Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιατί τα χέρια και τα πόδια μας είναι πάντα παγωμένα;

hands-feet always cold


Ανησυχείτε γιατί τα χέρια και τα πόδια σας είναι πάντα κρύα εν αντιθέσει με το υπόλοιπο σώμα; Μήπως αυτό οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος, ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Σύμφωνα με τον καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Roshini Rajapaksa, η κυκλοφορία του αίματος δεν παίζει κανένα ρόλο στη θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών. Όπως υποστηρίζει το δέρμα διατηρείται σε φυσιολογική θερμοκρασία εξαιτίας των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία διανέμουν το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα σε όλο το σώμα. Όταν πέφτει ο υδράργυρος, οι αισθητήριοι υποδοχείς του δέρματος ειδοποιούν τον εγκέφαλο και συστέλλονται τα αγγεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαχέονται μικρότερες ποσότητες αίματος στο δέρμα κυρίως στον κορμό του σώματος, όπου βρίσκονται τα ζωτικά μας όργανα.

Σε ορισμένα άτομα, αυτή η αγγειοσυστολή όπως ονομάζεται η παραπάνω διαδικασία, μπορεί να προκληθεί ακόμη και από μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία. Μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι αυτό το είδος αντίδρασης είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες, εν μέρει λόγω των διακυμάνσεων στα επίπεδα των οιστρογόνων –της ορμόνης που παίζει μεγάλο ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Health, μια πιο σοβαρή ευαισθησία στο κρύο είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου Raynard, κατά την οποία τα άκρα (συνήθως τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, αλλά μερικές φορές η μύτη και τα αυτιά) μπορεί να μουδιάζουν ή να αλλάζουν χρώμα.
Τέλος, τα κρύα χέρια μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλων ασθενειών, όπως ο υποθυρεοειδισμός, ο λύκος, ο διαβήτης, ή δείκτης χαμηλών επιπέδων σιδήρου και ανεπάρκειας βιταμίνης Β12. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας συνταγογραφήσει το κατάλληλο φάρμακο ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.


Ωστόσο, αν τα κρύα χέρια ή πόδια είναι το μόνο σας σύμπτωμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Απλά δοκιμάστε να τα ζεστάνετε και αυξήστε τα επίπεδα δραστηριότητάς σας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα