Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ψωμί με γλουτένη: Η μήπως όχι;


Bread

Τα ζυμαρικά και το ψωμί αποτελούν αγαπημένες διατροφικές συνήθειες που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια! Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο επικρατεί η τάση αντικατάστασή τους με «υγιέστερα» τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Αλλά πράγματι κάνουν καλό στην υγεία μας;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, τρόφιμα όπως ψωμί και ζυμαρικά έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στη ζήτηση καθώς ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού επιλέγει συσκευασίες με την ταμπέλα «χωρίς γλουτένη», μια τάση που έχει υποστηριχθεί από αρκετούς αστέρες του Χόλιγουντ (Gwyneth Paltrow) και διάσημους αθλητές (Novak Djokovic).

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα αναφορικά με τα οφέλη των τροφών χωρίς γλουτένη;

 
«Πάντα ψάχνουμε να βρούμε πού να επιρρίψουμε τις ευθύνες για οτιδήποτε δεν πάει καλά στη ζωή μας..Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του ψωμιού η οποιασδήποτε τροφής περιέχει γλουτένη. Δεν μας πειράζει που δεν κάνουμε τίποτα όλη ημέρα και τρώμε κέικ σοκολάτας που είναι θερμιδική βόμβα, αλλά κατηγορούμε τη γλουτένη για τις παραπάνω θερμίδες», εξηγεί η διατροφολόγος Ian Marber.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συχνά τρόφιμα που δεν περιέχουν γλουτένη έχουν υποστεί περισσότερη επεξεργασία και έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. Η γλουτένη βοηθά τα αρτοσκευάσματα και το ψωμί να αποκτήσει το σχήμα και τη μαλακή υφή του. 

Συνεπώς για να το αναπληρώσουν αυτό, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά προσθετικά όπως άμυλο καλαμποκιού, υδροξυπροπυλμεθυλκυτταρίνη ή κόμμι ξανθάνης.

Μήπως τελικά η γλουτένη δεν κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε;

stogiatro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα