Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πώς καταντήσαμε λαχεία ?


Σου είπαν ότι δεν έχουμε λεφτά.
Σου είπαν ότι δεν δούλευες.
Σου είπαν ότι έκλεβες.


Σου είπαν κάποτε να μαζεύεις χρήματα «μάζευε κι ας είναι και ρόγες» .
Σου είπαν κάποτε να ζεις για τα χρήματα.
Σε άφησαν να δημιουργήσεις, να μαζέψεις χρήματα χάνοντας πολύτιμες στιγμές με την οικογένειά σου.
Έμαθες να είσαι νοικοκύρης, να έχεις το κούτελό σου καθαρό, να μη δίνεις δικαιώματα. Να δουλεύεις και να τρως τα 2 από τα 10 που έβγαζες, για μια ώρα «ανάγκης» όπως έλεγες.
Τα μάζεψες τα χρήματα γι’ αυτή την ώρα ανάγκης και τώρα ? Τι έγιναν αυτά τα χρήματα ? 

Και τώρα, πάλι θεωρείς τον εαυτό σου υπόλογο. Τώρα είσαι με το κεφάλι σκυφτό, θεωρείς τον εαυτό σου κλέφτη και τεμπέλη.
Θεωρείς ότι έκλεψες, ότι χρωστάς.
Και για όλα αυτά «φταις εσύ» .. Έτσι θέλουν να πιστεύεις.
Σε θέλουν όσο πιο σκυφτό γίνεται.
Αναρωτιέσαι μέχρι πότε θα σου βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Έχεις χάσει το γέλιο σου, την αξιοπρέπειά σου, τη δουλειά σου, την οικογένειά σου, την υγεία σου, τις παροχές σου.
 Αντιμετωπίζεις τα βλέμματα της οικογένειάς σου και δεν ξέρεις τι να τους πεις. Μέχρι πότε θα σου βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο ? Μα μέχρι να πεις παραδίνομαι.
Μα θυμήσου Έλληνα, εμείς και τους Θεούς στα μάτια τους κοιτάμε. Δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι. Για αυτό κανένας δεν μπόρεσε να μας πιάσει από το σβέρκο.
Πώς καταντήσαμε λαχεία λοιπόν ? Μα πάντα λαχείο ήταν η χώρα μας. Απλώς έπρεπε να την παραδώσουμε έτσι, να νιώσουμε και ευγνωμοσύνη για ένα κομμάτι ψωμί που θα μας πετάξουν.
Το έδαφος της Ελλάδας μας είναι χρυσό και θα το δώσουμε για ντενεκέ ? Θα τους πούμε και ευχαριστώ ? 

Ίσως να θεωρείς ότι δεν έχεις δυνάμεις για να τους πολεμήσεις, ίσως να θεωρείς ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, ίσως πάλι μέσα από τόσο φόβο που σε έχουν κάνει να νιώθεις, να έχεις μουδιάσει τόσο πολύ και να λες ας γίνει ότι είναι να γίνει.
Κι όμως έχουμε το ισχυρότερο όπλο όλων των όπλων. Έχουμε ένα όπλο που όταν επιλέξουμε να το ενεργοποιήσουμε αυτοί δεν θα έχουν καμία εξουσία επάνω μας. Είναι ο Θεός. Που χρόνια ολόκληρα επάνω του έχουμε στηρίξει όλα μας τα όνειρα. Ένας λόγος λοιπόν που ακόμη σε φοβούνται Έλληνα είναι η δύναμη της πίστης σου. Ενεργοποίησε τη με όλες του τις δυνάμεις και τότε κανένας δεν θα πειράξει τίποτε. Γιατί ο Θεός είναι με το δίκιο και όχι με το άδικο. Και επειδή όλο αυτό το «παιχνίδι» εξουσίας που γίνεται τώρα στις πλάτες μας, στις οικογένειές μας και στις ζωές μας είναι εντελώς άδικο, ας αφήσουμε τον Θεό να βάλει το χέρι Του και να διορθώσει τα πράγματα. Τον Θεό όλοι αυτοί τον τρέμουν και γι’ αυτό δεν κάνουν ακόμη βήματα προς εμάς. Ξέρουν πως όταν ενωθούμε εμείς κάτω από την ενέργεια του Θεού, τότε όλα θα αλλάξουν.
Η πίστη είναι αυτή που θα διορθώσει τα πράγματα και κανένας άλλος. Γιατί όλοι οι άλλοι μας βλέπουν σαν το λαχείο, το οποίο το έχουν τσαλακώσει, για να νομίζεις εσύ ότι δεν αξίζει τίποτε. Έτσι να έρθουν να σου πάρουν τη γη κάτω από τα πόδια σου και αυτή τη φορά δεν θα είναι έκφραση, αλλά η αλήθεια. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα