Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ


Γιατί να τον κατηγορήσω τον τσάρο της Ρωσίας, όταν τρία χρόνια αφού έχει ξεκινήσει η Επανάσταση του 1821, αυτός προτείνει η Ελλάδα να χωριστεί σε τρία κομμάτια, σε τρεις ηγεμονίες αυτοδιοικούμενες, όμως υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου. Εγώ θέλω ελεύθερη την Ελλάδα, όχι έτσι όπως πρότεινε ο Αλέξανδρος Α', όμως δεν τον κατηγορώ. Όπως δεν θα τον ευχαριστούσα αν πρότεινε για τη λύση του “Ελληνικού προβλήματος” την πλήρη ανεξαρτησία της πατρίδος μου.
Ο τσάρος και ο κάθε ξένος κυττάει τα συμφέροντά του. Ακόμα κι αν παρέμβαινε, με το περιβόητο υπόμνημα του ρωσικού στέμματος στις 9 Ιανουαρίου, σα σήμερα, το 1824, υπέρ της Ελλάδος, αυτό θα το έκανε διότι εξυπηρετούσε τα τσαρικά συμφέροντα. Να, γιατί σαν ελεύθερος πολίτης ούτε θα τον ευχαριστούσα, ούτε θα τον κατηγορούσα. Εμείς οι Έλληνες του 21ου αιώνα είμαστε τόσο ελεύθεροι για να μην τα περιμένουμε όλα από τους ξένους στα αλισβερίσια μας μαζύ τους που έτσι ή, αλλοιώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε;

Η Αγγλία μ' όλο το “επιτελείο” του Μαυροκορδάτου έπαιξε πολύ δυνατά στην Ελλάδα με σημαδεμένη τράπουλα, μέχρι που έστησε εμφύλιο πόλεμο το 1823, και αν χρειαστεί θα προκαλέσει κι άλλη εμφύλια διαμάχη το 1824, όπως πράγματι έκανε. Ο δειλός τσάρος, μουνοπανάκιας, στην κόντρα του με τα αγγλικά συμφέροντα αλλά και για να μη στεναχωρήσει τον Σουλτάνο έκανε την κίνησή του.
Να, τι πρότεινε η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας: Ήπειρος και Δυτική Στερεά μια ηγεμονία, δεύτερη Θεσσαλία και Αν. Στερεά και τρίτη Μοριάς, Κρήτη και νησιά Αιγαίου. Κι όμως! Το τσάρικο υπόμνημα αποτέλεσε τη βάση για τις διεθνείς συμφωνίες που ακολούθησαν και έσπασε διπλωματικά την απομόνωση της Ελλάδος. Τελικά, πιο πουτάνα στην αποικιοκρατία η Αγλλία έβαλε για καλά το πόδι της στα Βαλκάνια, παρ' ότι θεωρούνταν φιλορωσικό γήπεδο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα