Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ


πηγή: Fosphotos
Η επίσημη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων συριζαίων γίνεται χωρίς γραβάτα. Απαράδεκτο. Το πως ντύνεσαι έχει τεράστια σημασία, όχι απλά μεγάλη σημασία. Το ρούχο είναι κάτι περισσότερο από συμβολισμός.
Στο λέω αμέσως. Είναι φαιδρότητα, είναι γραφικότητα να περνιέσαι για κάτι άλλο, για κάτι σπουδαίο επειδή έχεις ξεκούμπωτο πουκάμισο στο λαιμό. Δεν μου λες, δηλαδή, στην πράξη ποιος είσαι, και μου το... συμβολίζεις με το dress code. Είσαι της πλάκας. Δεν σε παίρνω στα σοβαρά.

Ο μπάτσος θα φοράει στολή. Και το πηλίκιό του, κανονικά, όχι όπως ο Έλληνας αστυνομικός, που σα ψευτοαριστερός, σα ψευτοσυριζαίος εν ώρα υπηρεσίας έχει το πηλίκιο στη μασχάλη. Στο λέω αμέσως. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο όργανο της τάξεως αν δεν σέβεται τη στολή του.
Θα με πεις συντηρητικό; Είσαι μαλάκας. Και τον ταξιτζή τον θέλω ενδυματολογικά να ξεχωρίζει από τον επιβάτη. Και τον δικαστή, τον κάθε δημόσιο λειτουργό.
Θα βιαστώ να κάνω μια “προφητεία”. Αν μετά από τέσσερα χρόνια ξαναβγεί ο Σύριζα το κόβω σύρριζα το λαιμό μου, ότι θα εμφανιστούν όλοι τους με γραβάτα στην ορκωμοσία. Ίσως και με παπιγιόν. Δεν θα με ενοχλήσει. Γιατί;
Τον δεξιό τον θέλω δεξιό. Και τον αριστερό τον θέλω αριστερό, ακόμα και με γραβάτα. Και με σμόκιν. Όχι να μου το παίζει αριστερός στα λόγια και επειδή δεν φοράει γραβάτα. Στην πράξη τον θέλω αριστερό αυτό που περνιέται για αριστερός μόνον χωρίς γραβάτα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα