Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Σημάδια ότι ο σκύλος σου είναι υγιής


Ποια είναι η νορμάλ θερμοκρασία για ένα σκύλο;  Πόσα δόντια έχουν οι σκύλοι ως κουτάβια και ως ενήλικες;  Εάν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις οπωσδήποτε τα βασικά για την υγεία του. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σου είναι υγιής και καλό θα ήταν να τα παρακολουθείς.

Θερμοκρασία σώματος

Η κανονική θερμοκρασία του σκύλου κυμαίνεται από 39 έως 39,2 βαθμούς κελσίου. Μια θερμοκρασία μικρότερη ή μεγαλύτερη απαιτεί να ειδοποιήσεις κατευθείαν τον κτηνίατρο. Η θερμοκρασία του σκύλου μετριέται συνήθως από τον πρωκτό του και σπανιότερα από το αυτί του, διότι μπορεί να μην είναι ακριβής η διάγνωση. Η μέτρηση της θερμοκρασίας που γίνεται  από την υγρασία της μύτης ή το πόσο ζεστά είναι αυτιά, δεν είναι αξιόπιστη.

Αναπνευστικός ρυθμός

Ο φυσιολογικός ρυθμός αναπνοής του σκύλου σου είναι 10 με 34 αναπνοές το λεπτό. Ο φυσιολογικός αναπνευστικός ρυθμός μετριέται όταν ο σκύλος είναι σε κατάσταση ανάπαυσης. Ένας σκύλος που πονάει, έχει καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, υποφέρει από θερμοπληξία ή είναι απλά σε ένταση θα έχει σίγουρα αυξημένο αναπνευστικό ρυθμό.

Καρδιακός ρυθμός

Οι παλμοί ανά λεπτό είναι 60 με 100 για τις μεγαλόσωμες ράτσες και 100 με 140 για τις μικρόσωμες. Τα μεγαλύτερα σκυλιά έχουν πιο αργούς ρυθμούς από τα μικρότερα, και τα σκυλιά που είναι σε καλή φυσική κατάσταση έχουν μικρότερο καρδιακό ρυθμό από τα σκυλιά ίδιου μεγέθους και ηλικίας, που δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Τα κουτάβια έχουν συνήθως υψηλότερο καρδιακό ρυθμό, έως 180 παλμοί το λεπτό είναι φυσιολογικοί για το πρώτο έτος της ηλικίας τους.

Αριθμός δοντιών

Τα κουτάβια έχουν 28 δόντια. Τα ενήλικα σκυλιά έχουν 42 δόντια. Τα κουτάβια συνήθως χάνουν τα νεογιλά δόντια τους τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους και αντικαθίστανται από τα ενήλικα δόντια τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα