Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιατί νιώθετε μόνιμα κουρασμένοι;Όλοι οι λόγοι



Ένας  στους πέντε ανθρώπους αισθάνονται ασυνήθιστα κουρασμένοι, και ένας στους δέκα έχουν παρατεταμένη χρόνια κόπωση. Οι γυναίκες έχουν την τάση να αισθάνονται κουρασμένες πιο συχνά από τους άνδρες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί για ποιο λόγο νιώθετε κουρασμένοι. 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
  Υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας, που μπορεί να σας κάνουν  να αισθάνεστε κουρασμένοι,  όπως η αναιμία, ο   υποθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η τροφική δυσανεξία και η άπνοια ύπνου.
 
Τα υπέρβαρα ή λιποβαρή άτομα μπορεί να νιώσουν πιο εύκολα κόπωση. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σώμα τους πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από το κανονικό, για να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες.  
 
Η εγκυμοσύνη, ειδικά κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες, μπορεί επίσης να μειώσει την ενέργειά σας και να σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικές. 
 
Αφού αποκλείσετε με μια εξέταση αίματος οποιαδήποτε ιατρική αιτία,  τότε  θα πρέπει να σκεφτείτε αν  κάποια ζητήματα της ζωής σας, όπως η εργασιακή σας καθημερινότητα και η ενασχόληση με τις υποθέσεις του σπιτιού, σας δημιουργούν στρες. 
 
Παράλληλα, μήπως έχουν συμβεί οποιαδήποτε γεγονότα, που μπορεί να έχουν προκαλέσει αυξημένη κούραση και στεναχώρια, όπως το πένθος ή η διάλυση μιας σχέσης. 
 
Ένας βασικός λόγος κούρασης είναι το άγχος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και με τη σειρά του, να οδηγήσει σε επίμονη κούραση. Οι ανησυχίες και οι πιέσεις της καθημερινής ζωής μπορεί να είναι στρεσογόνες ακόμη και για θετικά γεγονότα, όπως μια μετακόμιση ή ένας γάμος.  
 
Τέλος, προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και η δυσθυμική διαταραχή μπορούν να προκαλούν αίσθημα κόπωσης τόσο στους ενήλικες όσο και στους έφηβους. 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα