Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ
Η αστρολογία είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με τον χρόνο. Η στιγμή της γέννησης μας είναι μία καθορισμένη στιγμή μέσα στο χρόνο, που το λανθάνον δυναμικό της είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δράση του σαν το άνθισμα ενός μπουμπουκιού την Άνοιξη.
Τον χρόνο δε θα έπρεπε να τον βλέπουμε σα γραμμικό, αλλά καλύτερα να το θεωρούμε ως έναν κύκλο που επαναλαμβάνει παρόμοιους κύκλους, σε σχήμα σπείρας συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός ακόμα μεγαλύτερου κύκλου που θα μπορούσε να είναι σε τελική ανάλυση, το συνολικό σχήμα της ανάπτυξης και της εξέλιξης.
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι η ατομική ζωή είναι ένα μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου εμπειριών αλλά η προσωπική, η ατομική αστρολογία με την οποία ασχολούμεθα εμείς, ενδιαφέρεται μόνο γι αυτήν την απλή και ατομική μας ζωή. Έτσι, οι αστρολογικές προβλέψεις για ένα άτομο περιορίζονται στην εξέταση των κύκλων που κινούνται μέσα σε αυτήν την ζωή και τους οποίους αναπαριστούμε στο ωροσκόπιο για να τους μελετήσουμε.

Συμβολικά και ο κύκλος των εποχών έχει να κάνει με τη ζωή. Αρχίζει με την Άνοιξη, μία περίοδο ανάπτυξης των μικρών βλαστών που φτάνει στην ωρίμανση και συγκομιδή το Καλοκαίρι. Στη συνέχεια ακολουθεί η ομορφιά του Φθινοπώρου, με τα απαλά χρώματά του στο οποίο σπέρνεται ότι έχει να φυτευτεί και τελειώνει με την εποχή του Χειμώνα, τότε που αρχίζει το νάρκωμα της φύσης.

Ένας άλλος παρόμοιος κύκλος με αυτόν είναι της ημέρας και της νύχτας. Και σε αυτόν υπάρχει η πρόοδος από την εμβρυακή κυοφορία της αυγής με τη γέννηση της Ανατολής του Ηλίου. Ακολουθεί η μεσημβρινή αιχμή που προηγείται ενός παραγωγικού και ευχάριστου απογεύματος και τελειώνει το βράδυ. Το σκοτάδι της νύχτας το οποίο συχνά μοιάζει με θάνατο, μία άγνωστη περιπέτεια που όλοι χρειάζεται να περάσουμε. Σε αυτό το σημείο ο Καρλ Γιούγκ αναφέρει «ο θάνατος που αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα της ζωής είναι τόσο σπουδαίος όσο και η γέννηση». Επίσης σε μία άλλη ποιητική έκφραση του ο Γιουγκ αναφέρει: «η μυστική ώρα του μεσημεριού της ζωής μας…». Εδώ μάλλον θα θέλει να πει ότι συνήθως δε γνωρίζουμε σε ποιο σημείο του κύκλου της ζωής μας βρισκόμαστε.
Ακόμα και στη δημιουργία, στην οποία πάντα θα υπάρχει μία άνοιξη ένα καλοκαίρι, ένα φθινόπωρο και ένας χειμώνας, σε κάθε ημερολογιακό έτος, θα έχει πάντα το δικό της χρονογράφημα. Για παράδειγμα: άλλοτε βλέπουμε καλοκαιρία να διαρκεί περισσότερο και άλλοτε την άνοιξη να έρχεται πρόωρα. Δηλαδή, η φύση να ανθίζει πριν την ώρα της, με αποτέλεσμα να καεί μία χρονικά ανορθόδοξη παγωνιά.

Στο λεξιλόγιο μας υπάρχει η λέξη «καιρός». Αυτό το μέτρημα του χρόνου το συναντάμε συχνά στις Γραφές το οποίο μας οδηγεί στην ποιοτική αντίληψη του χρόνου συμβολίζοντας ένα κρίσιμο σημείο ή μία στιγμή αλήθειας.
Ακόμα και όταν μελετάμε την άμπωτη και την παλίρροια παρατηρούμε την αύξηση και την ελάττωση της σύμφωνα με τον ρυθμό της βαρύτητας του Ήλιου και της Σελήνης. Γι αυτό, βλέπουμε τα κύματα άλλοτε να υψώνονται και άλλοτε να χαμηλώνουν σε ατελείωτες παραλλαγές. Όμως είναι αδύνατο να καταγράψει κανείς την κίνηση μίας εξατομικευμένης σταγόνας νερού, διότι μπορεί να παραμείνει σε ένα ατέλειωτο κύκλο χορού μέσα στη λίμνη ή να μετακινηθεί σε απέραντες αποστάσεις.
Κάπως έτσι λοιπόν, μπορούμε να παρομοιάσουμε και τους κύκλους σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, δηλαδή τον κύκλο των εξελίξεων, καθώς στη αστρολογία υπάρχουν ανόμοιοι κύκλοι. Υπάρχει όμως το ευτύχημα ότι μπορούν όπως και να είναι να υπολογιστούν. Αρκεί να μπορεί ο ερευνητής - αστρολόγος να μελετήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των κινήσεων τους. Μόνο που η ποιότητα και ο βαθμός της σχέσης τους με την ανθρώπινη ζωή, μπορεί να μην είναι σίγουρος. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το χρονικό διάστημα της δραστηριότητας των Ηλιακών κηλίδων είναι 11,11 γήινα χρόνια, αλλά η φύση και επίδρασή τους είναι ασαφής. Οι κύκλοι του Σάρος που χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από τους Βαβυλώνιους και τους Χαλδαίους για να συσχετίσουν εξήντα ημέρες με εξήντα χρόνια δεν είναι τόσο σαφείς στην περιγραφή τους.

Υπάρχουν δεκαεννέα (19) διαφορετικοί κύκλοι, δεκαοχτώ ετών και ένδεκα ήμερων περίπου, οι οποίοι υπερκαλύπτονται μεταξύ τους.
Οι Χαλδαίοι και άλλοι από τους πρώτους κιόλας χρόνους που άρχισαν να ασχολούνται με την Αστρολογία χρησιμοποιούσαν πολύ αυτούς τους κύκλους στις ατομικές ή και στις προγνώσεις κρατών. Δυστυχώς στις ημέρες μας πολύ λιγότεροι αστρολόγοι ασχολούνται με την έρευνα των κύκλων και τον συσχετισμό τους στην ανθρώπινη ζωή.

yiotakalogera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα