Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

3 πρωινοί κανόνες για να χάσετε βάρος


breakfast rules
Με το νέο έτος αρκετοί από εμάς έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, και να καταφέρουν επιτέλους να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά που τους βασανίζουν εδώ και καιρό.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχετε είναι η καθημερινή κατανάλωση σωστού και ισορροπημένου πρωινού, που όπως αναφέρει και το περιοδικό ΤΙΜΕ, σας βοηθά να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι «κανόνες» που πρέπει να ακολουθήσετε στο πρωινό αν δεν θέλει να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Φάτε αμέσως μετά το ξύπνημα
Το πρωινό διατηρεί σε ετοιμότητα τον μεταβολισμό, οπότε καλό θα ήταν να το φάτε μέσα σε 30-60 λεπτά αφότου ξυπνήσετε για να επωφεληθείτε από την ικανότητα του οργανισμού για γρήγορη καύση. Επίσης, το πρωινό σας βοηθά να νιώθετε χορτάτοι και να αποφεύγετε κακές διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αυξήστε την πρωτεΐνη
Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες – αυγά ή γιαούρτι- σας κρατά χορτασμένους για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να χάνετε τελικά βάρος. Σύμφωνα με μελέτη, γυναίκες που έτρωγαν αυγά το πρωί έχασαν το διπλάσιο βάρος συγκριτικά με όσες κατανάλωναν κουλούρια. Η πρωτεΐνη στα αυγά αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και μειώνει την πείνα, οπότε σας βοηθά να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Προσθέστε μπανάνες
Καταναλώνοντας ένα πρωινό πλούσιο σε ανθεκτικό άμυλο (RS) μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πλήρης και να κάψετε περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί το λίπος για ενέργεια. Το ανθεκτικό άμυλο βρίσκεται σε τροφές όπως μπανάνες και βρώμη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα