Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

20 τρόποι για να παραμείνει ο γάμος σας ευτυχισμένος

Εσείς, πόσα από αυτά κάνετε κάθε μέρα; 
Portrait of happy mature parents carrying kids on back1. Μάθετε να μοιράζεστε τα πάντα. Και κυρίως, τα συναισθήματά σας. Όταν μπορείτε να εκφράσετε ακριβώς αυτό που νιώθετε, ξέρετε ότι έχετε ένα αληθινό στήριγμα στη ζωή.
2. Κάθε φορά που συμβαίνει μια αναποδιά, ένας καυγάς, μια λάθος συνεννόηση, αποφύγετε να δίνετε πολύ σημασία. Θα περάσει, σκεφτείτε… Κι έτσι θα γίνει!
3. Δείξτε έμπρακτα την αγάπη και την οικειότητά σας. Αγγίξτε ο ένας τον άλλο, φιληθείτε κάθε πρωί για «καλημέρα», κάντε όσο περισσότερο σεξ μπορείτε. Είναι εύκολο να αρχίσεις να θεωρείς τον άλλο δεδομένο και η σωματική επαφή να χαθεί –όμως είναι σημαντική για τη διατήρηση της σχέσης.
4. Μην ξεχνάτε: τα παιδιά μπορεί να αυξάνουν τις υποχρεώσεις και το στρες, αλλά μεγαλώνουν πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε.

5. Μην κολλάτε σε μικρά πράγματα. Αν σε γενικές γραμμές, είστε ικανοποιημένοι ο ένας από όσα προσφέρει ο άλλος, ας μη μαλώσετε για το ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια.
6. Μια στο τόσο θυμηθείτε να πάρετε από το ζαχαροπλαστείο το αγαπημένο του γλυκό. Είναι μια τόσο απλή και τόσο όμορφη κίνηση. Γιατί να μην την κάνετε;
family
7. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, για να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας δίνουν ενέργεια. Μην ξεχνάτε ότι για να είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο, πρέπει το καθένα από τα δύο μέρη που το αποτελούν να νιώθει καλά και ως άτομο.
8. Μην κρατάτε μούτρα ο ένας στον άλλο. Μιλήστε για αυτό που σας απασχολεί και σας κάνει να θυμώνετε. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να το λύσετε έτσι.
9. Μην φοβάστε να κάνετε συμβιβασμούς. Μπορεί η λέξη να μην ακούγεται πολύ ευχάριστη αλλά είναι ένας βασικός τρόπος να επιβιώσει μια σχέση.
10. Προσπαθήστε να είστε αυθόρμητοι και να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας. Κλείστε για ένα 3ήμερο έτσι ξαφνικά ή γράψτε ένα ερωτικό γράμμα ο ένας για τον άλλο χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ένα μικρό δωράκι ή ακόμα και μια όμορη χειρονομία μπορεί να ανανεώσει σημαντικά τη σχέση.
11. Να είστε πάντα ευγενικοί. Μερικές φορές μπορεί να μην είναι εύκολο, όμως αν σκεφτείτε ότι κάποτε αγαπήσατε αυτόν τον άνθρωπο τόσο πολύ που θελήσατε να παντρευτείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι αξίζει να του φέρεστε (τουλάχιστον) με σεβασμό.
12. Όταν συμβαίνει κάτι καλό, γιορτάστε το. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στις επιτυχίες και στις καλές στιγμές παρά στα προβλήματα.
13. Ανακαλύψτε συνεχώς καινούρια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί. Βρείτε ένα νέο χόμπι, παρακολουθήστε μαθήματα χορού, πάρτε την απόφαση να οργανώσετε από κοινού την αποθήκη σας. Έτσι, θα έχετε ένα λόγο να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί και θα κρατάτε ισχυρό το δεσμό σας.
14. Εκφράστε ακριβώς αυτό που θέλετε. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει τη σκέψη. Εάν χρειάζεστε κάτι από τον άλλον, θα πρέπει να το ζητήσετε.
15. Βγείτε οι δυο σας. Μπορεί να κάποια στιγμή να είναι κάτι σαν… αγγαρεία –ιδιαίτερα εάν υπάρχουν παιδιά και κανένας άλλος άμεσα διαθέσιμος για να τα κρατήσει- όμως κάθε φορά θα συνειδητοποιείτε πως είναι κρίμα που δεν το κανονίζετε συχνότερα.
16. Μην αρχίζετε ποτέ να κρίνετε τη συμπεριφορά του άλλου πριν μπείτε για λίγο στον κόπο να δείτε τα πράγματα από τη δική του πλευρά. Θα σας γλυτώσει από πολλή αρνητική ενέργεια.
17. Γελάστε μαζί. Κάθε μέρα. Όσο περισσότερες φορές γίνεται.
18. Φροντίστε να έχετε όχι μόνο κοινούς φίλους αλλά και ανθρώπους που ο καθένας νιώθει κοντά του για τους δικούς του λόγους και κανονίστε να τους βλέπετε συχνά.
19. Μην ξεχνάτε να λέτε «σ’ αγαπώ» και «τι ωραίο που είναι αυτό που φοράς»!
20. Απολαύστε τη στιγμή. Την κάθε στιγμή. Ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα ή περίπλοκα, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείτε να εκτιμήσετε
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα