Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πώς να μοιραστείς μαζί του τις φαντασιώσεις σου!

φαντασιώσεις
Περνάνε από το μυαλό σου εικόνες και σενάρια που αυξάνουν την σεξουαλική σου διάθεση, τόσο κατά την διάρκεια του σεξ όσο και σε άσχετες στιγμές μέσα στην ημέρα που όπως παρατηρείς, ενισχύουν την επιθυμία σου αλλά και την διέγερσή σου στο σεξ. Όμως σκέφτεσαι όλα τα αρνητικά που μπορεί να συμβούν και καταλήγεις πως θα ήταν καλύτερο να μην μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου μαζί του.
Αυτό είναι συχνό λάθος που κάνουμε στις σχέσεις. Όπως είναι γνωστό, μία σχέση που είναι σταθερή και διαρκεί καιρό, θα αρχίσει να χάνει τον πρώτο ενθουσιασμό και το πάθος σιγά σιγά. Και είναι όλες αυτές οι πινελιές στο ξεκίνημα της σχέσης που ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη για να θέλει και να φροντίζει την σχέση του – εκτός από τα βαθύτερα συναισθήματα που σας δένουν με τον καιρό. Απαραίτητο λοιπόν για να μην ξεθωριάσει η σχέση σου είναι να δίνεις ανανεωτικά στοιχεία, ιδιαιτέρως όταν τα στοιχεία αυτά αφορούν το σεξ. Στις αρχές το σεξ ήταν κάθε φορά και κάτι καινούργιο καθώς μαθαίνετε σιγά σιγά ο ένας τον άλλον. Σε αυτήν την εξερεύνηση δεν υπάρχει λόγος να μπει τέλος!
Γιατί δεν το κάνεις όμως;


1. «Δεν ξέρω αν έχω φαντασιώσεις και αν έχω, δεν ξέρω τι περιέχουν»
Ακούω συχνά γυναίκες να μην είναι σίγουρες για τις φαντασιώσεις τους, τόσο για την ύπαρξη όσο και για το περιεχόμενό τους. Και αυτό διότι υπάρχει μία γενικότερη διάθεση οι φαντασιώσεις να είναι μία αντρική υπόθεση, πράγμα που μπορεί να σε παγιδέψει και να μην δίνεις στις δικές σου επιθυμίες τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζονται.
2. «Νιώθω ντροπή με αυτά που φαντασιώνομαι και πιστεύω πως τα περισσότερα δεν είναι σωστά»
Στο ίδιο πλαίσιο, αφού ελάχιστη αναφορά γίνεται στις γυναικείες φαντασιώσεις, ως αποτέλεσμα έχουμε να μην νιώθεις άνετα με όσα υπάρχουν στο μυαλό σου. Προσπαθώντας να χωρίσεις σε σωστό και λάθος τα σκηνικά που φαντασιώνεσαι, καταδικάζεσαι από μόνη σου, καθώς δεν υπάρχει τίποτα κακό ή λάθος σε μία φαντασίωση.
3. «Φοβάμαι πως θα με κατακρίνει για τις φαντασιώσεις μου»
Οι δύο προηγούμενοι λόγοι είναι αρκετοί για να σε κάνουν να σκέφτεσαι έτσι καθώς ήδη εσύ κατακρίνεις όσα φαντασιώνεσαι. Επιπλέον, χρειάζεται να επιλέξεις τον τρόπο και την στιγμή για να αποφύγεις έναν τέτοιο κίνδυνο – όπως περιγράφεται και παρακάτω.
Πώς να το κάνεις;
1. Ξεκίνα με το να αποδεχθείς πως οι φαντασιώσεις είναι μία απολύτως φυσιολογική λειτουργία. Δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτές και είναι δείγμα μία υγιούς σεξουαλικής λειτουργίας.
2. Μοιράσου τες με τον σύντροφο που νιώθεις πως είσαι κοντά και ασφαλής – και πες του το! Καθώς για κανέναν δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία, εξήγησέ στο σύντροφό σου πόσο ιδιαίτερη νιώθεις την σχέση σας και πως αυτό σε κάνει να θέλεις να μοιράζεσαι μαζί του τέτοιες προσωπικές σκέψεις.
3. Δείξε πως υπάρχουν κι άλλοι που απολαμβάνουν παρόμοιες φαντασιώσεις. Άρθρα και σκηνές από ταινίες, μπορούν να σου δώσουν το βήμα για να του πεις «θα μου άρεσε να κάνουμε κάτι τέτοιο, εσένα;»
4. Προσάρμοσε την φαντασίωσή σου και στις δικές του σεξουαλικές προτιμήσεις. Συμπεριέλαβε λεπτομέρειες, όπως κάποιο αγαπημένο του εσώρουχό σου, που θα του δώσουν και εκείνου κάποιο κίνητρο να σχετιστεί περισσότερο με την δική σου φαντασίωση και θα τον κάνουν να την νιώσει πιο οικεία.
5. Ξεκίνα με μικρά βήματα, βάζοντας κάθε φορά και ένα επιπλέον στοιχείο. Μην βιαστείς μόλις δεις την θετική του αντίδραση να προχωρείς στην πλήρη πραγματοποίηση ή ανάλυση της φαντασίωσής σου, αλλά προτίμησε να κρατάς πάντα κάτι για την επόμενη φορά, πηγαίνοντας από τα πιο εύκολα στα πιο άβολα.
Κίνδυνοι
Παρεξηγήσεις – χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου τον λόγο που μοιράζεσαι την φαντασίωση σου: Για να την πραγματοποιήσετε ή για να μάθει τις επιθυμίες σου και να μάθεις τις επιθυμίες του; Αυτό θα θέσει και τα όρια αναφορικά με το πόσο χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες-ειδικά σε μία πρώτη φάση. Προτείνω να μην περάσεις αμέσως στην ακριβή περιγραφή των επιθυμιών σου αλλά να δεις την αντίδρασή του πρώτα σε σχετικές σκηνές σε μία ταινία για παράδειγμα.
Οι φαντασιώσεις σας δεν είναι συμβατές – μην ξεκινήσεις την συζήτηση αν έχεις την ελπίδα να ακούσεις μόνο παρόμοιες με τις δικές σου ιδέες γιατί μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη μία φαντασίωση του συντρόφου σου. Είναι όμως σημαντικό, να έχεις ως κεντρική ιδέα την ανάγκη σου για αυτό το μοίρασμα και να μην μείνεις μόνο στο σκηνικό που θα σου περιγράψει εκείνος. Νιώσε άνετα να είσαι ειλικρινής αν δεν σου αρέσει κάτι, όπως θα κάνει και εκείνος.
Κλείνοντας, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να θυμάσαι ότι το να μοιράζεστε τις φαντασιώσεις σας με τον σύντροφό σου, κάτω από ένα ασφαλές πλαίσιο, πρόκειται να σας φέρει πιο κοντά και να σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε περισσότερο ο ένας τον άλλον. Μην ξεχνάς πως και των δυο οι φαντασιώσεις τις περισσότερες φορές έχουν κυρίως συμβολική σημασία. Λαμβάνοντας μία φαντασίωση ως αφετηρία, μετά θα μπορείτε και μόνη αλλά και μαζί να φτιάχνετε και νέα σεξουαλικά σενάρια για τους δυο σας!
Αγγελική Τζάνου
BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας
Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Sex Therapy
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα