Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ …………


Θα πάρω το θάρρος απόψε να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου μία συμβουλή, να την βάλετε κάπουστην άκρη του μυαλού σας και να την φέρνετε στην επικαιρότητά σας συχνά πυκνά,ευχόμενη να καταλάβετε το βαθύτερο πνεύμα της. 

Σχεδόν από όλους μας περνά τακτικά από το μυαλό η σκέψη "αχ να υπήρχε ένας Ηγέτης" καιτότε όλο κάποιες φιγούρες ξεπηδούν διαφορετικές για τον καθένα και κατά τηνεπίκλησή τους προστίθεται το «σαν», όπως όταν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε μιαάποψη που εκφέρουμε λέγοντας  «ο τάδεείπε ή έγραψε». Ξέρουμε ότι ένας ηγέτης που μαγνητίζει τα πλήθη είναι αυτός πουείναι εύστροφος, ευφυής, δίκαιος, σώφρων, με δυναμική προσωπικότητα, ταυτόχροναεξουσιαζόμενος, γέννημα από το πλήθος κλπ κλπ κλπ

Φυσικά αρκετές φορές παρουσιάζονται κάποιου τέτοιου είδους οντότητες στην ανθρώπινη ιστορία,οι οποίες όμως δεν έχουν καμία ταύτιση με τα παραπάνω, ως επί τω πλείστων δενείναι γέννημα από το πλήθος ή αν είναι, τότε είναι ένα καλά προετοιμασμένοδημιούργημα, διαθέτουν πάντως κάποια από αυτά τα παραπάνω προτερήματα. Όπως τηνευστροφία ή μια αεράτη προσωπικότητα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, πειθώ ηοποία είναι εμπόδιο για κάθε άλλη περαιτέρω εξέλιξη της σκέψης ή της αντίρρησηςκαι όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια εικόνα ελκυστική και δυναμική. 

Βρισκόμαστε καλοί μου άνθρωποι, όντως σε μία παράξενη ιστορική πορεία που ο καθένας μας λογικά,την ερμηνεύει σύμφωνα με τις γνώσεις του, τα πιστεύω του και τις μικρές ήμεγαλύτερες εμπειρίες του. 


Οι καιροί είναι όντως εξαιρετικά πονηροί. Βρισκόμαστε σε ένα τελικό στάδιο ενός σχεδίου πουμόνον καλό δεν πρόκειται να φέρει όχι μόνον για εμάς, αλλά και για ολόκληρη τήνσε μακαριότητα ανθρωπότητα, βυθισμένη σε δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις,εξαρτήσεις, ελευθεριότητα που κείτεται μακράν της έννοιας της Ελευθερίας καιένα σωρό άλλες ηλίθιες έννοιες που δεν προσφέρουν, αλλά αντίθετα περιπλέκουνεπίτηδες επικίνδυνα τις σκέψεις όποτε επιδιώκουν να ανεξαρτοποιηθούν.

Ένας Σοφός έλεγε πως «για να έχεις Ειρήνη πρέπει πρώτα να είσαι έτοιμος για Πόλεμο».  ΗΕιρήνη όσο και αν εύκολα εκφράζεται ή γράφεται και όσο δίκαια και ανεπικαλείται, δεν αποκτάται αν πραγματικά δεν την επιδιώκει κάποιος και ανπραγματικά δεν την ποθεί, όντας έτοιμος για αυτήν να την υπερασπιστεί. Αλλιώςδεν μπορεί να την επαιτεί από άλλον να του την προσφέρει.

Δεν θέλω ναπροχωρήσω παραπάνω για αυτό θα φτάσω στην τελική μου σκέψη.

  ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ. 

Η γνωστική μας αυτάρκεια άσχετη από την οποιαδήποτε μόρφωση, οαυτοέλεγχός μας, δεν είναι πάντοτε σε ένα επίπεδο τέτοιο που θα μπορούσαν ναμας βοηθήσουν επαρκώς στην όποια ορθή αξιολόγηση προσώπων, πραγμάτων, καταστάσεωνκαι εντυπώσεων.  Δεν είμαστε σε θέση εύκολα να διακρίνουμε το εικονικό απότο ανθρωπίνως πραγματικό, στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας παρουσίας τέτοιων«ελκυστικών» ικανοτήτων, ίσως και σε πιο θαυμαστό επίπεδο των προσδοκιών μας.Μπορεί αυτή η παρουσία να έχει διάφορους ή αντίθετους σκοπούς και σχέδια απότις δικές μας απλές Ανθρώπινες επιθυμίες και ανάγκες, όπως πχ. η Ειρήνη,ασχέτως το τι συνολική ευχάριστη και θελκτική εικόνα πουλάει αυτή (η παρουσία ήμια κατάσταση).  Η Ειρήνη δεν επιβάλλεται ούτε είναι μια ρητορική ατάκα.Αν επιβάλλεται τότε ανά πάσα στιγμή είναι εύθραυστη, οπότε δεν ήταν ποτέ τέτοιακαι αν είναι υποσχόμενη, κάτι κρύβει πίσω της.  Το ίδιο ισχύει για όλεςτις Αξίες !!! αν εμείς δεν είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να τιςπροστατέψουμε.  Αν δεν έχει Ειρήνη -Δικαιοσύνη - Ελευθερία μέσα τουκάποιος, μην τις περιμένει από έξω του, ούτε να τις επικαλείται, διότι τότε τιςαφήνει σε ξένα χέρια και ποτέ δεν θα τις αποκτήσει.

ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣ(ΜΕ)ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ειδικά σε πονηρούς καιρούς. Να αποζητάμε μοναχά την ΑΛΛΗΛΟ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΟΣ.  Και αν έχει ανάγκη κάπου κάποιος να ακουμπάειόταν θα νοιώθει μόνος, ας ακουμπάει σε αυτό που έστω έμαθε να ακουμπάει και δενέχει σημασία πως θα το ονομάζει. Αν και ποτέ κανένας Θεός δεν αποζητά κάτι απόεμάς, πόσο μάλλον την ανάγκη μας.  Εμείς βρήκαμε το σπίτι (γη), ταεργαλεία (τα στοιχεία της φύσης), την επιβίωση (τροφή) τα πάντα δωρεάν, ενώ οάνθρωπος σύμφωνα με το δικό του «μέτρο» ξόδεψε αμύθητα ποσά, για να έχει ναλέει πως δημιούργησε και πως εξέλιξε πολιτισμούς, ενώ στην τελικήκαταδυναστεύουν αντί να εκπολιτίζουν.

Κυρίως, αν  κοιτάξει μέσα του ο άνθρωπος με ειλικρινές μάτι ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ.  ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΤΑΣ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΣΕ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ………….   η πλάνη μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.................         

Πάντοτε υπέρ των πολλών

Νάγια


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα