Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την πηγή του ιού Έμπολα

altΟι επιστήμονες συνεχώς αναζητούν ένα εμβόλιο εναντίον του θανατηφόρου ιού Έμπολα.  Αλλά για να αποκαλύψουν τα μυστικά του ιού, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουν το πώς εμφανίστηκε η ασθένεια. Μια νέα μελέτη δίνει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.




Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, ο ιός έχει ξεκινήσει από την Αφρική και συγκεκριμένα από εντομοφάγες νυχτερίδες οι οποίες κατοικούσαν στο κοίλο μέρος ενός πανύψηλου δέντρου 50 μέτρων.



Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Robert Koch υποστηρίζουν πως οι εντομοφάγες νυχτερίδες (condylurus), επιτεθήκαν για πρώτη φορά το 2013 σε ένα αγόρι από ένα απομακρυσμένο χωριό στη Γουινέα, το οποίο ήταν το πρώτο θύμα του ιού. Το αγόρι που συνήθιζε να παίζει γύρω από το δέντρο, μετέφερε τον ιό αρχικά στην οικογένεια του και στην συνέχεια μόλυνε το χωρίο του.

alt




















"Οι συγκεκριμένες νυχτερίδες είναι πιθανότατα η πηγή της μόλυνσης", υποστηρίζει η ομάδα των ερευνητών μετά από μελέτη τεσσάρων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες αυτό το είδος των νυχτερίδων έχει βοηθήσει στην έναρξη της επιδημίας, αλλά για την εξάπλωση της λοίμωξης δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι νυχτερίδες.

 Υγείαonline

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα