Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

lifehub-diatrofi-7

Οι χαρούμενες γυναίκες δεν παθαίνουν καρκίνο
                                                                                                     (Γαληνός)
 Ο καρκίνος είναι από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες της εποχής μας. Ένας στους τέσσερις θανάτους έχει να κάνει με καρκίνο.Οι αιτίες για την εμφάνιση του πολλές ,περιβαλλοντικοί παράγοντες, ψυχολογικοί ,διατροφικοί. Πως είναι δυνατόν να είμαστε υγιείς όταν μολύνουμε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί;;;
Ας εξετάσουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του.
 Τι είναι ο καρκίνος ; ένας κ α κ ο ή θ ης όγκος δηλ ένας όγκος που δεν έχει ήθος .
Έτσι ακριβώς είναι ,το νεοπλασματικό κύτταρο παραβιάζει τους κανόνες της φυσιολογικής συμβίωσης στη κοινωνία των κυττάρων  και με άγρια επιθετικότητα ,εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις .Είναι ένα κύτταρο απόλυτα εγωκεντρικό .
Ο Πλάτων δίδασκε ότι είναι τρελό να θεραπεύεις το σώμα χωρίς το πνεύμα .
Ο Ryke Geerd Hamer(1978-1986) έρχεται να το επιβεβαιώσει .Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μία γερμανική κλινική έτσι ήρθε σε επαφή με πολλούς καρκινοπαθείς Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι καρκίνοι ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε .Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εμφανιστεί η ασθένεια.

Ο Χάμερ μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου του εμφάνισε καρκίνο στους όρχεις, παρατήρησε λοιπόν ότι όλοι οι άντρες που είχαν εμφανίσει καρκίνο στους όρχεις είχαν χάσει ένα παιδί σε φυσικό ή συμβολικό επίπεδο .
Οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών είχαν βιώσει κάποια έντονη και βίαιη εσωτερική σύγκρουση όπου αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Ο καρκίνος των οστών λοιπόν αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης, ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο θανάτου.
Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μία γυναίκα δεξιόχειρα στην έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, συμβολικό). Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).
Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους κλπ.

Επίσης παρατήρησε ότι όλοι οι ασθενείς που είχαν τον ίδιο  τύπο καρκίνου είχαν εμφανίσει το ίδιο σημάδι σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Βλέποντας ένα σκάνερ εγκεφάλου μπορούσε να προβλέψει σε ποιο όργανο του σώματος θα εμφανιστεί καρκίνος.
Σύμφωνα με τον δρ. Χάμερ όταν  η εσωτερική σύγκρουση δεν επιλύεται ,η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παράγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία .Όταν το άτομο επιλύσει την εσωτερική του σύγκρουση η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει διαταγή στη βιολογική να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων και να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο .
Ας υποθέσουμε ότι μία λέαινα χάνει τα μικρά της στη σαβάνα .Αυτόματα ενεργοποιούνται τα αρχαϊκά προγράμματα του εγκεφάλου (έχουν στόχο την επιβίωση μας) και αρχίζει να παράγει κύτταρα τούρμπο που εκκρίνουν υγρό 7 με 10 φορές πιο θρεπτικό από το μητρικό γάλα ώστε όταν βρει το μικρό της που πιθανότατα θα είναι ετοιμοθάνατο να του προσφέρει κάτι εξαιρετικά θρεπτικό. Αυτά τα κύτταρα τούρμπο είναι τα καρκινικά κύτταρα .Όταν θηλάσει το μικρό της αυτόματα διαλύονται.

Το καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα από ένα κανονικό κύτταρο, ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη ,ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος κλπ

Η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος στο πρόβλημα των εσωτερικών συγκρούσεων. Αν οι ασθένειες είναι οι τέλειες λύσεις που είναι γραμμένες στη βιολογική μας διαδικασία για να εξασφαλίσουν την επιβίωση μας τίθεται το ερώτημα γιατί πεθαίνουμε από αυτές;
Για να απαντήσουμε σ’αυτό το ερώτημα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εγκέφαλος δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε μια φανταστική ,εικονική, συμβολική πληροφορία Είτε βρεθώ πραγματικά μπροστά σ’ ένα γκρεμό είτε φανταστώ ότι βρίσκομαι μπροστά σ’ ένα γκρεμό ο εγκέφαλος θα λειτουργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (άνοδος ποσοστού αδρεναλίνης , επιτάχυνση καρδιακού παλμού, άγχος, ίλιγγος ). Οι ίδιες αντιδράσεις θα ενεργοποιηθούν αν ξαφνικά μου ανακοινώσουν ότι χάνω την δουλειά μου και νιώσω ότι χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου και βρίσκομαι στο κενό .
Άρα οι χημειοθεραπείες δεν ωφελούν κανέναν εκτός από τις φαρμακοβιομηχανίες. Ο δρ.Χάμερ  και οι μαθητές του θεράπευσαν εκατομμύρια άτομα μέσω της διατροφής και της επίλυσης των εσωτερικών συγκρούσεων.
Η μεγαλύτερη αντίθεση ανάμεσα στην συμβατική και Ιπποκρατική διατροφή είναι ότι η πρώτη δίνει μεγάλη έμφαση στην καταστολή των συμπτωμάτων με χημικά φάρμακα ενώ η δεύτερη στην πρόληψη των ασθενειών.
΄΄ Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν ΄΄ δίδασκε ο Ιπποκράτης ενώ ο φυσιοθεραπευτής  Ασκληπιάδης έλεγε ότι θα έδινε σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να τον αποκαλέσει ανάξιο ιατρό, αν ποτέ ο ίδιος ασθενούσε.

Κατά την φυσική θεραπευτική ο καρκίνος σημαίνει ότι υπάρχει μια τοξική κατάσταση στο αίμα ,επικίνδυνη για την ζωή .Το σύστημα μας που στόχο έχει την επιβίωση μας αναπτύσσει έναν όγκο ,ο οποίος απορροφά την τοξική ουσία. Όταν αναπτυχθεί ο όγκος η τοξική ουσία εξαφανίζεται από το αίμα Όταν ο όγκος αφαιρεθεί η επικίνδυνη τοξική ουσία επανεμφανίζεται στο αίμα και οι έμφυτες θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τον οργανισμό, αναπτύσσουν με μετάσταση νέο όγκο.

Στόχος μας λοιπόν μια διατροφή που αποτοξινώνει τον οργανισμό δηλ. μια ωμοφαγική διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Θα πρέπει να βγουν από την διατροφή μας κρέας και ψάρι.
Γαλακτοκομικά (το κρέας και τα γαλακτοκομικά όπως έχει τεκμηριώσει ο H.Nieper αυξάνουν την παραγωγή βλέννας μέσα στο σώμα ,η οποία καλύπτει τους όγκους και τους προστατεύει. Μία μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα περιέχει τόσο βενζοπυρένιο (καρκινογόνος ουσία ) όσο 300 τσιγάρα.
Οι βιομηχανίες κρέατος για να διατηρήσουν κόκκινο το κρέας προσθέτουν νιτρώδη άλατα τα οποία αποδεδειγμένα προκαλούν καρκίνο.
Οι παραγωγοί κρέατος όταν ένα ζώο έχει όγκο δεν το αποσύρουν από την αγορά αλλά τον αφαιρούν. Και το χειρότερο; Πολλοί όγκοι αναμιγνύονται με άλλα κρέατα και έτσι παρασκευάζονται σάντουιτς πολλών ταχυφαγείων .Την δεκαετία του 80 χιμπατζήδες που τρέφονταν με γάλα από αγελάδες με λευχαιμία,πέθαναν από λευχαιμία!!
Κάποιος θα αναρωτηθεί τι θα γίνει με την οστεοπόρωση .Είναι απλό ο αμάρανθος και το σουσάμι είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου !
Και τα όσπρια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η μεσογειακή δίαιτα είχε κρέας 2 φορές τον μήνα. Σήμερα οι Έλληνες κατάντησαν κρεατοφάγοι δυστυχώς.

Όχι  στα αλλαντικά.
Αναψυκτικά (γενικά σε ότι περιέχει ζάχαρη ,τα καρκινικά κύτταρα όταν τους δίνεις ζάχαρη κάνουν πάρτυ) Η ζάχαρη αντικαθίσταται μα μέλι ,σταφίδες ,χουρμάδες ,βερίκοκα κλπ Στο πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα έγιναν δυο διαφορετικές έρευνες που μελετούσαν την επίδραση της ζάχαρης στον φαγοκυτταρικό δείκτη .Τα φαγοκύτταρα είναι εκείνα τα λευκά αιμοσφαίρια που εξοντώνουν τους εισβολείς στον οργανισμό μας .Ο φαγοκυτταρικός δείκτης είναι ο μέσος αριθμός εισβολέων που καταβροχθίζει ένα φαγοκύτταρο .Μία από τις μελέτες εξέταζε τι παθαίνει ο δείχτης αυτός όταν  το υποκείμενο του πειράματος έτρωγε ζάχαρη ,γλυκόζη μέλι ,χυμό πορτοκάλι και άμυλο .Το άμυλο ήταν η μοναδική ουσία που προκάλεσε αύξηση στον φαγοκυτταρικό δείχτη. Οι ζάχαρες έκαναν τον δείχτη να πέσει δηλ. η ζάχαρη αχρηστεύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της νηστείας , έβαλαν τα υποκείμενα να νηστέψουν για 60 ώρες και η ικανότητα των φαγοκυττάρων να καταβροχθίζουν εισβολείς αυξήθηκε .Η νηστεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα !

Όχι στο αλκοόλ ,τηγανητά ,κοκκινιστά και γενικά στο πολλά μαγειρεμένα φαγητά .Καλό θα ήταν ένα γεύμα την ημέρα μαγειρεμένο τα υπόλοιπα ωμά (φρούτα ,λαχανικά ,άψητοι ξηροί καρποί).

Όχι στον καφέ και το πολύ τσάι .Η μεγάλη κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, ένταση και εξασθένηση της μνήμης .Το τσάι του βουνού είναι το καλύτερο τσάι ,όπως και το φασκόμηλο ,η τσουκνίδα που καθαρίζουν το αίμα .
ΝΑΙ στο σιταρόχορτο  και στη λετρίλη ή β17 (βρίσκεται στα πικραμύγδαλα και στο κουκούτσι του βερίκοκου .Οι Χούνζα στο Πακιστάν, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μ Αλεξάνδρου ζουν πάνω από 110 χρόνια, τεκνοποιούν στα 80 τους ,δεν αρρωσταίνουν , δεν έχουν καρδιοπάθειες, καρκίνους , δεν γνωρίζουν τι θα πει μυωπία , πρεσβυωπία κλπ  τρώνε ελάχιστο κρέας , καθόλου αλάτι , ζάχαρη , αλεύρι. Τρώνε πολλά βερίκοκα, αλέθουν το κουκούτσι τους παρασκευάζοντας λάδι , αυτό περιέχει  αμυγδαλίνη.
Ο Πλάτων στον Τίμαιο (88-89b-d) γράφει: οι ασθένειες εφ’ όσον δεν είναι πολύ επικίνδυνες (τελικό στάδιο) δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με φάρμακα ,γιατί η φύση των ασθενειών μοιάζει με  εκείνη των ζωντανών όντων ,διότι κι εκείνων η κατασκευή είναι τέτοια ώστε να έχουν μία ορισμένη διάρκεια ζωής….… Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με την φύση των νόσων. Αν κάποιος προσπαθεί να τις κατανικήσει με φάρμακα ανεξάρτητα από τον απαιτούμενο χρόνο τις ε π ι δ ει ν ώ ν ε ι και τις πολλαπλασιάζει!!
Ο Ιπποκράτης στο έργο του περί διαίτης γράφει ‘δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να παραμένει υγιής μόνο με την διατροφή αν δεν γυμνάζεται ’

Όσοι διαβάσατε αυτό το άρθρο ελπίζω να καταλάβατε ότι η ασθένεια δεν είναι μοιραία ,δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία .Αυτό σημαίνει ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας ,τους τρόπους σκέψης μας ,την συναισθηματική μας ζωή μπορούμε να είμαστε υγιείς
 Καλλιόπη Πατέντα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα