Το BBC έκανε επιτόπια έρευνα στα κόκκινα φανάρια της Γερμανίας και αναρωτιέται. Είναι η Γερμανία το μεγαλύτερο “μπορντέλο” της Ευρώπης; Ποια είναι η κατάσταση στη χώρα μας

Το BBC αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο ένα θέμα ταμπού.
Πρόσφατα πραγματοποίησε “αυτοψία” σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής της Ευρώπης. Το “Paradise” που βρίσκεται στην Στουτγκάρδη της  Γερμανίας. 
Ο συντάκτης Jim Reed, διερευνά τον πληρωμένο έρωτα στη Γερμανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο “Παράδεισος” της Στουτγκάρδης κόστισε περίπου 6εκ. ευρώ και άνοιξε τις πόρτες του το 2008. Σήμερα είναι μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.
Η χώρα της Μέρκελ νομιμοποίησε τον πληρωμένο έρωτα το 2002, δημιουργώντας μια τεράστια “βιομηχανία” του σεξ.

Η Γερμανία αποτελεί τελικά έναν “παράδεισο” για τον “ροζ” τουρισμό. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά. Σε ημερήσια βάση, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνδρες “επισκέπτονται” οίκους ανοχής, ενώ οι ροζ επιχειρήσεις πραγματοποιούν τζίρο της τάξης των 14,5 δισ ευρώ το χρόνο.
Το 65% των εκδιδόμενων γυναικών στη χώρα προέρχεται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία και Ρουμανία), ενώ οι διαφημίσεις, ακόμη και σε μεγάλες εφημερίδες όπως η Bild, για τα τουριστικά “πακέτα ηδονής” είναι καθ’ όλα νόμιμες.
Το σεξ φορολογείται
Σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία οδηγεί ορισμένα Δημοτικά Συμβούλια να επιβάλλουν μάλιστα φόρο σε εκδιδόμενες γυναίκες.
Οι εκδιδόμενες στο Ντόρτμουντ, αναγκάστηκαν πριν μία δεκαετία να αγοράζουν ένα “εισιτήριο” για κάθε ημέρα εργασίας τους, αξίας 6 ευρώ, καθώς ο Δήμος έψαχνε εναγωνίως περίπου 750.000 ευρώ για να καλύψει “τρύπα” στα ταμεία του και να γλιτώσει τη χρεωκοπία.
Ο αριθμός των γυναικών που δουλεύουν σε οίκους ανοχής και στους δρόμους ανέρχεται σε 400.000, κάτι που σημαίνει ότι οι ιερόδουλες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια.
Σε ότι αφορά τις κοινωνικές παροχές, οι νόμιμες εκδιδόμενες γυναίκες δικαιούνται σύνταξη και υγειονομική κάλυψη.
“Νοιώθουμε ασφαλείς εδώ (στον τεράστιο οίκο της Στουτγκάρδης). Δεν είναι σαν τους δρόμους που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί”, λέει η 22χρονη Hannah που μέχρι πρότινος εργαζόταν στα πεζοδρόμια του Βερολίνου.
Η αγορά πλέον κυριαρχείται από τα “Μέγα – μπορδέλα” που παρέχουν υπηρεσίες σε μια νέα κλίμακα. Πολλοί ενδιαφερόμενοι είναι τουρίστες.
Η φεμινίστρια Alice Schwarzer ηγείται μιας καμπάνιας που προσπαθεί να αλλάξει το νομικό πλαίσιο της χώρας και να το ευθυγραμμίσει με το αντίστοιχο της Σουηδίας όπου απαγορεύεται η ζήτηση αγοραίου έρωτα αλλά όχι η προσφορά του.
Αυτό σημαίνει ότι αν συλληφθεί ένας άντρας με μια ιερόδουλη, ο ίδιος διώκεται, αλλά δεν απαγγέλλονται κατηγορίες για τη γυναίκα.
Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει υιοθετηθεί σε πολλά κράτη και τελευταία προωθείται και στη Γαλλία.
Ο παρακάτω χάρτης είναι ενδεικτικός. Η χώρα μας συγκαταλέγεται σε εκείνες όπου επιτρέπεται ο αγοραίος έρωτας σε νόμιμους οίκους ανοχής:. Στις χώρες με γκρι χρώμα, το νομικό πλαίσιο δεν έχει ακόμα αναθεωρηθεί ή συγκεκριμενοποιηθεί.
_73103873_europe_prostitution_464
Το μοντέλο της Σουηδίας αναμένεται να υπερψηφιστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο σε Αγγλία και Ουαλία. Το Βρετανικό Δίκτυο σημειώνει ωστόσο ότι η σκλήρυνση του νομικού πλαισίου στη μια μεριά της Ευρώπης μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της άλλης μεριάς. Στην οποία βρίσκεται και η δική μας χώρα.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία Paradise Island Entertainment στην οποία ανήκει ο “Παράδεισος” της Στουτγκάρδης, αναμένεται να ανοίξει άλλο ένα παράρτημα στα σύνορα με τη Γαλλία, στην πόλη Saarbrucken. Κάτι που θα φέρει στη Γερμανία επισκέπτες από τη Γαλλία, όπου το νομικό πλαίσιο αλλάζει, όπως είπαμε και παραπάνω.
Ο τεράστιος οίκος ανοχής, που κοστίζει 4.5 εκατομμύρια ευρώ, θα φιλοξενεί 90 πλήρους απασχόλησης ιερόδουλες και ακόμη 45 μόνιμους υπαλλήλους. Οι Αρχές του Saarbrucken είναι πάντως προβληματισμένες μιας και δεν μπορούν να ελέγξουν την  ακμάζουσα βιομηχανία του σεξ στην πόλη.
Στην πόλη εργάζονται ήδη 1.000 ιερόδουλες, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός της είναι μόλις 170.000 κάτοικοι.
Πηγή: BBC via news247

Επενδυτή για τα «κόκκινα φανάρια» ψάχνει ο δήμος του Άμστερνταμ

amsterdam21423164898
Το Άμστερνταμ αναζητά έναν ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα αγοράσει πέντε κτίρια στην καρδιά της ζώνης όπου εργάζονται οι ιερόδουλες με απώτερο στόχο να προσφέρει στις εργαζόμενες της βιομηχανίας του σεξ τη δυνατότητα συλλογικής εργασίας στις δικές τους επιχειρήσεις, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης.
Επί του παρόντος, οι πόρνες στην Ολλανδική πόλη εργάζονται ατομικά, ενοικιάζοντας τα παράθυρα στα οποία στέκονται σε κοινή θέα για να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες, από τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής Αλλά αυτό το σύστημα αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και ευάλωτες σε σωματέμπορους και εγκληματικά στοιχεία.
 Οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ ελπίζουν ότι με την κολεκτιβοποίηση του χώρου εργασίας των ιερόδουλων οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ θα είναι πιο ασφαλείς καθώς θα μπορούν να εργαστούν συλλογικά σε μια επιχείρηση η οποία θα διοικείται από τις ίδιες. Το HVO-Querido ένα ίδρυμα εκμάθησης των εργαζομένων στις επιχειρηματικές δεξιότητες, θα βοηθήσει τις ιερόδουλες να διοικήσουν οι ίδιες την επιχείρησή τους.
«Ψάχνουμε για ένα τρίτο επενδυτή, έναν επιχειρηματία, για να αγοράσει αυτά τα κτίρια και να τα παραχωρήσει στις πόρνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Γιάσπερ Κάρμαν, προσθέτοντας σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας επενδυτής η δημοτική αρχή της πόλης θα μπορούσε να εξετάσει η ίδια την μίσθωση των κτιρίων. «Οι εργαζόμενες του σεξ θέλουν και το έχουν πει» κατά τον Γιάσπερ Κράμαν. «Και αυτό θα φέρει έσοδα για λογαριασμό τρίτων», προσθέτει.
 Τα πέντε κτίρια, που θα αγοραστούν από τον επενδυτή και κατόπιν θα νοικιαστούν στις ιερόδουλες βρίσκονται στην περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή η κίνηση θα προσφέρει 19 χώρους εργασίας για περίπου 50 γυναίκες.
πηγή: Το Ποντίκι
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του φτωχού δεν υπολογίζεται. Μήπως να τα αποκαλέσουμε όλα αυτά και “βιώσιμη ανάπτυξη;” Πάντως “καινοτόμα ιδέα” δεν το λες το αρχαιότερο επάγγελμα, απλά “καινοτόμα αντιμετώπιση” ενός κοινωνικού προβλήματος που στον 21ο αιώνα θα έπρεπε να είχε πλέον εξαλειφθεί. Αλλά η Ατζέντα 21 δεν θα το καταργήσει, απλά θα βάλει τάξη ως τσατσά δημιουργώντας και ολοένα περισσότερα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ