Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

100 ημέρες


1

Εντύπωση μου προκαλεί η αμνημοσύνη των εμπλεκόμενων ευρείας αποδοχής ιστοσελίδων που ασχολούνται με την πολιτική, να κάνουν μια σύγκριση των πρώτων 100 ημερών της δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, και της κυβέρνησης «Εθνικής Ευθύνης» του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμενου.

Πήραμε λοιπόν εμείς την πρωτοβουλία να θυμίσουμε στους λιγοστούς πλέον ιθαγενής της «Πολιτικής άνοιξης» του Αντώνη Σαμαρά, τι έκανε αυτός όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2012 και βάλαμε το μακροσκελές των 100 ημερών και όχι των πρώτων 20 ημερών μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο, από την νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Δανείζομαι από την ιστοσελίδα oikonomia24, ένα άρθρο που είχε ανεβάσει στης 21 Σεπτεμβρίου του 2012 και αναφερόταν στις πρώτες συμπληρωμένες 100 ημέρες κυβέρνησης Σαμαρά.

«Πολύ αποτυχημένη κρίνουν οι Έλληνες τις 100 πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο και απειλείται η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η διερεύνηση των απόψεων των Ελλήνων πολιτών, όσον αφορά στην αξιολόγησή τους για την επίδοση της Κυβέρνησης τις πρώτες 100 μέρες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί
μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα επαναπροσδιορισμού στόχων, αν αυτό χρειάζεται.


Το ίδιο σημαντικό είναι όμως να διερευνηθεί και η άποψη των πολιτών για τις μέχρι τώρα ενέργειες και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Αντίθετα, παρουσιάζει πολύ λιγότερο ενδιαφέρον, λόγω και του σύντομου χρονικά διαστήματος από τις τελευταίες εκλογές, και της κρίσιμης χρονική συγκυρίας για τη χώρα, να εξετάσουμε ζητήματα που αφορούν στην πρόθεση ψήφου ή στην παράστασης νίκης.

Θεωρούμε ότι είναι πλεονέκτημα της έρευνας αυτής, η προσπάθεια να αποτυπώσει τη σημερινή νοοτροπία των Ελλήνων πολιτών, και να αναδείξει τις απόψεις τους, σύμφωνα με τη δική τους λογική, που τουλάχιστον εκφράζουν μια σχετική αλήθεια.

Η έρευνα των «100 ημερών», διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 9/9/2012 και 18/9/2012, μια περίοδο που η τρικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά συμπλήρωσε τις 100 πρώτες ημέρες.

Οι 100 πρώτες μέρες της διακυβέρνησης μιας χώρας αποτελούν κομβικό σημείο, που δείχνει συνήθως αν η περαιτέρω πορεία διακυβέρνησης θα είναι επιτυχημένη ή όχι.

Μεταξύ των κύριων πολιτικών γεγονότων που κυριάρχησαν αυτό το χρονικό διάστημα των πρώτων 100 ημερών της Κυβέρνησης Σαμαρά ήταν:

Το γεγονός ότι η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση. Η Κυβέρνηση δε φαίνεται να υιοθετεί αυτά που προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Αυτό σημαίνει ίσως έλλειψη κατάλληλης στρατηγικής και συγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης που να αφορά την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η οικονομική πολιτική της χώρας, είχε στηριχθεί στην υλιστική κατανάλωση και στον άκρατο πλουτισμό ομάδων πολιτών. Αυτή η πολιτική όμως συνήθως οδηγεί σε χρέη. Το υπόδειγμα αυτό έχει ήδη απορριφθεί εκ του αποτελέσματος, όμως δεν βλέπουμε η Κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει μια νέα οικονομική εποχή για τη χώρα, στηριζόμενη βραχυπρόθεσμα στην Ελληνική ναυτιλία, στον τουρισμό και στη γεωργία, τομείς οι οποίοι παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας. Βέβαια, υπάρχει και ο ορυκτός πλούτος της χώρας, που θα πρέπει να προσμετρηθεί στους πόρους αξιοποίησης, όμως θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια για να αρχίσει η εκμετάλλευσή του. Όλα αυτά όμως έχουν νόημα με την προϋπόθεση ότι θα μειωθεί δραστικά τη διαφθορά. Όσο η διαφθορά υφίσταται και μεγαλώνει σ’ αυτή τη χώρα, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο βαθμός υστέρησης της οικονομικής ανάπτυξης.
 

Για ένα πράγμα δεν υπάρχει αμφιβολία: Η ανεργία αυξάνεται συνεχώς και όσο αυτή αυξάνεται, αυξάνεται συγχρόνως και ο Τροποποιημένος Δείκτης

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ;»
•Το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που δηλώνει ότι δεν τήρησε η Κυβέρνηση τις προεκλογικές της υποσχέσεις, είναι αρκετά υψηλό (70,6%).
•Οι ηλικιακές ομάδες, νέοι κάτω των 29 ετών, 30 – 44 ετών και 45 – 59 ετών, δηλώνουν ότι δεν τήρησε η Κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τα ποσοστά τους είναι υψηλότερα από το γενικό ποσοστό που ανέρχεται στο 70,6%.
•Οι φοιτητές, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, σε ποσοστό μεγαλύτερο του γενικού (70,6%), δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.


«ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ;»
•Αθροιστικά («πολύ αποτυχημένη» + «αποτυχημένη»), ποσοστό 46,6% των ερωτηθέντων πολιτών, εκφράζει την άποψη ότι τις πρώτες 100 ημέρες, η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήταν επιτυχημένη.
•Έχοντας ως βάση την ηλικία, εκτός εκείνων που είναι 60 ετών και άνω, παρατηρούμε μια αύξηση του ποσοστού εκείνων που χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη την Κυβέρνηση Σαμαρά.
•Με βάση την εργασιακή κατάσταση, σε τέσσερις περιπτώσεις – φοιτητής, επιχειρηματίας, άνεργος και εργαζόμενος – το ποσοστό εκείνων που χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη την Κυβέρνηση Σαμαρά, τις πρώτες 100 ημέρες, είναι μεγαλύτερο από το γενικό ποσοστό 46,7%.
 
«ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΙΣ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;»
•Αναφερόμενοι στο πρόβλημα της ακρίβειας των ειδών πρώτης ανάγκης, οι Έλληνες πολίτες, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, (86,7%), θεωρούν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας.

«ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS;»
•Όσον αφορά στα φαινόμενα της διαφάνειας και της διαφθοράς, οι Έλληνες πολίτες αθροιστικά («Διαφωνώ απόλυτα» + «Διαφωνώ»), σε ποσοστό 75,1%, δηλώνουν τη διαφωνία τους με τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίσθηκε το ζήτημα της Εταιρείας SIEMENS.
•Περίπου 8 στους 10, από τους ερωτηθέντες αγρότες, ανέργους, επιχειρηματίες και εργαζόμενους διαφωνούν με το χειρισμό της Κυβέρνησης ως προς την υπόθεση της Εταιρείας Siemens.
 
«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;»
•Οι ερωτηθέντες Έλληνες πολίτες σε μεγάλο ποσοστό (60,9%), αισθάνονται ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά δε θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.
•Οι Έλληνες πολίτες, με βάση την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, στην πλειοψηφία τους τείνουν να θεωρούν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά δε θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.
 
«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;»
•Ένα σημαντικό ποσοστό ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών (41,9%) έχει την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι το ίδιο με την Κυβέρνηση Παπανδρέου.
•Οι επιχειρηματίες και οι συνταξιούχοι θεωρούν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά θα τα καταφέρει καλύτερα από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ οι νοικοκυρές, οι φοιτητές, οι αγρότες, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, θεωρούν ότι είναι το ίδιο και οι δύο.
 
«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΗΣΕΙ Η ΘΑ ΤΗΝ ΒΛΑΨΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑ;»
•Υψηλό ποσοστό (41,3%) των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών, θεωρεί ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση θα τη βλάψει.

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΩΦΕΛΗΣΕΙ Η ΘΑ ΤΟ ΒΛΑΨΕΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑ;»
•Το 45,6% των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα ωφεληθεί από τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση.

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;»
•Το 31,3% των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνούσε σήμερα καλύτερα από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Όμως, ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πολιτών (43,6%) δεν έχει πεισθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνούσε σήμερα καλύτερα.
•Με βάση την εργασιακή κατάσταση, προκύπτει ότι όλες οι κατηγορίες ερωτηθέντων πολιτών εκτός των φοιτητών και των ανέργων θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνούσε σήμερα χειρότερα.
 
«ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ;»
•Οι ερωτηθέντες πολίτες, σε ποσοστό 35,2%, πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών της Κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα που ήταν πιο δραστήριο ήταν η Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%.
•Ανεξαρτήτως ηλικίας, οι ερωτηθέντες Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το πιο δραστήριο κόμμα της αντιπολίτευσης τις 100 πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης Σαμαρά.
•Η προηγούμενη εικόνα για τη Χρυσή Αυγή δεν αλλάζει αν εξετάσουμε τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών με βάση την εργασιακή κατάσταση.
 
» ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;»
 •Οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι δεν έδρασαν σωστά οι πολιτικοί που διόρισαν νόμιμα στη Βουλή τους συγγενείς τους.

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ;»

•Στο ερώτημα πόση θα είναι η ζωή της Κυβέρνησης, οι ερωτηθέντες Έλληνες πολίτες, σε ποσοστό 32,3%, θεωρούν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά θα ξεπεράσει τον ένα χρόνο διακυβέρνησης. Παρατηρούμε ότι όλες οι εναλλακτικές χρονικές περιπτώσεις σχεδόν ισοψηφούν.
(Η έρευνα είναι του καθηγητή κ.Επαμεινώνδα Πανά ,- Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ +/-2520 ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
9/9/2012 – 18/9/2012

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ
ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ +/-2520 ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ»


Σήμερα λοιπόν μετά από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ ( ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ) βγαίνει ο Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και κουνά το δάκτυλο λέγοντας θρασύτητα ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας κάνει το 70% ότι έκανε και η Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αποκαλείτε ΘΡΑΣΟΣ και αμνημοσύνη, μάλλον επιλεκτική αμνησία, γιατί βολεύει να ακούγεται ΑΚΟΜΑ από τα κανάλια των διεφθαρμένων Μ.Μ.Ε. το επικοινωνιακό τέχνασμα του αριθμού 70% περνώντας ( νομίζουν ) στους Έλληνες ότι θα τους αλλάξουν τα μυαλά.

Ας το καταλάβουν αυτοί που μέχρι και στις 26 Ιανουαρίου τους προσκυνούσαν, πως τους υπολόγιζαν, πως τους θεωρούσαν σαν ανθρώπους, πόσο τους υποτιμούσαν σαν άτομα και ψηφοφόρους τους.

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας ήταν ΕΤΟΙΜΗ.

Δεν καθυστέρησε, δεν ζήτησε ημέρες προσαρμογής, έπεσαι με τα μούτρα στα βαθειά. Υλοποίησε ΟΛΑ αυτά που μπορούσε να κάνει άμεσα χωρίς σκέψεις και αναστολές.

Πολλοί συμπολίτες μας ήταν αυτοί που έλεγαν στους δρόμους ότι σκεφτείτε πως θα ήμασταν σήμερα αν έβγαιναν ξανά οι προδότες. Κομμένοι μισθοί και συντάξεις, εξτρά φορολογία, και άλλα πολλά που δεν μας τα είπαν.
Αυτήν λοιπόν την πολιτική εντιμότητα και ετοιμότητα δεν μπορεί κανένας Καραγκούνης να την συγκρίνει με την σαπίλα του κόμματος που υπηρετεί και τον αρχηγό αυτού του μεταλλαγμένου μορφώματος.

Καλό θα είναι να σοβαρευτούν και να αρχίσουν μια υπεύθυνη αντιπολίτευση σαν Ελλάδα πλέον και όχι σαν παιδάκια του δημοτικού, σκεπτόμενοι γιατί έχασα εγώ θα σε πάρω μαζί μου.

Το τελευταίο διάστημα ποτέ δεν αναφέρω σαν προηγούμενο κυβερνόν κόμμα την Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή, γιατί δεν είναι και δεν αντιπροσωπεύεται αυτό το κόμμα στην βουλή, από το υπάρχον μόρφωμα, με παράσιτα από γυρολόγους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΛΑΟΣ ακόμα και από την ακροδεξιά, μην ξεχνάτε ποιοι ψήφισαν στην γραμμή Σαμαρά για πρόεδρο της δημοκρατίας κλπ ξέμπαρκα ανθρωπάκια.

Κάντε την κάθαρση στο κόμμα και αρχίστε μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ αντιπολίτευση.

 60gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα