Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πνευματικά αποφθέγματα 2011. Μέρος πρώτο. Μ. Περεπελίτσινα.


***
Έχουμε μάθει να αποκόβουμε υλικά από τα πνευματικά, μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε να ενώνουμε το ανθρώπινο με το Θείο, την γη με το Ουρανό;...

***
Έχουμε μάθει μόνο να παίρνουμε και να δίνουμε μόνο αν τροφοδοτούμαστε μέσω αυτού που "δίνουμε". Μήπως, λέω μήπως, είναι ο καιρός να μάθουμε να δίνουμε χωρίς να λογαριάζουμε τίποτα και χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα; 

***
Η Αγάπη δεν είναι συναίσθημα είναι η ίδια η Ζωή.

***
Η εσωτερική εργασία είναι δύσκολη, εξαντλητική, αποτελέσματα δεν είναι φανερά γι΄αυτό δεν την θέλει κανείς.

***
Το πρόωρο άνοιγμα των κέντρων μέσα στον άνθρωπο δημιουργεί πνευματική και ψυχική αναπηρία, διότι δεν συμβαδίζει με την εξέλιξη της συνείδησης. 

***
Η τάση του ανθρώπου για την αλλαγή της ζωικής προέλευσης τροφής σε φυτική έχει να κάνει με την έλξη και το πόθο της υπόστασής του για την κατάσταση του Αδάμ πριν της πτώσης. Οι πάντες ζητούν την αποκατάστασή τους , ακόμα και η σάρκα μας εκλεπτύνεται και απαλλάσσεται από τις βαριές δονήσεις της ύλης. Όλα είναι αλληλένδετα.

***
Όταν λέμε για κάποιον ότι φωτίστηκε, είναι φωτισμένος, πάει να πει πως φωτίζεται από κάτι, δηλαδή ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι παθαίνει. Άρα δεν είναι τελικός προορισμός η φώτιση.

***
Δεν νοείται πνευματική άνοδος χωρίς της σωστής διαχείρισης του Φωτός. 

***
Αν μέ ρωτούσε κάποιος πως αντιλαμβάνομαι την θέωση του ανθρώπου θα του έλεγα τα εξής: όλα καταλήγουν εκεί από όπου άρχισαν. Έτσι η σταγόνα γίνεται ρυάκι, το ρυάκι ποτάμι. Το ποτάμι φτάνει στην θάλασσα ενώνεται μαζί της και αναγνωρίζει τον εαυτό της ως θάλασσα, θυμάται όλο τον κύκλο, αλλά δεν επηρεάζεται από αυτό. 

***
Είναι καιρός να ενώσουμε τα μέσα με τα έξω, να εξωτερικεύουμε την εσωτερική καλλιέργεια κάθε στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο(σταδιακά, όσο γίνετε), ώστε να εισχωρήσουμε στην εκδήλωση του Ενωμένου Εαυτού, του Εαυτού που αγκαλιάζει τα πάντα, γιατί παντού αναγνωρίζει την ουσία του και σε κάθε μορφή την Μορφή του. 

***
Εάν κάποιος πράγματι μπήκε σε Όλο και φέρει μέσα του το Πνεύμα της Ενότητας, τότε μέσα του δεν υπάρχει σύγκρουση των επιμέρους αληθειών, αλλά όλα βρίσκονται στη θέση τους σχηματίζοντας ένα Αρμονικό Σύνολο. Τότε αυτός δρα στο υλικό πεδίο αποκαθιστώντας την κάθε επιμέρους εκδηλωμένη αλήθεια σε Απόλυτη Αλήθεια του Ενός. Τότε Αυτός είναι Άνθρωπος Θεός.

Μ. Περεπελίτσινα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα