Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ


Όλο το νομικό οπλοστάσιο της χώρας στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Ελγινείων κατέρρευσε από μία βλακεία που πέρασε στο βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ` Λυκείου.
Εδώ και περίπου 35 χρόνια, το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ήταν ότι τα γλυπτά εκλάπησαν από τον Έλγιν, άρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστραφούν, Τι λέει τώρα το σχολικό βιβλίο. Λέει ότι τα μάρμαρα –και όχι τα γλυπτά, παρακαλώ- απλώς μεταφέρθηκαν στην Αγγλία. Με κούριερ η με τη συνοδεία τσολιάδων δεν το εξηγεί.
Και καλά, οι συγγραφείς του βιβλίου έκαναν την πατάτα.΄Έκτοτε, και μιλάμε από το 2003, κανείς δεν το πήρε χαμπάρι; Κανείς δεν το διάβασε; Άντε τώρα να αποδείξει η Αλαμουντίν, συγνώμη η κυρία Κλούνι ήθελα να πω, ότι αυτό που γράφτηκε στο σχολικό βιβλίο, είναι όχι μόνο ανιστόρητο αλλά και τερατώδες.

Ένα πράγμα έπρεπε να γραφτεί στο βιβλίο. Το οθωμανικό φιρμάνι, που κατέχει το Βρετανικό Μουσείο ως απόδειξη νόμιμης κτήσης τους, «δεν φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Σουλτάνου ή τη συνήθη επίκληση στο Θεό, και χωρίς αυτά, ο Έλγιν και συνεπώς το Βρετανικό Μουσείο δεν έχουν καμία νομική απόδειξη της κυριότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα», σύμφωνα με έκθεση ειδικών.
Το υπουργείο Παιδείας που ανακοίνωσε, τι άλλο θα έκανε, την απόσυρση του βιβλίου από το προσεχές σχολικό έτος, ελέγχεται για τον μακάριο επί 12 χρόνια ύπνο του. Ούτε πριν από τη διανομή του βιβλίου στους μαθητές, ούτε μετά, πήρε κανείς είδηση. Και θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές για να βρεθεί ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης να το καταγγείλει. Διαφορετικά, οι Βρετανοί θα μας το έτριβαν στα μούτρα στην πρώτη ευκαιρία που θα έβρισκαν...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα