Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι “πεφωτισμένοι” χτύπησαν και πάλι – Επίθεση στην Κοπεγχάγη με έναν νεκρό

 

Ένοπλοι γάζωσαν το χώρο στον οποίο γινόταν εκδήλωση στην Κοπεγχάγη με θέμα την ελευθερία του λόγου σε σχέση με τη θρησκεία, στην οποία ήταν παρών και ο σκιτσογράφος της Jyllands Posten που είχε προκαλέσει σάλο με τα σκίτσα του Μωάμεθ.


000_DV1964285 Οι δράστες έχουν διαφύγει και αναζητούνται. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο ενός 40χρονου που παρακολουθούσε την εκδήλωση και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γάλλου πρέσβη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δράστες -οι οποίοι φορούσαν κουκούλες- κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο, ενώ η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την περιγραφή και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Το Παρίσι καταδίκασε την επίθεση και στέλνει τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, στην δανική πρωτεύουσα.
Η εκδήλωση γινόταν στο κέντρο Krudttønden που βρίσκεται βόρεια του κέντρου της πόλης, στο Østerbro, και είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης».
vilks dfΜεταξύ των παριστάμενων ήταν και , «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης του 2007 με τα σκίτσα του Μωάμεθ και ο οποίος έκτοτε, εξαιτίας απειλών για τη ζωή του, ζει υπό αστυνομική προστασία.
Όταν ο γάλλος πρέσβης ολοκλήρωσε την ομιλία του, ξέσπασαν οι πυροβολισμοί στην είσοδο του χώρου. Σύμφωνα με τις αναφορές, έπεσαν περίπου 40 πυροβολισμοί πριν οι ένοπλοι διαφύγουν, την ώρα που οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσπαθούσαν να βγουν από τις υπόλοιπες εξόδους.
Σύμφωνα με την Jyllands Posten, ο Βιλκς δεν έχει τραυματιστεί. Στη συνέχεια, ο γάλλος πρέσβης ανέφερε στο twitter πως και ο ίδιος είναι «ζωντανός στην αίθουσα».
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εκτιμούν πως στόχος ήταν ο Βιλκς. Πέρυσι, μία γυναίκα από την Πενσιλβάνια καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για σχέδιο δολοφονίας του Βιλκς ενώ το 2010 δύο αδέρφια είχαν προσπαθήσει να κάψουν το σπίτι του, αλλά φαίνεται ότι είναι τελικά ή πολύ τυχερός ή εφτάψυχος.
kopernxagh ddΟ γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση και ανέφερε πως επικοινώνησε με την δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, στην οποία εξέφρασε «τη συμπαράσταση του γαλλικού λαού σε αυτή τη δοκιμασία».
Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος στη γαλλική τηλεόραση μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo: Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ δήλωσε ότι οι “πεφωτισμένοι” επιτέθηκαν στην Γαλλία!
Οπότε, συμπερασματικά κι εφόσον πρόκειται για παρόμοια επίθεση, οι “πεφωτισμένοι” κρύβονται και πάλι πίσω από αυτήν.
Δεν το λέμε εμείς… κοτζάμ πρόεδρος της Γαλλίας το λέει…

 allnewz

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα