Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ, κυρίως για τους άνδρες

MAN WOMAN SEX BED

Μία από τις πλέον “διαδεδομένες” σεξουαλικές στάσεις έχει αποδειχθεί πως είναι και η πλέον επικίνδυνη, τουλάχιστον για τον άνδρα, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες στο εξωτερικό.
Η στάση, κατά την οποία η γυναίκα είναι “από πάνω” έχει κριθεί ως η αιτία του 50% περίπου των καταγμάτων πέους που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τρία νοσοκομεία στη Βραζιλία.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, Βραζιλιάνοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο ατύχημα πιθανότητα προκαλείται επειδή η γυναίκα ουσιαστικά ελέγχει το ανδρικό μόριο με το σύνολο του σωματικού της βάρους με το οποίο και, κατά κάποιο τρόπο, “προσγειώνεται” πάνω στο ν παρτενέρ της. Παράλληλα, ο άνδρας αδυνατεί να διακόψει εγκαίρως την κίνηση της συντρόφου του όταν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά τη διείσδυση.

Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος που προκαλείται στη γυναίκα είναι περιορισμένος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον άντρα ο οποίος βιώνει οξύτατο πόνο στα γεννητικά του όργανα.
Επίσης, στάσεις κατά τις οποίες η γυναίκα είναι “στα τέσσερα” ευθύνεται επίσης για το 29% των καταγμάτων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιο “ασφαλής” στάση είναι η αποκαλούμενη και ως “ιεραποστολική”, δηλαδή αυτή κατά την οποία η γυναίκα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και ο άνδρας είναι από πάνω της.
Οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν συνολικά 44 περιπτώσεις ανδρών σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Campinas της Βραζιλίας. Για όλους υπήρχαν ενδείξεις πως είχαν πιθανότατα υποστεί κάταγμα στο μόριό τους, κατά τα 13 τελευταία χρόνια. Το 42% αυτών αποδείχθηκε πως όντως είχαν τραυματιστεί.
Εξ αυτών, τα 28 κατάγματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ετερόφυλων ζευγαριών και τέσσερα ομόφυλων ζευγαριών, έξι κατά την πράξη αυτοϊκανοποίησης ενώ για τέσσερα περιστατικά παρέμεινε ασαφής ο λόγος πρόκλησης του ατυχήματος.
Περίπου οι μισοί ασθενείς, περιέγραψαν πως άκουσαν ένα χαμηλό θόρυβο (“κρακ”) και ένιωσαν πόνο αμέσως μετά. Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να ζητήσουν πρώτες βοήθειες σε κάποιο νοσοκομείο.
Όπως τονίζουν οι συντάκτες, ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι κάτι που συμβαίνει σχετικά σπάνια αλλά επίσης επειδή το όλο περιστατικό συνήθως προκαλεί αμηχανία στον άνδρα, συχνά αναβάλλει και η αναζήτηση θεραπείας.
Η μελέτη καταλήγει ως εξής: «Η μελέτη μας υποστηρίζει πως η σεξουαλική επαφή με την γυναίκα πάνω από τον άνδρα είναι δυνητικά η πιο επικίνδυνη σεξουαλική στάση που σχετίζεται με κατάγματα πέους...Όταν ο άντρας ελέγχει την κίνηση, έχει περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει τη διείσδυση ως αντίδραση στον πόνο”.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Advances in Urology.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα