Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Συντήρηση αυγών

ΚαταγραφήΤα αυγά είναι μία πολύ θρεπτική τροφή.

Είναι κρίμα που οι φανατικοί θρησκευόμενοι της «υγιεινής διατροφής» τα έχουν δαιμονοποιήσει και τα αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ο λόγος της απαγόρευσης, εκτός του ότι είναι ζωικό προϊόν, είναι και το ότι περιέχουν στον κρόκο τους πολλή χοληστερίνη.


Βέβαια, τελευταία ακούγονται κάτι δειλές φωνές που μιλάνε για κάποιες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η χοληστερίνη του αυγού ΔΕΝ απορροφάται από τον οργανισμό. Αλλά αν δεν το ξέρετε, το χειρότερο δηλητήριο που υπάρχει είναι οι ιδέες. Άπαξ και σου μπει μία ιδέα τελείωσες! Κανένας και τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να αλλάξεις αυτήν την ιδέα. Θα μείνει εκεί και θα σε δηλητηριάζει μέχρι να πεθάνεις.
 

Επιστρέφουμε όμως στα αυγά.

Μπορείτε να συντηρείτε βρασμένα αυγά στο ψυγείο και να τα έχετε έτοιμα κάθε στιγμή, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρο. Αν αφήσετε βρασμένο αυγό στο ψυγείο θα ξεφλουδίσει απίστευτα δύσκολα, επειδή θα ξεραθεί και θα αρχίσει να χαλάει μετά από κάποιες ημέρες (θα κιτρινίζει από το σημείο όπου υπάρχει ο θύλακας του αέρα.


Έτσι λοιπόν τα φυλάτε σε ένα τάπερ με νερό και πολύ-πολύ αλάτι.


Το αλάτι χρησιμεύει για να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στο νερό.


Το νερό από την μεριά του κάνει ενυδάτωση (!) στο τσόφλι του αυγού, το οποίο φεύγει εύκολα. Μάλιστα σε μερικά αυγά χωρίζει αμέσως μόλις το σπάσετε, όπως αυτό της φωτογραφίας.


Έτσι είτε σαν πρωινό, είτε σαν πρόχειρο κολατσιό, έχετε πάντοτε ετοιμοπαράδοτα και ετοιμοφάγωτα βραστά αυγά. Παρεμπιπτόντως μία κρητική συνταγή για τα βραστά αυγά είναι να τους βάλετε λάδι ρίγανη και ξύδι. Γίνονται νοστιμότατα.
Το μόνο «μειονέκτημα» της μεθόδου; Για κάποιον λόγο, μερικά παίρνουν ένα καφετί χρώμα στο ασπράδι τους, χωρίς κανενός είδους αλλοίωση.


 aatosmihalis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα