Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΦΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

150120151037382369694_8Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πραγματικά φρίκη προκαλούν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την γειτονική Τουρκία, που φανερώνουν μια εκπληκτική αύξηση των ανηλίκων μητέρων. Κυριολεκτικά μικρά κοριτσάκια που οδηγούνται χωρίς καμία βούληση στο κρεβάτι για να μείνουν έγκυες και στη συνέχεια να κυοφορήσουν τον καρπό αυτής της πράξης, κάτω από τις ευλογιές της θρησκείας τους.
Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ίδιου του κρατικού Τουρκικού Ιδρύματος Στατιστικής, «Türkiye İstatistik Kurumu», (TÜİK), μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξηθεί κατά 36.1% το ποσοστό των ανηλίκων μητέρων. Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς σε πολλές επαρχίες της Ανατολίας να κυκλοφορούν στους δρόμους ανήλικα κοριτσάκια, κουβαλώντας στην πλάτη τους ένα μωρό που το γέννησαν κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες, που μόνο σαν βιασμός μπορούν να χαρακτηριστούν και όλα αυτά δυστυχώς κάτω από την φανερή συχνά έγκριση της θρησκείας τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες μέρες ένας πολύ γνωστός ιμάμης της Τουρκίας, ο Nureddin Yıldız, δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι συμβατό με το Ισλάμ να γίνονται μητέρες από την ηλικία των έξη ετών, προκαλώντας ακόμα και μέσα στην Τουρκία έντονες αντιδράσεις στον τουρκικό τύπο.

Τουρκος Χοτζας
Όπως αναφέρουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 2009 οι ανήλικες μητέρες ήταν 32.401, μικρά κοριτσάκια.  Τα επίσημα όμως στοιχεία, όπως αναφέρεται στον ίδιο τον τουρκικό τύπο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς ο πραγματικός αριθμός των ανήλικων μητέρων πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, τα τελευταία τρία χρόνια, 134 χιλιάδες 629 ανήλικα κορίτσια οδηγηθήκαν από τους γονείς τους σε αναγκαστικό γάμο, συνήθως με ηλικιωμένους οι οποίοι στην ουσία αγοράζουν τα μικρά κορίτσια από τους γονείς τους διαπράττοντας ουσιαστικά φανερή αλλά νόμιμη παιδεραστία. Με επίσημα στοιχεία από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει 20 χιλιάδες αιτήσεις για γάμους όπου οι νύφες ήταν κάτω των 16 ετών. Μάλιστα σε μια σχετική μελέτη του πανεπιστημίου του Gaziantep, της ανατολικής Τουρκίας, το 82% των μικρών κοριτσιών που οδηγούνται σε γάμο δεν γνωρίζουν ούτε ανάγνωση ούτε γραφή και φυσικά είναι τελείως άπειρα από το τι συνεπάγεται η γαμήλια τελετή με ένα συνήθως πολύ μεγαλύτερο τους και η οποία καταλήγει σε ένα εν ψυχρώ βιασμό τους. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα καθώς σύμφωνα με την έρευνα του τουρκικού πανεπιστημίου, οι γαμπροί είναι συνήθως 20 χρόνια και πάνω μεγαλύτεροι από τις ανήλικες νύφες.
Εντυπωσιακό είναι να αναφέρουμε πως την περίοδο 2009-2013 στην Κωνσταντινούπολη το ποσοστό των γάμων με ανήλικα κορίτσια ήταν 32,8%, στο Kırıkkkale, 66,8%, Yozgat, 64,7%, Yalova, 38,6%, Kütahya, 48%, Τραπεζούντα, 46,3%, Σμύρνη, 22,2%, Σινώπη, 54,2%, Μαλάτεια, 46,4%, κ.α. Η κατάσταση αυτή έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια καθώς το ισλαμικό καθεστώς του Ταΐπ Ερντογάν, τον οποίο πολλοί άσχετοι τον θεωρούν σαν εκσυγχρονιστή της Τουρκίας, επιτρέπει βάσει ισλαμικών εθίμων αυτό το όργιο νομότυπης παιδεραστίας . Σε ορισμένες περιοχές, όπως στην περιοχή της Şanlıurfa της ανατολικής Τουρκίας, το ποσοστό των ανηλίκων κοριτσιών που οδηγούνται σε γάμο φτάνει επίσημα στο 60% του συνολικού αριθμού των γάμων, ενώ σε άλλες πιο δυτικές περιοχές, όπως στην υποτίθεται εκσυγχρονισμένη Σμύρνη, το ποσοστό ανέρχεται επίσημα στο 17% του συνόλου των γάμων. Πρόκειται δηλαδή για άλλο ένα αίσχος της ισλαμικής Τουρκίας το οποίο πολλοί, ακόμα και καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων, το έχουν χαρακτηρίσει σαν νόμιμη αγορασμένη παιδεραστία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα