Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Βαράτε ΔΕΗτζήδες



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κομμουνιστική κοινωνία μας η νέα συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία ανάμεσα σε άλλα προβλέπει 6 ευρώ ανά εργάσιμη μέρα για κάθε εργαζόμενο ως επίδομα τροφείου.

Αναρωτιέμαι πού είναι το προκλητικό! Δηλαδή δυόμιση εκατομμύρια άνεργοι δεν έχουν να πληρώσουν 6 ευρώ τη μέρα για τον καφέ και το σάντουιτς των εργαζομένων της ΔΕΗ; Πάμε καλά;

Τί είναι δηλαδή 132 ευρώ το μήνα; Ούτε το μισό επίδομα ανεργίας.

Μάλιστα, η νέα συλλογική σύμβαση περιλαμβάνει και επίδομα ευδόκιμης παραμονής για όσους έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο, επίδομα παραμονής για όσους έχουν μείνει στάσιμοι και 5 ευρώ επιπλέον ανά ημέρα για όσους δουλεύουν στα ταμεία. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δε θα μείνει ούτε ένας παραπονεμένος!


Στη νέα σύμβαση περιλαμβάνονται και κάτι έξτρα άδειες για αιμοδοσία, επιδόματα συνδικαλιστικής βάρδιας και διάφορα άλλα πολύ συγκεκριμένα προνόμια, οπότε μην ξανακούσω να μιλάτε για δημιουργική ασάφεια κι άλλες τέτοιες αηδίες. Πιο σαφής συλλογική σύμβαση δεν έχει υπάρξει στα χρονικά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κι επειδή ανάμεσά μας έχουν ξεφυτρώσει πολλοί συριζοταλιμπάν που θα με κατηγορήσουν για κοινωνικό αυτοματισμό κι έλλειψη αλληλεγγύης, θα πω τα εξής:

Το ξέρω ότι το 65% των εργαζομένων της ΔΕΗ απασχολείται στα λιγνιτωρυχεία και τα εργοστάσια με μέσο μισθό 850 ευρώ και μέσο όρο ζωής τα 55 χρόνια λόγω επικίνδυνων συνθηκών εργασίας.

Το ξέρω ότι μετράνε δεκάδες νεκρούς και ανάπηρους σε εργατικά ατυχήματα.

Το ξέρω ότι με αυτή τη σύμβαση ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή παρόμοιων συμβάσεων και σε άλλους κλάδους. Όλοι το θέλουμε αυτό.

Σε όλα αυτά είμαστε μαζί τους. Φυσικά και δικαιούνται αύξηση αυτοί οι άνθρωποι. Είμαστε μαζί τους στο επίδομα επικίνδυνης εργασίας. Είμαστε μαζί τους και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ενάντια σε νέες απολύσεις και ενάντια σε περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Από πού κι ως πού όμως να πάρουν αύξηση εργαζόμενοι που αμείβονται ήδη τόσο καλά ώστε ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ να ξεπερνά τα 1500 ευρώ; Και ποιοι θα επιβαρυνθούν με αυτές τις αυξήσεις τη στιγμή που το 51+% της ΔΕΗ ανήκει στο Δημόσιο; Άνεργοι και εργαζόμενοι που παίρνουν πολύ λιγότερα; Είναι αλληλεγγύη αυτό; 

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι δε θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επομένως καταλαβαίνουμε ότι οι αυξήσεις μισθών θα μετατραπούν σε χρέη σε μια ήδη ελλειμματική ΔΕΗ, τα οποία στο τέλος θα επιβαρύνουν αναπόφευκτα το Δημόσιο, όπως έγινε με τον ΟΣΕ.

Κι αν δεν γίνει τίποτα από όλα αυτά τότε ποιος θα τα πληρώσει και γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης, που δεν ήταν ενήμερος για το θέμα - έλα Υπουργέ στον τόπο σου -, είπε χθες στον Χατζηνικολάου ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο  - δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς της ΔΕΗ - τότε θα έχει πρόβλημα;

Θα βγει κάποια στιγμή κάποιος από την Κυβέρνηση να μιλήσει συγκεκριμένα για κάτι, για οτιδήποτε, ή θα μας φλομώνουν στη δημιουργική ασάφεια μέχρι να αρχίσουν τα γιαουρτώματα;

Το ξέρουμε, Αλέξη, ότι παρέλαβες καμμένη γη. Ξέρουμε επίσης ότι θες να ικανοποιήσεις κάποιους και το κατανοούμε. 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όμως δεν είναι προτεραιότητα. Όπως δεν είναι προτεραιότητα και ο διορισμός του ξαδέρφου σου στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών.

Σοβαρέψου και ξεκίνα να κυβερνάς. 

Τικ-τακ, τικ-τακ...

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επίσης δεν είναι προτεραιότητα η προκήρυξη διαγωνισμού αξίας 66.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας για την "ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση" της ΜΚΟ της Ζέτας Δούκα που ασχολείται με τις διατροφικές διαταραχές τη στιγμή που λέτε ότι θα τηρήσετε την περικοπή κατά 50% των δαπανών στην Υγεία που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση.)

thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα