Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Το πρότυπο ερωτισμού των πληθωρικών γυναικών

Γράφτηκε από την  Το πρότυπο  ερωτισμού των πληθωρικών γυναικών

Ο κόσμος μας αλήθεια αλλάζει?? κατά πόσο μια πληθωρική γυναίκα μπορεί να οδηγήσει το πρότυπο ομορφιάς της ανορεκτικής σουπερμοντελας στα αζήτητα??
μπορεί το πρότυπο αυτό της γυναικείας ομορφιάς να αλλάξει??


Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το ποια τελικά είναι η αλήθεια πίσω από την πληθωρικότητα και τις καμπύλες ενός χυμώδους θηλυκού !!.

Παλαιότερα το να παρουσιάζεται μια γυναίκα με περιττά κιλά ,με ροδαλό δέρμα , αφράτους μηρούς και χέρια , ήταν το πρότυπο ομορφιάς και σεξουαλικότητας της εποχής της .

Το πρότυπο αυτό ομορφιάς εκθειάστηκε από τους περισσότερους καλλιτέχνες σε πολλαπλες μορφές και εκφάνσεις από την ζωγραφική σε πίνακες του Μιρό , Μικελάντζελο, Ντα Βίντσι , ως γλυπτά , σε τοιχογραφίες (frescos) , σε αγγειοσχημα δοχεία μια χαρακτηριστική φρενίτιδα της Αναγέννησης .

Αλλά στις μέρες μας τι συμβαίνει πραγματικά ?
Η απενοχοποιηση του απόλυτου θηλυκού είναι γεγονός και προ των πυλών. Ίσως τελικά να υπάρχει Θεός να σκέφτονται πολλές , γιατί όπως και να βιώσουμε την πραγματικότητα το πρότυπο του Αναγεννησιακού ερωτισμού παραμένει θελκτικό για μια μεγάλη μερίδα αντρών , παρά τις όποιες επιταγές της μόδας .

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας , είναι η σημερινή καλλονή , η οποία αν δεν παραμελήσει στον μέγιστο βαθμό τον εαυτό της και αν υπολογίζει τα ΘΕΛΩ της με σεβασμό και ειλικρίνεια , καταφέρνει να ξανακερδίσει τον σύντροφο, τον άντρα της , τη ίδια της τη ζωή !!.

Οι περισσότερες από μας κάνουμε ένα βασικό λάθος , θεωρούμε τις άλλες γύρω μας ομορφότερες , εξυπνότερες και κυρίως πιστεύουμε ότι οι άντρες θα χαρακτήριζαν ένα πληθωρικό σώμα αντιαισθητικό (όταν αυτό βέβαια βρίσκεται στα πλαίσια του φυσιολογικού και δεν αγγίζει τα φαινόμενα παχυσαρκίας !) .

Πολύ ΛΑΘΟΣ σκέψη !!.

Η νίκη αυτή του πληθωρικού μοντέλου παρουσιάζεται όλο και συχνότερα σε τομείς όπως η Μόδα . Πολλές κυρίες που εκπροσωπούν το είδος με χαρά παραδέχονται ότι τα μοντέλα της κατηγορίας plus-size στην Βιομηχανία της Μόδας αλλά και του Θεάματος ,είναι χαρούμενα , υγιή ,με άπλετο ερωτισμό . Είναι φυσιολογικές γυναίκες ,κάνουν γιόγκα , τρώνε υγιεινά , φροντίζουν τον εαυτό τους , και αμείβονται με την αγάπη των γύρω τους .

Πολλές γυναίκες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αποστέωση του γυναικείου σώματος , το ποθητό extra-extra small , δεν πηγάζει τόσο από την επιθυμία του μέσου άντρα , ο οποίος πολλάκις θα επαναλάβει ότι αγαπά τις καμπύλες της γυναίκας του , αλλά από το αυτομαστιγωμα για την αδύνατη τελειότητα , η οποία ξεκινά από την επιθυμία της ίδιας της γυναίκας .

Γιατί λοιπόν τέτοιος μαζοχισμός φίλες μου?? όλα είναι θέμα συμφιλίωσης μυαλού και σώματος ,εξάλλου η φωτογραφία μιας πληθωρικής γυναίκας είναι ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης που ενίοτε βιώνουν οι άνθρωποι που δεν είναι αδύνατοι .Τα πρότυπα σχεδιάζονται και υποστηρίζονται ενίοτε από τις ανάγκες της Μόδας και πολλών άλλων παραγόντων . Όπως λοιπόν συμβαίνει σε όλα , εμείς βάζουμε τα όρια για το τι μας αρμόζει και τι όχι , για το τι θέλουμε και τι όχι , με την αυτοπεποίθηση και τη σοβαρότητα μας κερδίζουμε το σεβασμό των άλλων ,και έτσι κερδίζουμε και την ζωή !

Για το Sugar Mama,

Ευη Κ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα