάδους. Ο Ναός χρειάστηκε απτά χρόνια για να χτιστεί. Υπάρχουν επτά στήλες της σοφίας.

Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός
Αφιερωμένος στην Απόλλωνα του οποίου η λύρα έχει επτά χορδές και στην Αθηνά/ Minerva και στον Άρη/ Mars. Ο Πάνας  έχει επτά αυλούς. Υπάρχουν επτά Σοφοί της Ελλάδας.

Ινδουισμός
Υπάρχουν τα Επτά κοσμήματα των Μπραχμάνων και επτά θεοί πριν από τον κατακλυσμό , με επτά σοφούς που σώθηκαν απ αυτόν.

Κινέζικος Πολιτισμός
Υπάρχουν επτά νεράιδες και πνεύματα ζώων.

Μάγια
Υπάρχουν επτά κόμποι σε ένα σχοινί για «δέσιμο» και οι επωδές είναι επταπλές.

Μιθριδατικός Πολιτισμός
Το σπήλαιο του Μίθρα έχει επτά πόρτες και επτά βωμούς και μια σκάλα με επτά σκαλοπάτια που απεικονίζουν τις επτά βαθμίδες της μύησης στα μυστήρια.

Μωαμεθανισμός
Ο πρώτος τέλειος αριθμός. Υπάρχουν επτά ουρανοί, κλίματα, γαίες και θάλασσες, χρώματα, προφήτες, ενεργητικές δυνάμεις, καταστάσεις της καρδιάς. Οι προσκυνητές γυρίζουν επτά φορές γύρω από την κάμπα, πράγμα που συμβολίζει τις επτά ιδιότητες του Θεού.

Σχολή Πυθαγορείων
Ο κοσμικός αριθμός με το τρία του ουρανού και το τέσσερα του κόσμου. τελείωση.

Σουμέριοι – Σημίτες
Υπάρχουν επτά σεληνιακές διαιρέσεις και ημέρες της εβδομάδας. « Θα λάμπεις με κέρατα για να ορίζεις τις έξι ημέρες και την έβδομη με μισό στέμμα» έτσι η έβδομη γίνεται αντίθετη προς τον ήλιο και συμβολίζει το σκοτάδι και τον όλεθρο και συνεπώς είναι επικίνδυνο τα να επιχειρήσεις οτιδήποτε κατά την έβδομη ημέρα που γίνεται ημέρα ανάπαυσης. Υπάρχουν επτά ζώνες της γης, επτά ουρανοί, συμβολιζόμενοι με τα επίπεδα της Ζιγκουράτ. Επτά κλαδιά του Δέντρου Ζωής, το καθένα τους με επτά φύλλα. Επτά πύλες της κόλασης, δαίμονες της Τιαματ και άνεμοι που το καταστρέφουν. Επτά χρώματα σφραγίδες. Μοίρες.

Χριστιανισμός
Ο Θεός παριστάνεται με την έβδομη ακτίνα στο κέντρο των έξι ακτινών της δημιουργίας. Υπάρχουν επτά μυστήρια. Δώρα του πνεύματος των επτά των 3+4 θεολογικών και θεμελιωδών αρετών . Επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Επτά λόφοι ή  βουνά στο Καθαρτήριο, ελεύθερες τέχνες κρυσταλλικές σφαίρες που περιέχουν πλανήτες, μεγάλοι προφήτες, άγγελοι της Παρουσίας, διάβολοι εκδιωγμένοι από τον Χριστό. Περίοδος  νηστείας και μετάνοιας. Χαρές και θλίψεις της Μαρίας, πρωταθλητές της Χριστιανοσύνης, σύνοδοι της Πρώτης Εκκλησίας. Η έβδομη ημέρα μετά τις έξι της δημιουργίας ήταν ημέρα ανάπαυσης. Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν επτά βωμοί του Βααλάμ, βόδια και κριάρια για θυσία, σάλπιγγες  τείχη της Ιεριχούς . Επτά φορές λούστηκε ο Νεεμαν στον Ιορδάνη. Ο αριθμός των αλυσίδων του Σαμψών. Το παιδί που εγέρθηκε εκ νεκρών από τον Ελισσαιέ, φταρνίστηκε επτά φορές. Η Κιβωτός προσάραξε τον έβδομο μήνα  και η περιστερά στάλθηκε μετά από επτά ημέρες.
photo shutterstock
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα