Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞ, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Είδα ανθρώπους περίεργους, χωρίς θρησκεία και νόμους, χωρίς ιδιοκτησία και εμπόριο, ούτε και χρήμα. Είδα λαούς να πολεμάνε συνεχώς μεταξύ τους και να τρώνε τους αιχμαλώτους. Γυμνοί κυκλοφορούσαν, άνδρες και γυναίκες, και δεν ντρεπόντουσαν καθόλου. Όταν τα έβρισκαν, όταν σταματούσαν να σκοτώνονται η μόνη τους απασχόληση ήταν η αχαλίνωτη σεξουαλική δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις σχέσεις συγγένειας τους γαμιόντουσαν σα σκύλοι...
Αυτά έχει γράψει για τους ιθαγενείς όταν πάτησε στην Αμερική ο εξερευνητής Αμέρικο Βεσπούτσι. Μήπως μας τα λέει παρατραβηγμένα; Δεν το ξέρεις. Μήπως δεν πήγε καν στην Αμερική ο τραπεζικός υπάλληλος Αμέρικο Βεσπούτσι και μας παραμυθιάζει ότι ήταν θαλασσοπόρος και χαρτογράφος; Δεν ξέρεις.
Από καλή οικογένεια της Φλωρεντίας ο Βεσπούτσι υπάλληλος σε τράπεζα των Μεδίκων πήρε μετάθεση στη Σεβίλη κι εκεί γνωρίστηκε με τον Χριστόφορο Κολόμβο, που ανακάλυψε την Αμερική, η οποία πήρε το όνομά της το 1507 από τον Ιταλό Αμέρικο. Πώς έτσι;

Ιστορία και παραϊστορία. Τα γεγονότα, τουλάχιστον τα κατεγραμμένα, τα διαπιστωμένα, θα τα βρεις στην Ιστορία. Δεν είναι και πολύ σίγουρο αυτό. Απεναντίας στην παραϊστορία πέφτει η υπερβολή, ένα κατασκεύασμα ψέματος, ενώ κάποια γεγονότα και πρόσωπα ντύνονται στο μύθο. Μήπως υπάρχει παραμύθι στην Ιστορία, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως να κυκλοφορεί και πολύ αλήθεια σε ορισμένα κεφάλαια της παραϊστορίας.
Παίζεται να είναι απατεώνας ο Αμέρικο Βεσπούτσι. Να ισχυρίζεται μπαλαμούτι ότι έκανε τέσσερα ταξίδια στην Αμερική, άλλοι λένε τρία, άλλοι δύο, διότι ζήλεψε τη δόξα του Κολόμβου. Μήπως ήταν κρεοπώλης κι όχι τραπεζικός ο Αμέρικο Βεσπούτσι, που πέθανε σα σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου, το 1512, δέκα χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι στο νέο κόσμο του Κολόμβου. Μήπως δεν ήταν από τη Φλωρεντία, μήπως είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο.
Για την Ιστορία ο Americo Vespucci ταξίδευσε για πρώτη φορά το 1499. Το όνομα Αμέρικο προέρχεται από το λατινικό Emericus που στα γερμανικά έγινε Heinrich, στα αγγλικά μετά Henry και στα... ελληνικά Ερίκος. Ψάξε βρες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα