Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Όταν η καρδιά γεμίζει οπές…

Όταν η καρδιά γεμίζει οπές…Είναι η φύση των ανθρώπων επιρρεπής σε πειρασμούς ή βαθύτερα προβλήματα ανακύπτουν στη σχέση βάζοντας σε πειρασμό κάποιον να απατήσει; Είναι σύνηθες ο ενθουσιασμός στα πλαίσια μιας σχέσης να χάνεται, η έλλειψη επικοινωνίας να απομακρύνει το ζευγάρι και ο ρομαντισμός να δίνει τη θέση του σε μία δυνατή φιλία. Σε άλλες περιπτώσεις ένα ερωτηματικό κατά καιρούς ωθεί στο να αναρωτιέται κανείς για το τι άλλο υπάρχει έξω εκεί γι’ αυτόν. Η αναζήτηση ξεκινά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οπές στην καρδιά. Τα συναισθήματα ατονούν για το ταίρι μας και η σχέση μας κινδυνεύει να λάβει τέλος όπως προκύπτει από την ιστορία που ακολουθεί.
Μία φορά και έναν καιρό…
Πρoτού κάποιος νεαρός αγαπήσει με όλο του το είναι την κοπέλα του, κάποια στιγμή διαπίστωσε πως τα συναισθήματά του είχαν μειωθεί γι’ αυτήν. Ο ίδιος παράλληλα συνειδητοποίησε πως τα συναισθήματα της κοπέλας δεν είχαν αλλάξει. Διατηρούσε την ίδια καλοσύνη, την ίδια ευθύτητα, το ίδιο πάθος γι’ αυτόν... «Είναι όμορφη, αλλά δεν μπορώ να την αρραβωνιαστώ... Η καρδιά μου προσπαθεί να της προσφέρει αγάπη... αλλά είναι ανίκανη πια.»
Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να μοιραστεί τον παραπάνω προβληματισμό του με έναν φίλο του πατέρα του, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος και ευχάριστος άνθρωπος.  Όταν έφτασε, τον βρήκε να ποτίζει τον κήπο του.

Ο νεαρός κατά την εξομολόγησή του είπε τα εξής: «Έχω αυτό το πρόβλημα με την κοπέλα μου... Δεν μπορώ πια να της προσφέρω στοργή… Προηγουμένως την αγαπούσα πολύ, αλλά τώρα πια δεν νιώθω έτσι. Παρεκτρέπομαι… Και εκείνη είναι τόσο υπέροχη…».
Ο άντρας  έμεινε σιωπηλός για μια στιγμή. Και έπειτα τον ρώτησε: «Συνομιλείς με πολλές κοπέλες;»
Ο νεαρός απάντησε: «Ναι, αλλά είναι απλά φίλες μου».
Τότε ο άντρας διερευνητικά θέτει το εξής ερώτημα: «Τα γραπτά μηνύματα ή τα μηνύματα στο facebook που στέλνεις στις κοπέλες ξεπερνάνε το φιλικό επίπεδο;»
Και ο νεαρός με ειλικρίνεια αποκρίθηκε: «Μερικές φορές φλερτάρουμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω φτάσει σε σημείο να απατήσω την κοπέλα μου».
Ο φίλος του πατέρα του δεν ξαφνιάστηκε καθόλου με την απάντηση του νεαρού και επισημαίνει: «Αυτό που βιώνεις συμβαίνει σε πολλούς αρραβωνιασμένους ή παντρεμένους ανθρώπους».
Βιαστικός να δώσει τέλος στο πρόβλημά του ο νεαρός τον ρωτά με λαχτάρα: «Τι πρέπει να κάνω λοιπόν;» Για κακή του τύχη δεν λαμβάνει καμία απάντηση, καθώς ο άντρας του προτείνει να ποτίσουνε τον κήπο.
Ο νέος τότε φανερά ενοχλημένος είπε: «Στην πραγματικότητα είμαι εδώ για να μιλήσουμε για το πρόβλημά μου, δεν νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για πότισμα…».
Όταν η καρδιά γεμίζει οπές…«Απλώς πάρε το λάστιχο του κήπου» ανταπάντησε ο άντρας με σταθερή φωνή. Στη συνέχεια, ανοίγει τη βρύση, ενώ ο νεαρός ξαφνιασμένος δεν μπορούσε να καταλάβει την επιμονή του… Κάτι υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του. Ο νεαρός χωρίς να έχει άλλη επιλογή ξεκινά να ποτίζει τον κήπο. Τότε προς μεγάλη του έκπληξη, ο άντρας ανοίγει μία τρύπα στο λάστιχο… Έπειτα, μία δεύτερη τρύπα… Μία τρίτη μεγαλύτερη… Και ακόμη μία…
Και τον ρωτά: «Ποια είναι τώρα η ροή του νερού;»
Ο νεαρός απάντησε: «Το νερό μειώνεται λόγω των τρυπών…»
Ο άντρας κουνά το κεφάλι συγκαταβατικά λέγοντας του πως αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή έκανε τρύπες στο λάστιχο. Λόγω των οπών  το νερό πια διαχέεται προς διάφορες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα η ροή του νερού να μειώνεται.
Ο νεαρός ρίχνει το λάστιχο κάτω και με ανακούφιση λέει: «Εντάξει, κατάλαβα πια».
Επιμύθιο…
Μερικές φορές κάνουμε το ίδιο πράγμα στα συναισθήματά μας. Δημιουργούμε σε αυτά οπές …Έτσι, η αγάπη και η στοργή δεν προσανατολίζονται προς μία κατεύθυνση, αλλά σε πολλές με αποτέλεσμα το πρόσωπο που είναι δίπλα μας να μην λαμβάνει την αγάπη μας ολοκληρωτικά… Κάνουμε πολλές τρύπες, άλλοτε με συναντήσεις, μερικές φορές στο τηλέφωνο, μερικές φορές με μηνύματα, άλλοτε με τους συναδέλφους στη δουλειά, μερικές φορές με τους συμμαθητές. Μετά από λίγο αποδυναμώνεται η ροή των συναισθημάτων μας προς τον σύντροφό μας...
Για όλους τους νέους…
Για όλους εκείνους που παντρεύτηκαν…
Για όλους εκείνους που αρραβωνιάστηκαν…
Για εκείνους που θα παντρευτούν σύντομα…
«Μην κάνετε τρύπες στην καρδιά σας, διότι δεν θα μπορέσει να δώσει αγάπη όπως η καρδιά του νεαρού. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε πως το νερό-συναισθήματά σας θα ακολουθήσουν τη σωστή κατεύθυνση.»
Τι θα λέγατε να λύσετε και αυτήν την εξίσωση;
(φιλία + άπλετο πάθος)^2 επί (εμπιστοσύνη + καυτό ειδύλλιο) ^2 =
Το αποτέλεσμα θα επιφέρει μία σχέση με ευτυχισμένες στιγμές με διάρκεια στον χρόνο!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα