Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Οι Πλανητικοί Κόσμοι



planetworld





Οι Κόσμοι διαμορφώνονται ομοιόμορφα με τους παλαιότερους Τροχούς – δηλαδή με εκείνους που υπήρχαν σε προηγούμενα μανβαντάρα και εισήλθαν σε πραλάγια,(1) επειδή ο Νόμος της γέννησης, ανάπτυξης και θανάτου για καθετί στον Κόσμο, από τον Ήλιο έως την πυγολαμπίδα στο γρασίδι, είναι ΕΝΑΣ. Πρόκειται για μια διαρκή τελειοποίηση κάθε νέας παρουσίασης, αλλά η Ουσία-Ύλη και οι Δυνάμεις είναι όλες η μία και η ίδια. Ο ένας αιώνιος Νόμος ξετυλίγει το καθετί που πρόκειται να υπάρξει στην εκδηλωμένη Φύση πάνω σε μια επταπλή αρχή. Επιπλέον, οι αναρίθμητες κυκλικές άλυσοι των κόσμων, αποτελούμενες από επτά σφαίρες, τοποθετούνται στα τέσσερα κατώτερα πεδία των κόσμων της μορφής  (τα τρία άλλα ανήκουν στο Αρχέτυπο Σύμπαν). Πρωταρχικά, υπάρχει η διάχυση της Κοσμικής Ύλης. Μετά ο πύρινος «ανεμοστρόβιλος», το πρώτο στάδιο κατά τον σχηματισμό ενός νεφελώματος. Αυτό το νεφέλωμα συμπυκνώνεται και αφού διέλθει διαμέσου ποικίλων μετασχηματισμών, σχηματίζει ένα Ηλιακό Σύστημα, μια πλανητική άλυσο, ή έναν μόνο πλανήτη, ανάλογα με την περίπτωση.

Κάθε Σύμπαν (κόσμος ή πλανήτης) έχει το δικό του Λόγο (2), λέει η διδασκαλία. Σύμφωνα με την απόκρυφη διδασκαλία, η Αφροδίτη ή ο Εωσφόρος  (3)(επίσης Sukra ή Usanas), είναι το αρχέτυπο της Γης μας. Κάθε κόσμος έχει το μητρικό του άστρο και τον αδελφό πλανήτη του. Η Αφροδίτη ή ο Εωσφόρος είναι ο κομιστής του φωτός της Γης μας, τόσο σε υλική όσο και σε μυστικιστική έννοια: η απόκρυφη αδελφή και το alter-ego της Γης. Η Γη είναι το υιοθετημένο παιδί και η μικρότερη αδερφή της Αφροδίτης, αλλά οι κάτοικοί της έχουν το δικό τους ξεχωριστό είδος. Κάθε αλλαγή στην Sukra (Αφροδίτη) είναι αισθητή και αντανακλάται και στη Γη. Η αρχαϊκή παράδοση αναφέρει ότι η Αφροδίτη αλλάζει ταυτόχρονα (γεωλογικά) με τη Γη και οποιαδήποτε αλλαγή λαμβάνει χώρα στη μία λαμβάνει χώρα και στην άλλη. Κάθε ενεργός ισχύς ή δύναμη της Γης έρχεται σε αυτήν από έναν από τους επτά Κυρίους. Το Φως έρχεται διαμέσου της Sukra (Αφροδίτη), η οποία λαμβάνει ένα τριπλό απόθεμα και δίνει το ένα-τρίτο του προς τη Γη. Ως εκ τούτου, οι δύο πλανήτες ονομάζονται "δίδυμες αδελφές" , αλλά το Πνεύμα της Γης είναι υποδεέστερο του Κυρίου της Αφροδίτης .


Αυτό που εννοείται με την αλληγορική φράση, "Fiat Lux» είναι με την εσωτερική σημασία του όρου  - "Ας εγερθούν οι « Υιοί του Φωτός » " - ή τα «νοούμενα» όλων των φαινομένων. Αυτά τα όντα είναι οι «Υιοί του Φωτός», επειδή προέρχονται από, και αυτογεννώνται στον απέραντο ωκεανό του Φωτός, του οποίου ο ένας πόλος είναι καθαρό πνεύμα το οποίο χάνεται στην απολυτότητα του Μη-Οντος, και ο άλλος είναι η Υλη η οποία συμπυκνώνεται με κρυστάλλωση σε έναν όλο και πιο χονδροειδή τύπο καθώς κατέρχεται τα στάδια της εκδήλωσης. Κέντρα Δυνάμεις σε πρώτη φάση, οι αόρατες σπίθες των αρχέγονων ατόμων διαφοροποιούνται σε μόρια, και γίνονται Ήλιοι  - περνώντας σταδιακά σε αντικειμενικότητα – αεριώδεις , ακτινοβόλοι, κοσμικοί. Ο πρωταρχικός "Ανεμοστρόβιλος" (ή αρχέγονη κίνηση) τελικά δίνει ώθηση προς τη μορφή, και η πρωταρχική κίνηση, ρυθμίζεται και συντηρείται από τις ακατάπαυστες  Ανάσες ,  τους Ντυάνι Τσοχάνς (Κυρίους του Διαλογισμού)  .

Η «Αναπνοή» όλων των «Επτά» λέγεται ότι είναι παραγωγή φωτός καθώς αυτοί (οι πλανήτες) ήταν όλοι οι κομήτες και ήλιοι στην καταγωγή τους. Εξελίσσονται σε Μανβανταρική ζωή από το αρχέγονο χάος (τώρα ως «νοούμενο»  ή αδιαφοροποίητο  νεφέλωμα) με τη συνάθροιση και τη συσσώρευση των πρωτογενών διαφοροποιήσεων της αιώνιας Υλης , σύμφωνα με την πανέμορφη έκφραση της απόκρυφης διδασκαλίας  « Έτσι, οι Υιοί του Φωτός ενδύονται με το ύφασμα του Σκότους ».  Καλούνται αλληγορικά "τα ουράνια σαλιγκάρια " λόγω των άμορφων (για εμάς) διανοιών που  κατοικούν αόρατοι και κρυμμένοι  στα αστρικά και πλανητικά τους σπίτια και , αν μπορούμε να το πούμε έτσι , μεταφέρουν αυτά τα σπίτια τους επάνω τους , όπως ακριβώς κάνουν και τα σαλιγκάρια.
Λέγεται από τον Κρίσνα στη Μπαγκαβάτ Γκιτά , για τον ενσαρκωμένο Λόγο  " Οι επτά μεγάλοι Ρίσις (σοφοί-άγιοι), οι τέσσερις προηγούμενοι Manus ( προγεννήτορες της ανθρωπότητας) , οι οποίοι μετέχουν της φύσης μου, γεννήθηκαν από τον νου μου.  Από αυτούς ξεπήδησε (προήλθε ή γεννήθηκε) το ανθρώπινο γένος και ολόκληρος  ο κόσμος. " Εδώ, οι επτά μεγάλα Ρίσις αντιπροσωπεύουν τις επτά μεγάλες μορφικές ιεραρχίες ή κατηγορίες των Ντυάνι Τσοχάν . Ας έχουμε κατά νου ότι οι επτά Ρίσις είναι της ίδιας φύσης με τους πλανητικούς αγγέλους ή τα επτά μεγάλα Πλανητικά Πνεύματα. Αυτοί , είχαν όλοι γεννηθεί ως άνθρωποι στη Γη σε διάφορα προηγούμενα Kalpas ( Δημιουργίες ) και σε προηγούμενες ανθρώπινες φυλές .

Οι Κυβερνήτες ή οι Ντυάνι Τσοχάν είναι το αντικείμενο του απόκρυφου μυστικισμού. Ολοι οι κόσμοι υπόκεινται σε Κυβερνήτες , Ρίσις και Πιτρίς σύμφωνα με τους Ινδουιστές ,  Άγγελοι σύμφωνα με τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, γενικότερα Θεοί σύμφωνα  με τους αρχαίους. Κάθε λαός και κάθε έθνος έχει τον συγκεκριμένο Παρατηρητή , Φύλακα και Πατέρα του στους ουρανούς - ένα Πλανητικό Πνεύμα.

Είναι στη συνέχεια οι «Επτά Υιοι του Φωτός» - από τους οποίους ονομάστηκαν αργότερα οι πλανήτες τους, οι οποίοι συχνά ταυτίζονται με αυτούς – δηλαδή ο Κρόνος, ο Δίας, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο  Ήλιος και η Σελήνη, οι οποίοι  είναι, σύμφωνα με τον αποκρυφισμό , οι ουράνιοι Πατέρες μας ή ο Πατέρας μας συγκεντρωτικά . Δεν υπάρχει ούτε Ήλιος , ούτε Σελήνη , ούτε άστρα, ούτε αυγή αλλά μόνο Αυτοί οι αιώνιοι υποστηρικτές αυτής της φωτεινής ζωής που υφίσταται για πάντα πίσω από όλα τα φαινόμενα.

Οι  Κρόνος, Δίας, Ερμής, Αφροδίτη που είναι οι τέσσερις εξωτερικοί εμφανείς πλανήτες, και οι άλλοι τρεις, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν ανώνυμοι , είναι τα ουράνια σώματα σε άμεση αστρική και ψυχική επικοινωνία με τη Γη, οι Οδηγοί και Προστάτες της ηθικά και σωματικά. Οι ορατές σφαίρες τους είναι αυτές που προικίζουν την ανθρωπότητά μας με τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά τους , και οι Αρχοντες ή οι Κυβερνήτες τους χαρίζουν στις Μονάδες μας τις πνευματικές τους ικανότητες.

Έτσι η σφαίρα, η οποία ενεργοποιείται εσωτερικά από το Πλανητικό Πνεύμα της Γης και τους έξι βοηθούς του, παίρνει όλες τις ζωτικές της ενέργειες, τη ζωή και τις δυνάμεις της μέσω αυτών των επτά πλανητικών Ντυάνις, από το Πλανητικό Πνεύμα του Ήλιου (τον Ηλιακό Λόγο) . Αυτοί είναι οι αγγελιοφόροι του φωτός και ζωής. Η Γη μας, ως ο ορατός εκπρόσωπος των υπόλοιπων έξι  αόρατων ανώτερων σφαιρών της ( τα ανώτερα έξι πεδία της) έχει να περάσει, όπως και οι υπόλοιπες έξι, μέσα από επτά γύρους. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μορφοποιεί και ενοποιεί , κατά τη διάρκεια του τέταρτου ολοκληρώνει τη μορφοποίηση και στερεοποιείται , κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων επιστρέφει σταδιακά στην πρώτη αιθέρια μορφή της και πνευματοποιείται .

0 νόμος της αναλογίας είναι ο κατευθυντήριος νόμος της φύσης, το μόνο αληθινό νήμα της Αριάδνης που μπορεί να μας οδηγήσει, μέσα από όλα τα δαιδαλώδη  μονοπάτια της περιοχής της, προς το πρωταρχικό και απόλυτο μυστήριο . Η Απόκρυφη Δοξασία διδάσκει ότι όλα τα συνειδητά τελειωμένα όντα  ( τελειωμένοι άνθρωποι ή ανώτερα όντα) είναι εξοπλισμένα από το ξεκίνημά τους, με τις μορφές και τους κατάλληλους οργανισμούς σε πλήρη αρμονία με τη φύση και την κατάσταση της σφαίρας στην οποία κατοικούν.

Όπως και κάθε ένα από τα επτά πεδία της Γης, έτσι κάθε μια από τις επτά πρωτογεννημένες ανθρωπότητες (τις αρχέγονες ανθρώπινες ομάδες) δέχεται το φως και τη ζωή της από τον δικό της ξεχωριστό και ιδιαίτερο Ντυάνι πνευματικά, και από τον Οίκο (πλανήτη) του εν λόγω Ντυάνι, σωματικά. Το ίδιο και οι επτά μεγάλες ρίζες φυλές της ανθρωπότητας που θα γεννηθούν επάνω στον συγκεκριμένο πλανήτη , το ίδιο και οι επτά αρχές στον άνθρωπο. Κάθε μια ανθρώπινη Αρχή , λαμβάνει τη συγκεκριμένη ποιότητά της από το αρχέτυπό της (το Πλανητικό Πνεύμα) και ως εκ τούτου κάθε άνθρωπος είναι επταδικός (ή ένας συνδυασμός επτά αρχών, που η κάθε μια από αυτές έχει την προέλευσή της σε μια συγκεκριμένη ποιότητα του εν λόγω ξεχωριστού και συγκεκριμένου Ντυάνι). Οι "τριάδες" που γεννώνται κάτω από τον ίδιο μητρικό πλανήτη, ή μάλλον κάτω από την ακτινοβολία του ίδιου Πλανητικού Πνεύματος  (Dhyani Buddha όπως λέγεται στον βουδδισμό) είναι, στο σύνολο των μετέπειτα ζωών και επανενσαρκώσεών τους , αδελφές ή «δίδυμες»  ψυχές  σε αυτή τη Γη .

Η μετάφραση του κειμένου είναι του Παναγιώτη Πανοτόπουλου  και είναι από το THEOSOPHY, Vol. 52, No. 4, February, 1964 (Pages 118-120; Size: 9K)
Σημειώσεις:
1.  Μανβαντάρα και Πραλάγια: η Μέρα και η Νύχτα του Μπράχμα, Παρουσία και Απουσία του Σύμπαντος από τον Χώρο. Εγρήγορση και Ύπνος.
2.   Λόγος: η εκδηλωμένη θεότητα, η εξωτερική έκφραση ή το αποτέλεσμα της αιτίας που είναι πάντοτε κρυμμένη. Επομένως, ο λόγος , η ομιλία είναι ο Λόγος της σκέψης.
3.  Εωσφόρος: ο φορέας  του Φωτός. Είναι αυτός  που“φέρει εἰς τὸ φῶς τὰ κρυπτὰ τοῦ σκότους”. Ένας όρος φοβερά παρεξηγημένος από όσους μαστίζονται από προκαταλήψεις. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε από την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ  ως ονομασία για το περιοδικό της “Lucifer” το οποίο δημιουργήθηκε  και εκδόθηκε γιανα φανερώσει την αληθινή  όψη των πραγμάτων  και να πολεμήσει την προκατάληψη, την υποκρισία και τις ψευτιές μέσα σε κάθε έθνος, σε κάθε τάξη της κοινωνίας, όπως και σε κάθε τομέα της ζωής.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα