Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε πάει το βασίλειο


Σε ψυχροπολεμικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών Γερμανίας κι Ελλάδας, αφού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άφησε ούτε ένα κολακευτικό σχόλιο για το ντύσιμο του Γιάνη Βαρουφάκη, γεγονός που εξόργισε τις εκατομμύρια Βαρουφίτσες ανά τον πλανήτη.

Βέβαια, σημασία δεν έχει πώς πήγε ντυμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά πώς έφυγε, δηλαδή με όλα του τα ρούχα, σε αντίθεση με τους υπουργούς Οικονομικών των προηγούμενων κυβερνήσεων που πήγαιναν στο Βερολίνο και τους έπαιρναν μέχρι και τα σώβρακα.

Η ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα καλλιεργήθηκε από χθες, όταν με εντολή Μέρκελ διέρρευσε απόρρητο έγγραφο που έλεγε ότι η γερμανική κυβέρνηση δε δέχεται καμία αλλαγή στα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ έδινε εγγυήσεις ότι η Γερμανία δε θα εισβάλλει στην Πολωνία, παρά το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ που υπέγραψε με τη Ρωσία.

Με λίγα λόγια, η Μέρκελ είπε ότι δεν ξεχωρίζει Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου - τον είχατε ξεχάσει ε; -, Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Τσίπρα ή Βαρουφάκη. Για αυτήν είναι όλοι ίδιοι. 

Καταπληκτική Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών! Να τη χαιρόμαστε!



Τη διαρροή του εγγράφου διαδέχτηκε η ανακοίνωση της εντελώς ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έλεγε ότι, με εντολή Μέρκελ, δε θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά. Ζμπούτσα μας! Έχουμε 21 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες που κάθονται.

Επιστρέφοντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως συμφώνησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι διαφωνούν σε όλα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δε συμφώνησαν ούτε σε αυτό, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η συνάντησή τους ήταν το ίδιο εποικοδομητική με τη συνάντηση Χίτλερ-Τσάμπερλεν το 1938.

Κι αφού έκανα επίδειξη των εντυπωσιακών ιστορικών μου γνώσεων, θα σταθώ σε 2 μόνο σημεία της συνέντευξης Τύπου.

Καταρχάς, συγχαρητήρια στον Γιάνη Βαρουφάκη που έθιξε την άνοδο των ναζί στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, και για την αναφορά που έκανε στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί το σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές από Γερμανούς στρατιώτες το 1944.

Είναι καλό να υπενθυμίζεις σε μία χώρα που ντρέπεται για το εγκληματικό παρελθόν της ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να το ξαναζήσει. Εξού και τα ξινισμένα μούτρα του Σόιμπλε.

Κατά δεύτερον, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι το highlight της συνέντευξης ήταν η παρέμβαση Έλληνα δημοσιογράφου που ρώτησε τον Σόιμπλε για τη Siemens και τον Χριστοφοράκο, τον οποίο η Γερμανία αρνείται να εκδώσει στην Ελλάδα για να δικαστεί - γιατί άραγε; -, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να απαντάει "Μια ωραία πεταλούδα, μια ωραία πεταλούδα, μια ωραία πεταλούδα σ' ένα κάμπο μια φορά ζούσε κι ήταν μια χαρά."

Επικαλούμενος τον Γκαίτε, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ο καθένας πρέπει να ασχολείται με τα του οίκου του κι αυτό είναι πολύ αστείο αν σκεφτεί κανείς ότι η μοναδική χώρα στην οποία δεν έχουν παρέμβει οι Γερμανοί είναι το Παλάου. Μάλλον επειδή δε ξέρουν κατά που πέφτει.

Κι ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στο Βερολίνο, σε κάποιον άλλο γαλαξία οι βουλευτές του Ποταμιού γέμιζαν τα κινητά τους με 32 giga σέλφις από την ορκωμοσία της Βουλής.

Κι άλλοι γάμησαν για πρώτη φορά αλλά δεν έκαναν έτσι.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δε σηκώθηκε όρθιος να χαιρετήσει τον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος τον πλησίασε για χειραψία κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού θα έβλεπαν οι πάντες πόσο μικρός και τιποτένιος φαίνεται μπροστά του.

Ειπώθηκαν κι άλλα ωραία στη συνεντευξη Τύπου, όπως για παράδειγμα ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί κατά 67% με το υπάρχον πρόγραμμα αλλά αυτό δε με ανησυχεί καθόλου, αφού είμαι σίγουρος ότι ο Λαφαζάνης θα καταργήσει το υπόλοιπο 33% με ένα νόμο κι ένα άρθρο. 

Γενικά τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά για καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - βάζω και τη Γερμανία μέσα - αλλά είναι ακόμα χειρότερα για αυτούς που έχουν διαλέξει τη λάθος πλευρά. 

Ποια είναι η λάθος πλευρά; 

Μα φυσικά η πλευρά που εναντιώνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια ενός λαού. 

Οποιουδήποτε λαού.

Καλή λευτεριά!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Στις 9 Δεκεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης έλεγε ότι "Μια νέα κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για κλείσιμο των ΑΤΜs κι ότι θα υπάρξει επιχείρηση τρομοκράτησης της νέας κυβέρνησης από το Βερολίνο." Μάγος ήταν;)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Δεν καταλαβαίνω τη λύσσα με τις σέλφις των παιδιών του Ποταμιού. Αφήστε τους να το χαρούν! Το έχω πει και το ξαναλέω. Είναι η πρώτη και τελευταία τους φορά στη Βουλή.)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα