Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «SUCCESS STORY» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


πηγή: Fosphotos
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ο Βαρουφάκης μίλησε για δημιουργική ασάφεια στη συμφωνία με το Γιουρογκρούπ, το υπουργείο Εσωτερικών, όμως είναι εξαιρετικά σαφές στην πολιτική του. Μόνο που δεν πήρε ντουντούκα να φωνάξει πως το μνημόνιο ζει και βασιλεύει.
Με εγκύκλιο του μειώνει για λόγους περιστολής των δαπανών τις προσλήψεις του 2015 κατά 10%, επικαλούμενο ποιον νόμο νομίζετε; Τον νόμο 3833 του 2010, γνωστό και σαν το πρώτο μνημόνιο, που ψήφισε ο ΓΑΠ και το νόμο 4093 του 2012 για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.
Ο πρώτος νόμος έφερε τον τίτλο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του υπερυπουργού Δημ. Διοίκησης Νίκου Βούτση, εστάλη στις 25 Φεβρουαρίου προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορά τις προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους και τις περιφέρειες για το 2015.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «SUCCESS STORY» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Η απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον κυβερνήτη του σκάφους για τους σκόπελους που τον περιμένουν. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν προέρχεται ούτε από τον Σόιμπλε ούτε από τους εσωκομματικούς χαβαλέδες ούτε καν από τις αγορές, αλλά από τον ίδιο τον λαό. Που στην πρώτη στραβή, στρίβει.
Τη μία μέρα «ζήτω» και την άλλη «στο διάολο». Αυτή, όμως, είναι η ανθρώπινη φύση. Η φύση του ψηφοφόρου. Σαν φτερό στον άνεμο. Είναι ο κόσμος που ψήφισε Τσίπρα, γιατί πίστεψε τις διαβεβαιώσεις του ότι ο εχθρός δεν είναι ανίκητος. Ότι μπορούν να υπάρξουν καλύτερες μέρες.
Είναι και οι πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές, όταν πήραν τις πρώτες ρουφηξιές εθνικής αξιοπρέπειας από τα όχι στους δανειστές. Για περίπου ένα μήνα ζήσαμε το μύθο μας. Κι όταν ξυπνήσαμε ακούσαμε τον υπουργό Οικονομικών, να λέει ανοικτά ό,τι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ δεν τολμούν να ομολογήσουν.
Έρχονται δύσκολες μέρες. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στο όριο, οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις, ο κόσμος δεν πληρώνει τους φόρους του, το κράτος ψάχνει τρόπους για να καλύψει τις μεγάλες του υποχρεώσεις. Μισθοί και συντάξεις πιέζουν και στο βάθος οι αποπληρωμές δανείων. Πολύ απλά, το έργο δεν βγαίνει!
Ο λαός, όμως, δεν ψήφισε συνέχιση της λιτότητας. Ψήφισε αλλαγή σελίδας. Η γενιά των αγωνιστών της Αριστεράς, που έδινε αγώνα για τον αγώνα έχει φύγει προ πολλού και τα παιδιά και τα εγγόνια τους κάθε άλλο παρά θέλουν να τους μιμηθούν. Είναι κάτι που ως φαίνεται διαφεύγει από τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόσυρση των καταθέσεων ίσως να είναι μόνο η αρχή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα