Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Θεραπεύστε Πνευμονικό Εμφύσημα, Καρδιακή Πάθηση, Πυελονεφρίτιδα, Νευρική Κατάπτωση, Παχυσαρκία Κάνοντας....Απεργία Πείνας!!! (Μέρος Πρώτο)



Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η περίπτωση του συνταξιούχου δασολόγου κ. Μιχαήλ Λισμάνη, ετών 72 (Αθήνα) που κατέχει το ρεκόρ νηστείας στην Ελλάδα, νηστεύοντας 41 ημέρες.

Μια μέρα του Μαρτίου του 1932, επισκεφθήκαμε μ'έναν φίλο του τον κ. Λισμάνη τον οποίο βρήκαμε κρεββατωμένο, κρυολογημένο, με πυρετό και συνεχή βήχα. Κατακουρασμένος. Δεν ήταν ικανός ούτε για την ελάχιστη κίνηση.

Λίγα από το ιστορικό του:

Προ ετών γνωμοδότησαν οι γιατροί (συμπεριλαμβανομένων δύο καθηγητών) ότι ήταν ανίατος και ανίκανος για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα. Οι  εξετάσεις, οι αναλύσεις, και τα λοιπά μέσα της διαγνώσεως απέδειξαν ότι έπασχε από τον εξής...ορμανθό ασθενειών:

Άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα, καρδιακή πάθηση, νευρική κατάπτωση, πυελονεφρίτιδα, προστατίτιδα, δυσκοιλιότητα, αιμορροίδες και παχυσαρκία.

Εννοείται ότι, αν εξακολουθούσε να κάνει διάφορες <<θεραπείες>> για τις παραπάνω αρρώστειες ή θα απεδήμει εις τόπους χλοερούς και μακαρίας αναπαύσεως ή θα αύξαινε τον ορμαθό των παθήσεών του. 

Τόσο οι κορυφαίοι επιστημόνες των Αθηνών όσο κι εκείνοι της Βιέννης που επισκέφθη, δεν μπόρεσαν να του παράσχουν καμμιά θετική βοήθεια, εκτός από προσωρινές ανακουφίσεις. Τα υδροθεραπευτικά μέσα του γερμανού Κνάιπ που κατά σύσταση εφάρμοσε, βελτίωσαν κάπως την κατάστασή του, αλλά η τελεία θεραπεία του εφαίνετο όνειρο απραγματοποίητο.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ




Είχε διαβάσει τον κ. Κνάιπ κι ένα βιβλίο ενός Ρώσσου δημοσιογράφου που θεραπεύθηκε από καρδιακό του νόσημα με νηστεία 20 ημερών - όσο διάρκεσε η απεργία πείνας κλεισμένος στη τσαρική φυλακή.

Όλ'αυτά συνετέλεσαν στο να μην παίρνει φάρμακα τελευταία ο κ. Λισμάνης.

Αν εξακολουθούσε τη χρήση φαρμάκων δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, τρεφόμενος μάλιστα όπως ετρέφετο, κάνοντας υπερσιτισμό από ζωικές τροφές, γεμάτες σάλτσες και καρυκεύματα και γλυκίσματα.

Μιλώντας του ότι η κατάστασή του απαιτούσε νηστεία, αντιληφθήκαμε αμέσως ότι δεν είχαμε να κάνουμε με αδαή στο ζήτημα αυτό.
Με λίγα λόγια, το ίδιο βράδυ (έχοντας πυρετό 38.5 περίπου) ήρθε κι εγκαταστάθηκε στο σπίτι μας, για καλύτερη, συστηματικώτερη περίθαλψη κι εφαρμογή των φυσιοθεραπευτικών μέσων.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΤΟΥ

Το ίδιο βράδυ χωρίς να δειπνήσει, του έγινε εξωτερικό κι εσωτερικό λουτρό. Ησύχασε με θερμοφόρο στα πόδια, και το παράθυρο ανοικτό. Προτού κοιμηθή του έγινε ελαφρό γενικό τονωτικό μασάζ.
Κοιμήθηκε ευχάριστα και ξύπνησε χωρίς πυρετό και χωρίς βήχα. 

Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας, τελείως νηστικός, σηκώθηκε κι έκανε ηλιοθεραπεία 10 λεπτών ξαπλωμένος σεζ-λογγ στην ταράτσα.

Την τρίτη ημέρα: 
πρωί κλύσμα , απόγευμα ηλιοθεραπεία, το βράδυ λουτρό και μασσάζ.
Ύπνος καλός. Όχι μόνο δεν πεινούσε, αλλά ούτε ήθελε να σκεφθεί φαγητό.
Διψώντας, έπινε πολύ νερό.

Τα ίδια σχεδόν συμπτώματα παρουσίαζε, ως την εικοστή ημέρα της απόλυτης νηστείας: Λίγος βήχας και βαθειά σκούρα σκούρα φλέγματα (10-20 την ημέρα). Ο σφυγμός κυμαίνονταν μεταξύ 55 και 60, ανεβαίνοντας κάποτε 85 ή 90.

Η καρδιά του ολοένα και κανονικότερα κτυπούσε τώρα με τη νηστεία. Θερμοκρασία κανονική. Δεν πεινούσε καθόλου. 

Ύστερα από τις δέκα πρώτες ημέρες της νηστείας αισθάνονταν καλύτερα τις δυνάμεις του σε σημείο ώστε να ανεβοκατεβαίνει μόνος του είκοσι σκαλοπάτια, για να περπατά λίγο στην ταράτσα.

Το εσωτερικό λουτρό που γίνονταν κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα, εξακολουθούσε να βγάζει αρκετές παλιές ακαθαρσίες, ενώ ήταν νηστικός, όπως είπαμε.

Η κοιλιά ελαττώνονταν. Είχε περισσότερη διαΰγεια πνεύματος, η μνήμη δυνάμωνε, το κέφι αύξαινε.
Έπαιζε χαρτιά, διάβαζε, χωρίς κούραση.
Διόρθωνε και συμπλήρωνε κάτι συγγραφικές του εργασίες.
Ζεστό λουτρό κάθε τρίτη μέρα.
Αναπνευστικές κινήσεις κάθε πρωΐ.

Την εικοστή δεύτερη ημέρα της νηστείας έκανε ένα περίπατο έξω διαρκείας μιας ώρας περίπου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Από το βιβλίο 
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
ΕΚΔΟΣΗΣ 1937
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ
ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΤΟΥ
<<AMERICAN SCHOOL OF NATUROPATHY>>
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Θεραπεύστε Πνευμονικό Εμφύσημα, Καρδιακή Πάθηση, Πυελονεφρίτιδα, Νευρική Κατάπτωση, Παχυσαρκία Κάνοντας....Απεργία Πείνας!!! (Μέρος Δεύτερο)


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα