Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το έγγραφο του Eurogroup που απέρριψε η Αθήνα

Το έγγραφο του Eurogroup που απέρριψε η Αθήνα

Το γύρο του Ιντερνετ κάνει την τελευταία ώρα η φωτογραφία του κειμένου του Γερούν Ντάισελμπλουμ που η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σημερινό Eurogroup.
Σύμφωνα με την Ημερησία (www.imerisia.gr), το κείμενο διέρρευσε από ξένους δημοσιογράφους μέσω του Twitter, αρχικά από την Telegraph και στην συνέχεια και από άλλα ΜΜΕ αφού έγινε γνωστή η στάση της Αθήνας.
Οπως υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση, το κείμενο δεν έχει σχέση με τη συμφωνία Ντάισλμπλουμ-Τσίπρα, την περασμένη Πέμπτη, καθώς κάνει λόγο για παράταση του τρέχοντος Μημονίου.
Το προσχέδιο του Eurogroup περιλαμβάνει συνέχιση και ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, ρόλο για το ΔΝΤ και δέσμευση για τις ίδιες μεταρρυθμίσεις.

Σημαντικά είναι ορισμένα σημεία του κειμένου όπως εκείνο που αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, ρόλο για το ΔΝΤ και δέσμευση για τις ίδιες μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την πρόταση ότι «Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τα πλάνα της νέας κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας στο τρέχον πρόγραμμα», όπως επίσης ότι «Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν την πρόθεση να ζητήσουν μία εξάμηνη τεχνική παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ως ένα ενδιάμεσο βήμα.
Το Eurogroup διατίθεται ευνοϊκά υπέρ ενός τέτοιου αιτήματος από τις ελληνικές αρχές».
Το σημείο εκείνο που αναφέρει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το υπάρχον πρόγραμμα κι ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά θα συστήνονται από τους δανειστές.
Επειτα από την εξέλιξη αυτή η συνεδρίαση διακόπηκε και σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 χωρίς να υπάρξει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα