Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το κλειδί της δημιουργίας...Ζήσε με Πάθος!



Κάτι απλά που μπορείς να επαναλαμβάνεις καθημερινά για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου…

 Η ευγνωμοσύνη σου δίνει πρόσβαση στη δύναμη, τη σοφία, τη δημιουργικότητα του σύμπαντος. Deepak Chopra

 Σκέψου τώρα κάτι που θέλεις αλλά δεν έχεις. Ίσως είναι τα χρήματα ή μια συντροφική σχέση ή ένα αμάξι ή μια δουλειά ή την κοινωνική καταξίωση ή την αποδοχή ή το τέλειο κορμί ή τα παιδιά ή χρόνο με τον αγαπημένο σου ή υγεία ή ένα καινούργιο παιχνίδι. Ό,τι και να σου λείπει σκέψου το για μια στιγμή.
Τώρα παρατήρησε πως νιώθεις. Φαντάζομαι όχι και πολύ ωραία, σωστά; Μπορεί να νιώθεις άγχος, κενό, μόνος, φόβο, λυπημένος, απογοητευμένος, πικραμένος…
Γνωρίζεις τι κάνουν αυτά τα συναισθήματα σε εσένα; Σε αποδυναμώνουν. Όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε αυτά «που δεν έχεις» ή ακόμη καλύτερα «στο φόβο αυτών που δεν έχεις ή τη δυστυχία του να μη τα έχεις». Εάν δεν το έχεις τώρα, μπορεί να νιώθεις φόβο ότι δε θα το αποκτήσεις ποτέ. Ή μπορεί να νιώθεις δυστυχισμένος μέχρι να το αποκτήσεις. Μπορεί να σκέφτεσαι πως η ζωή θα είναι εξαιρετική όταν το αποκτήσεις.


Θυμήσου πως ο φόβος σου στρέφει την προσοχή μακριά από τις ευκαιρίες. Σε εμποδίζει από το να γίνεις ευρηματικός ή να ανακαλύψεις εναλλακτικές προσεγγίσεις. Σε κρατάει κολλημένο στο παρελθόν.
Η δυστυχία είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχεις πολύ ενέργεια όταν είσαι λυπημένος. Έλλειψη ενέργεια σημαίνει έλλειψη δράσης που σημαίνει στασιμότητα.
Από την άλλη μπορεί να νομίζεις ότι «το να μην έχεις» θα σε κινητοποιήσεις να δράσεις αλλά σπάνια συμβαίνει. Ή μπορεί να είναι η αιτία να εγκαταλείψεις προτού πετύχεις τους στόχους σου.
Έτσι λοιπόν, πιστεύω πως όταν εστιάζεσαι σε ότι δεν έχεις το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αποδυναμώνεις τον εαυτό σου και να πετύχεις ελάχιστα πράγματα ή ακόμη και τίποτα.
Αντί αυτού προτείνω να βάλεις την ευγνωμοσύνη στη ζωή σου.
Σκέψου τώρα κάτι που έχεις ήδη στη ζωή σου που είσαι ευγνώμων. Το σπίτι σου, το σύντροφό σου, το κατοικίδιό σου, τα παιδιά σου, τη δουλειά σου, τις ικανότητές σου, τη σοφία σου, τα ταλέντα σου, τους φίλους σου, το αμάξι σου, τις εμπειρίες σου, τη μουσική, το φαγητό σου, τον αέρα, τον ήλιο, το χώμα, την ίδια σου τη ζωή… Σκέψου οτιδήποτε υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ζωή σου.
Πώς νιώθεις όταν εκτιμάς όλα όσα έχεις στη ζωή σου;

Τέλεια! Όντως, είναι τέλεια να εκτιμάς ότι έχεις. Ακτινοβολείς περισσότερη καλοσύνη και αγάπη για τον εαυτό σου (που είναι το κλειδί της δημιουργίας) όταν είσαι συνειδητός και εστιάζεις στο τι έχεις αντί να εστιάζεις σε ότι δεν έχεις. Η ευγνωμοσύνη αλλάζει ολοκληρωτικά την αντίληψή σου για τον κόσμο και τη ζωή. Ξαφνικά θα είσαι ανοικτός και θα παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή σου και θα είσαι πρόθυμος να αναλάβεις δράση για αυτές.

Εάν επιλέξεις να γίνεις εσύ ο δημιουργός της ζωής σου και αφιερώνεις λίγο χρόνο κάθε μέρα για να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για όλα όσα έχεις τότε θα εκπλαγείς από τα ευχάριστα αποτελέσματα που θα έρθουν στη ζωή σου.
Τι θαύματα θα προσκαλέσεις στη ζωή σου με το να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου κάθε μέρα;
Τι υπάρχει στη ζωή σου που θα σταματήσει να υπάρχει όταν εκφράζεις καθημερινά την ευγνωμοσύνη σου;

Ζήσε με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης
WYS NLP Life Coach


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα