Elgin_Marbles_east_pediment
Αρκετά κάναμε τον μαλάκα, αρκετά σκύψαμε το κεφάλι, αρκετούς εξευτελισμούς έχουμε υποστεί εδώ και πολλά χρόνια- με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ιστορία μας, το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας.
Χρόνια ολόκληρα όλοι αυτοί που μας κυβερνούσαν δανείζονταν απίστευτα ποσά για να είναι ευχαριστημένος ο λαός. Δεν μας έλεγαν όμως τίποτα. Δεν μας έλεγαν ότι για να περνάμε «καλά», θα ήταν υπερχρεωμένα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας. Ο.Κ λοιπόν χρωστάμε και θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι- όπως ήδη το έχουμε κάνει- για να ξεχρεώσουμε.
Παράλληλα όμως, όπως εμείς θα ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Οι Γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν αποζημιώσεις στο Ελληνικό κράτος από τις θηριωδίες, τις καταστροφές και τις λεηλασίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί; Με ποιο δικαίωμα;
Μετά πρέπει να ασχοληθούμε με τις κλεμμένες αρχαιότητες που εκθέτονται στα μουσεία των δήθεν Ευρωπαίων εταίρων μας. Να τα ξαναπούμε; Η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου που είναι δύο από σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου στο Παρίσι. Εκατομμύρια τουρίστες πηγαίνουν για να τα δουν, πληρώνοντας εισιτήριο. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που τα έχουν βουτήξει οι Άγγλοι, τα εκθέτουν στο Βρετανικό Μουσείο και τα εκατομμύρια επισκέπτες πληρώνουν για να τα δουν. Στο Βερολίνο υπάρχει μια μεγάλη συλλογή ελληνικών αρχαιοτήτων, στην οποία εκτίθενται δείγματα ελληνικής γλυπτικής, καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που τα έκλεψαν από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο.

magemenes
Οι «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης, που ακούστε ιστορία οι θρασύτατοι. Το Μουσείο του Λούβρου δεν τις επιστρέφει, αλλά δέχθηκε να κατασκευάσει αντίγραφα των αγαλμάτων και να τα παραχωρήσει μαζί με τις μήτρες των εκμαγείων στην Θεσσαλονίκη, αρκεί να πληρώσουμε 150.000 ευρώ.
————————————————–
Και χιλιάδες άλλα γλυπτά, κεραμικά, νομίσματα και αντικείμενα τα οποία εκτός από όλα τα άλλα, συντηρούν οικονομίες, ενισχύουν τον τουρισμό και αποτελούν την αφετηρία ανάπτυξης της χώρας που τα έχει κλέψει και τα εκθέτει.
Δεν επιτρέπεται στον λαό που τον έχουν κατακλέψει, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και δίνει το Ολυμπιακό φως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μας δείχνουν με το δάκτυλο και να καταθέτουν τελεσίγραφα όταν οι ίδιοι το παίζουν αδιάφοροι όταν καλούνται να απολογηθούν για τις βαρβαρότητες, τις δολοφονίες και τις κλοπές.
Δεν ζητάμε να μας δοθεί μια ευκαιρία από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, απλά ζητάμε μια στιγμή να σκεφτούν τι χρωστάνε στην Ελλάδα, πόσο πολύ την έχουν προδώσει την Ελλάδα, και να σωπάσουν.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ένα από τα διασημότερα αρχαιοελληνικά αγάλματα, «Η Αφροδίτη της Μήλου» εκτίθεται στο Παριζιάνικο μουσείο Λούβρο..
606x404_france-louvre-victory-samothrace-606
Η άλλη ελληνική γυναικεία μορφή που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου είναι η περίφημη «Νίκη της Σαμοθράκης» το μαρμάρινο αριστούργημα που βρέθηκε στο Ναό των Καβείρων στη Σαμοθράκη, το 1863 από τον Γάλλο πρόξενο στην Αδριανούπολη Σαρλ Σαμπουαζό, και εστάλει στο Παρίσι με συνοπτικές διαδικασίες….
Δυτική_Ζωφόρος_Κενταυρομαχία
Η Ζωφόρος του Παρθενώνα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα στο Βρετανικό Μουσείο. Στο μουσείο στεγάζονται ακόμα 15 από τις 92 μετόπες του Παρθενώνα, καθώς και μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου.
diskovolos
Ο «Δισκοβόλος του Μύρωνα» βρίσκεται στο Μουσείο Βατικανού στην Ρώμη. Πρόκειται για έναν γυμνό αθλητή δισκοβολίας που συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού χρόνια τώρα από εκατομμύρια επισκέπτες.
1_M
Η ανάγλυφη «Πληγωμένη Αμαζόνα», που χρονολογείται περί τον 4ο π.Χ. αιώνα και βρέθηκε στις ανασκαφές της Εφέσου, βρίσκεται στο αυστριακό μουσείο στο κέντρο της Βιέννης. Ενώ ένα από τα γνωστότερα εκθέματα του Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη (δεξιά) είναι η «Αφροδίτη της Ταυρίδας» αντίγραφο του 3ου ή 2ου π.Χ. της «Κνιδίας Αφροδίτης», ενός από τα περίφημα έργα του Πραξιτέλη!
——————————-
Elgin_horse_2d

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ