Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ποια είναι τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα

carpal

Τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα μπορεί να σας αιφνιδιάσουν γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα γνωρίζετε, αφού αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αν διαγνωστεί εγκαίρως.

Όσο λοιπόν γρηγορότερα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα, τόσο πιο γρήγορα θα αναζητήσετε θεραπεία για την κατάστασή σας, προτού αυτή γίνει ιδιαίτερα σοβαρή. Με την κατάλληλη άσκηση και υποστήριξη, θα μάθετε να διαχειρίζεστε τα συμπτώματα και να ανακτήσετε τη μυϊκή σας δύναμη και την ευκινησία στα χέρια και τους καρπούς σας.
Για να διαγνώσετε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να κατανοήσετε τι ακριβώς είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

O καρπιαίος σωλήνας είναι στην πραγματικότητα ένας σωλήνας μέσα στον καρπό του χεριού, από τον οποίο περνά ένα σημαντικό νεύρο προς τους τένοντες που είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των δακτύλων. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, αυτό το νεύρο είναι πολύ σημαντικό, αλλά και πολύ ευαίσθητο. Εάν αυτός ο σωλήνας διογκωθεί ή κατά κάποιο τρόπο ερεθιστεί, τότε το νεύρο μπορεί να συμπιεστεί ή ακόμα και να συνθλιβεί. Το αποτέλεσμα της πίεσης σ’ αυτό το νεύρο ονομάζεται σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Αν υποψιάζεστε ότι τραυματιστήκατε στον καρπιαίο σωλήνα, αναζητήστε τα ακόλουθα συμπτώματα:
Κάψιμο σε δάχτυλα, αντίχειρα ή χέρι
Το πρώτο σύμπτωμα που κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε, είναι ένα αίσθημα καψίματος στα δάχτυλα, τους αντίχειρες ή όλο το χέρι. Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση σα να σας τρυπάνε καρφίτσες και βελόνες ή σα να έχετε χάσει για λίγο την κυκλοφορία στα χέρια σας. Παραδόξως, αυτή η αίσθηση επηρεάζει όλα τα δάχτυλά σας εκτός από το μικρό δαχτυλάκι που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια χαρά. Μπορεί να αισθάνεστε την ανάγκη να σφίξετε το χέρι σας σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσετε την σωστή κυκλοφορία, αλλά θα απογοητευτείτε γιατί θα δείτε πως η αίσθηση αυτή παραμένει.
Μούδιασμα σε δάχτυλα, αντίχειρα ή χέρι
Μετά από την αίσθηση καψίματος μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποια μέρη του χεριού σας ή κάποια δάχτυλά σας μουδιάζουν. Το μούδιασμα μπορεί να έρχεται και να φεύγει ή μπορεί και να επιμένει.
Πόνος που ξεκινά από τον καρπό σας και προχωράει παραπέρα
Στην συνέχεια μπορεί να αισθάνεστε τον πόνο να αντανακλά σε όλο το μήκος του χεριού. Το κλασικό σύμπτωμα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα είναι σύντομος οξύς επαναλαμβανόμενος πόνος στην παλάμη του χεριού. Αυτός ο πόνος θα επιδεινωθεί αν έχετε χρησιμοποιήσει πολύ τα χέρια σας.
Αδύναμοι μύες των χεριών
Το τελικό στάδιο των συμπτωμάτων του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα είναι η μυϊκή αδυναμία και η απώλεια της λειτουργίας του χεριού. Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία με τα χέρια σας και να σας πέφτουν αντικείμενα που πάτε να πιάσετε. Εργασίες όπως η πληκτρολόγηση μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολες.
Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, ίσως θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας για να βρείτε λύσεις και θεραπείες προτού το φαινόμενο προχωρήσει.

medinova

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα