Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η Αισιοδοξία κάνει καλό στην υγεία



Τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος σε γενικές γραμμές φαίνεται να έχουν αρνητική επίδραση στη υγεία του ατόμου και όπως αποδεικνύεται ισχύει και το αντίθετο. Ακόμα μία έρευνα έδειξε ότι η αισιοδοξία κάνει καλό για την υγεία.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Canadian Medical Association, βασίστηκε σε δεδομένα 3.199 ατόμων, 60 ετών και άνω. Τα δεδομένα συμπεριλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με το πόσο απολάμβαναν τη ζωή και τα προβλήματα που ενδεχομένως είχαν, όσον αφορά καθημερινές συνήθειες όπως το μπάνιο και την κινητικότητα τους. Συνολικά, το 21% είχε ένα υψηλό επίπεδο ευχαρίστησης, το 56% είχε ένα μέσο επίπεδο ευχαρίστησης και το 23% είχε ένα χαμηλό επίπεδο ευχαρίστησης στη ζωή τους .

Σε ένα εύρος 8 ετών, τα καθημερινά προβλήματα λειτουργικότητας σε γενικές γραμμές αυξήθηκαν εντός της ομάδας. Όμως μόνο το 4% περίπου των ατόμων που ήταν γενικά αισιόδοξοι για τη ζωή τους, αντιμετώπιζαν προβλήματα με την καθημερινή τους λειτουργικότητα, σε αντίθεση με το 17% των ατόμων που απολαμβάναν τη ζωή τους λιγότερο.


Επιπρόσθετα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να ζουν περισσότερο. Η ιδέα του να κοιτάζει κανείς ένα ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο είναι καλό. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη εφόσον οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιθανότερο να προσέξουν τον εαυτό τους εφόσον απολαμβάνουν τη ζωή τους περισσότερο.


Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Aging, έδειξε ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται με τη μακροζωία. Οι ερευνητές ζήτησαν από 243 Ashkenazi Εβραίους ενήλικες, μεταξύ των ηλικιών 95 και 107, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Η ομάδα επιλέχθηκε επειδή είχαν τόσες γενετικές ομοιότητες ο ένας με τον άλλο όπου η ανίχνευση των διαφορών ήταν πιο εύκολη.


"Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχαν δύο πράγματα - μια θετική στάση για τη ζωή, που σημαίνει ότι ήταν αισιόδοξοι, καλόβολοι, εξωστρεφείς, γελούσαν περισσότερο και εξέφραζαν τα συναισθήματά τους από το να τα συσσωρεύουν" όπως ανέφερε ο Δρ. Nil Barzilai, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και διευθυντής του «Albert Einstein College of Medicine's Institute for Aging Research».


Αυτό έχει μια λογική, εφόσον όσο πιο ήρεμη και ξέγνοιαστη οπτική έχει κανείς για τη ζωή, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αγχωθεί για τις δοκιμασίες και δυσκολίες που η ζωή μπορεί να του παρουσιάσει.

------------------
Πηγή: Canadian Medical Association
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα