Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΙΧΑΜΑ

Βρε τι σίχαμα είναι αυτό το ελληνικό κράτος ! Ούτε φυλακές δεν μπορεί να φτειάξει. Μιλάω για τα τελευταία που διαβάσαμε και τα πάρε δώσε του Τσοχατζόπουλου, του Βλαστού και των λοιπών εμπλεκομένων στην όλη ιστορία των εκβιασμών και των βομβών. Πραγματικά, αν όλοι αυτοί ήταν ελεύθεροι, λιγότερα θα είχαν την δυνατότητα να σχεδιάσουν. Δεν τουε βάλαμε φυλακή τελικά. Γραφεία τους παραχωρήσαμε κι αίθουσες γνωριμιών.
Και μην πεταχτεί κανείς και πει οτι ο Έλληνας έχει την φυλακή που του ταιριάζει. Ότι, έτσι την θέλει ο λαός και λοιπές μπούρδες. Οι φυλακές, είναι το κλασσικό τελευταίο παράδειγμα, οτι το κράτος, η εξουσία η δημόσια, δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμάκη. Κι ας εκλέγεται από αυτόν. Αντιπερισπασμός είναι για τα μάτια του δήθεν σκεπτόμενου.
Διότι εκλέγονταιο οι πολιτικοί. Δεν εκλέγονται οι διευθυντές των φυλακών, ούτε εκλέγονται οι δικηγόροι που μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα, ούτε ψηφίζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αυτοί βρίσκονται στην κανονική διαφθορά στην οποίαν υπακούει ο καθένας που αποχτάει μαγαζάκι με δημόσια χρήματα. Και δεν ελέγχεται από τους εκλεγμένους. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Δεν είναι καθρέφτης του λαού ο εκάστοτε υπουργός δικαιοσύνης.

Αλλά τελικά, ακόμα και για την λειτουργία των φυλακών, τρόικα χρειάζεται τελικά. Κάθε μέρα που περνάει, αρχίζει και πείθεται ακόμα κι ο πιο δύσπιστος, για την αναγκαιότητα ύπαρξης των ξένων. Θες νοσοκομείο; Θες σχολείο; Θες αθλητισμό; Θες, ό,τι θες; Ρε θέλει τεράστια τέχνη να τα έχεις όλα ταπωμένα. Θέλει τεράστια τέχνη να μην υπάρχει τίποτα. Ή μάλλον να υπάρχουν όλα για το θεαθήναι. Να μην δουλεύει τίποτα. Και δίπλα στην ποίηση της ελληνικής γης, στην μουσική των παραλιών μας και στην υπερπαρουσία του ελληνικού φιλότιμου μαζί με τα άριστα μυαλά, να κυλάνε βόθροι γεμάτοι τοξικά απόβλητα. Ρε είμαστε σίγουροι οτι ένα πιθανό grexit, θα μόλυνε τον υπόλοιπο κόσμο;
Πώς ακριβώς να ησυχάσω δηλαδή, όταν γίνεται μιά σύλληψη; Αυτός που πιάστηκε, πράγματι πάει μέσα για την δημόσια ασφάλεια; Αυτή η πουτάνα η δικαιοσύνη, αισθάνεται περήφανη που υπάρχουν και VIP πτέρυγες; Ποια είναι τα κριτήρια τελικά για δεξιώσεις και προαυλισμούς, βομβιστών, φοροφυγάδων, τρομοκρατών και λοιπών σιχαμάτων; Αυτή δικαιοσύνη, προστατεύει την κοινωνία ή την κάνει πιο ευάλωτη όταν κατακεραυνώνει με αποφάσεις;
Σιγά μην περιμένω απάντηση. Χρήματα έχουν οι κρατούμενοι, κύρια από ληστείες. Από εμένα όμως γιατί παίρνουν λεφτά για την λειτουργία των φυλακών; Γιατί δεν δουλεύουν τα ιδρύματα με τα μαύρα που υπάρχουν εκεί μέσα; Ναρκωτικά, ειδικές διατροφές, στραβά μάτια και πόσα άλλα. Ας κάνουν ένα νταραβέρι όλες οι λινάτσες εκεί πέρα, κι ας φτειάξουν τον κωλόκοσμο τους. Κι ας φτειάξουν και τις συνθήκες για τους άλλους αντικοινωνικούς, που είτε προσφέρουν κώλο είτε πηγαινοφέρνουν τα ποτά.
Δικό τους θέμα. Δικό μου θέμα είναι,  γιατί ο κάθε δικαστής δεν στέλνει τον κάθε κρατούμενο που θεωρείται επικίνδυνος, μακριά από το συναθροίζεσθαι εκεί μέσα, που τελικά προωθείται το οργανωμένο έγκλημα ακόμα πιο οργανωμένα σε σχέση με την ελεύθερη κοινωνία. Γιατί η ποινή  είναι ανεξάρτητη από τον τόπο έκτισης της; Δουλευόμαστε τελικά ή βγάζουμε κάποια άκρη;
Απάντηση δεν περιμένω, αφού μένω στην Ελλάδα. Το δούλεμα πάει σύννεφο. Και πολύ καλά κάνει από μεριάς τους. Φατρίες είναι κι έτσι πρέπει να κάνουν. Όμως ξέρω κι εγώ να δουλεύω και μάλιστα σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Και είμαι και σε ηλικία, που δεν μου πολυχρειάζεται να σέβομαι θεσμούς που απλά υπάρχουν στα χαρτιά. Στην ίδια ηλικία, που σιγά μην φοβηθούμε αν θα κυβερνάει δεξιά ή αριστερά. Σιγά τις προσωπικότητες που θα εκλεγούν από τον ποιμένα της Πίνδου στο όνομα της δημοκρατίας και τα λοιπά που έλεγε μέχρι κι ο Τσοχατζόπουλος.
Αλλά να μην ξεφεύγουμε και πολύ με τα σιχάματα όλα, που βρωμάνε βόθρο και μυρωδιά δημόσιας υπηρεσίας. Με τις φυλακές, επείσθη ο καθένας οτι είναι ανασφαλής κι οτι δεν υπάρχει τίποτα σαν βάση θεσμού και σαν τήρηση στοιχειωδών κανόνων. Οτι ο καθένας είναι μόνος του, κι ας ζει σε δήθεν οργανωμένο κράτος. Που σέβεται κατά το δοκούν του συμφέροντος του. Και δήθεν καίγεται για τον πολίτη, τον οποίον τον έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια. Αλλιώς, αν ήταν αλλιώς, δεν θα πέφτανε από τας νεφέλας όλοι οι εμπλεκόμενοι για το κύκλωμα των εκβιαστών. ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. Εκτός κι αν αυτές υπάρχουν για προεκλογικούς λόγους, οπότε καλό θα ήταν να είχαμε εκλογές κάθε εβδομάδα μπας και δουλέψει κάτι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα