Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τι προβλήματα φανερώνει ο άστατος ύπνος στην εφηβεία


sleeping bad

Η κακή ποιότητα ύπνου κατά την περίοδο της εφηβείας θα μπορούσε να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι εμφάνισης προβλημάτων σχετικά με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όπως υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη.

Οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο είναι περισσότερο πιθανό να εμφανίσουν αργότερα περίεργες συμπεριφορές ή να στραφούν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα του ύπνου των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, ερευνητές με μελέτη τους στο περιοδικό Journal: Clinical and Experimental Research, σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 6.500 εφήβους και διαπίστωσαν πως όσοι δεν κοιμόντουσαν καλά αντιμετώπιζαν την ίδια περίοδο προβλήματα αλκοόλ και ναρκωτικών.


Ωστόσο, οι ερευνητές προσπάθησαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας πως οι έφηβοι που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στον ύπνο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αρχίσουν να καταναλώνουν αλκοόλ, να επιδίδονται σε σεξουαλικές συμπεριφορές που αργότερα θα μετανιώσουν ή να δοκιμάσουν επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες.

Όπως αναφέρει η έρευνα, όσο λιγότερο κοιμόντουσαν τα παιδιά τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

«Μπορεί να πιστεύουμε πως ο ύπνος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Αλλά όπως αποκαλύπτει η έρευνα μας, ο ύπνος αποτελεί ένα καλό δείκτη εμφάνισης ορισμένων σημαντικών προβλημάτων στη μετέπειτα ζωή μας», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Δρ. MariaWong, τονίζοντας πως οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν μόνο για τους βαθμούς και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και για το τι ώρα κοιμούνται τα παιδιά τους.

 stogiatro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα