Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στον Τζελαλεντίν Ρουμί



H επιστήμη της δόνησης - Πώς ξέρετε σε τι δόνηση είστε ανά πάσα στιγμή;



πώς ξέρετε σε τι δόνηση είστε είναι ανά πάσα στιγμή;

Απλά – αναρωτηθείτε πώς αισθάνεστε.

Η δόνηση είναι τα συναισθήματα .

Τα συναισθήματα μας είναι ένας γρήγορος και εύχρηστος οδηγός για τους κραδασμούς σας σε οποιαδήποτε στιγμή.

Εάν αισθάνεστε αγάπη, είστε στη δόνηση συχνότητα της αγάπης.

Αν νιώθετε θυμωμένοι, δονείται στη συχνότητα του θυμού.

Αν νιώθεται αγάπη θα έλκετε αγάπη , ανθρώπους με τέτοια σκέψη , περιστάσεις και περιβάλλον αγάπης .

Οι 28 ψυχικές απώλειες


Η δονητική της Ψυχικής ενέργειας και οι απώλειές της. Τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και πως επηρεάζει εμάς αλλά τελικά και όλο το πλανητικό περιβάλλον ?


Η ψυχή είναι δόνηση και μορφή ενέργειας η οποία δεν χάνεται αλλά μεταβάλλεται ανάλογα τη στάση της. Δηλαδή αν είναι γεννημένη και ζει εδώ έχει τη μορφή ανθρώπου, ενώ όταν φεύγει από το σώμα ταξιδεύει ανάλογα στον άλλο κόσμο, 4ηδιάσταση μέχρι την ώρα της επαναγέννησής της.
Όμως η ψυχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη γη έχει απώλειες και χάνει τις δυνάμεις της .
Κάθε άνθρωπος λοιπόν κατά τη γέννησή του έρχεται εδώ με μία αποστολική ψυχή. Μία ψυχή που θα αναλάβει τον ρόλο της μετά το 21ο έτος της ηλικίας μας. Τα ψυχικά χαρίσματα ( είτει γνώσεις ) που βγάνουν στην επιφάνεια σχεδόν από τα πρώτα χρόνια του ανθρώπου και ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν από τον περίγυρο- περίγελο είναι αυτά που θα καθορίσουν τον δρόμο της ψυχής. 

12 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΦΛΕΒΑ


Καθώς κοιτάς πίσω στη ζωή σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι πολλές φορές όταν νόμιζες ότι είχες χάσει κάτι καλό, στην πραγματικότητα κατευθυνόσουν προς κάτι καλύτερο. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα.
Μερικές φορές πρέπει απλά να χαλαρώσεις και να έχεις πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πήγαινε σιγά-σιγά και άσε τη ζωή να κυλήσει. Επειδή, μερικές φορές, οι αλήθειες που δεν μπορείς να αλλάξεις, καταλήγουν να αλλάζουν αυτές εσένα και να σε βοηθάνε να ωριμάσεις.

Διάβασε παρακάτω δώδεκα τέτοιες αλήθειες…

1. Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Είναι τρελό πως καταλήγεις πάντα εκεί που προορίζεσαι να είσαι – πως, ακόμα και οι πιο τραγικές και αγχωτικές καταστάσεις τελικά σε διδάσκουν σημαντικά μαθήματα που ποτέ δεν είχες ονειρευτεί ότι θα είχες την ευκαιρία να μάθεις. Να θυμάσαι, πολλές φορές, όταν τα πράγματα καταρρέουν, στην πραγματικότητα βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους.
2. Δεν μπορείς να αρχίσεις να βρεις τον αληθινό σου εαυτό, πριν χαθείς σε αυτό τον κόσμο. Το να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χαθεί είναι το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Το δεύτερο βήμα είναι να αφήσεις τη ζωή που δεν θέλεις. Το να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου είναι αρκετά τρομαχτικό. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα πιο τρομαχτικό; Το να μετανιώνεις. Το όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση και η δράση χωρίς όραμα είναι ένας εφιάλτης. Η καρδιά σου είναι ελεύθερη, έχε το θάρρος να την ακολουθήσεις.

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ



Οι ασθένειες βρίσκονται μέσα στον εγκέφαλος μας….!

Τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, είναι η αιτία εσωτερικών συγκρούσεων μέσα στον μυαλό μας και έτσι ο οργανισμός μας παίρνει το μερίδιο του….χτυπώντας και διαφορετικό όργανο κάθε φορά. Οι εκδηλώσεις του καρκίνου προκαλούνται και ενεργοποιούνται από τις έντονες και τις βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε καθημερινά χωρίς να τις εκφράζουμε. Έτσι η φύση της εσωτερικής μας σύγκρουσης καθορίζει πλέον και την περιοχή του εγκεφάλου μας που θα πληγεί περισσότερο και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια.
Όσοι  ασθενείς παρουσιάζουν καρκίνο των οστών, έχουν βιώσει οι περισσότεροι κάποιο ψυχολογικό σοκ, κάποιο έντονο άγχος ή κάποια άλλη έντονη-βίαιη  και αιφνίδια εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν ασφαλώς υποτιμημένοι.
Όσοι  ασθενείς παρουσιάζουν καρκίνο των πνευμόνων έχουν έντονο τον φόβο του θανάτου.
Όσοι  ασθενείς παρουσιάζουν καρκίνο του αριστερού στήθους π.χ. σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, έχουν έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση μ’ ένα τους παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό)….δεν έχει σημασία….!
Όσοι  ασθενείς παρουσιάζουν καρκίνο του δεξιού στήθους π.χ. σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο τους (και σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).
Όσοι  ασθενείς παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη, αντιστοιχεί στη σεξουαλική τους εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά τους ή τους απογόνους τους ή την ικανότητα για δημιουργία.

Άδειες καρέκλες!



Τυχαία πέρασα από εκείνο το στενό αλλά δεν τους είδα να απολαμβάνουν όπως απολάμβαναν τον ήλιο του μεσημεριού! Φαντάστηκα και τι δεν φαντάστηκα. Λάβετε υπόψη σας ότι η φαντασία είναι και αυτή μνήμη ή μια μορφή μνήμης! Ο κυρ Γιάννης με το φίλο του. Τι έγινε, τι μπορεί να μεσολάβησε  ώστε να τους στερήσει την έξοδό τους; Ο θάνατος! Μόνο ο θάνατος θα μου κόψει τούτες τις μικροχαρές, κανένας άλλος,  μου είχε πει μια άλλη φορά, ρουφώντας χορταστικά μια βαθιά γουλιά σκέτου ελληνικού καφέ.
«Ο καφές, πάντα σκέτος,  το συκώτι μας συμπαθεί το πικρό, όχι όμως το γλυκό κι εγώ δεν αγάπησα ποτέ τα γλυκά μόνο τη Γλύκα, με όλη μου τη δύναμη!»
Σπάνιο όνομα! Άκου Γλύκα! Την πρώτη φορά τον ρώτησα μήπως τη βαφτίσανε Γλυκάνθη; Και τα πήρε ο κυρ Γιάννης και έτρεξε στο σπίτι να φέρει το βαφτιστικό της. Πόσες φορές  χρειάστηκε να το βγάλει  από το συρτάρι, χαμογελώντας και στοιχηματίζοντας για τη βεβαιότητα των λόγων του!

Ο Τρύφων Σαμαράς πίσω από την μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

5588868c7afd24d8a7ff51bab7d811a4_L
Οι θαυματουργές ικανότητες κομμωτικής του διάσημου Έλληνα κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά ήταν τελικά αυτές που οδήγησαν στην πρόσφατη αισθητή μείωση της ψαλίδας μεταξύ Σύριζα και ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Κι ενώ μέχρι απόγευμα της Δευτέρας πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου κάνανε λόγο για μία (εικονική) μείωση της ψαλίδας η οποία διενεργήθηκε δόλια από τους δημοσκόπους σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους παράγοντες της χώρας που τρέμουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο Τρύφων Σαμαράς με σημερινή του ανάληψη ευθύνης ανέτρεψε τους ισχυρισμούς μερίδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απειλεί τους δανειστές μέχρι και με κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Τρύφων!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ (Ή ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ)

lifehub-apopseis-35



  •  Να έχετε όραμα. Ασχοληθείτε με πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε δημιουργικοί και χαρούμενο

  • Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι μόνο τότε θα αποδεχτείτε πραγματικά και τους άλλους

  • Απαλλαγείτε από ζήλια, φόβο, λύπη, θυμό, ενοχές. Συγχωρέστε τον εαυτό σας εξάλλου ουδείς άσφαλτος !! όπως είπε σε συνέντευξη της γνωστή αοιδός που δυστυχώς αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά μας.

Βλέμμα: Το αποτύπωμα της μοναδικότητας

Προετοιμαζόμαστε στην επαφή μας με τους άλλους. Ψάχνουμε τα πιο εύστοχα λόγια για να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε, χρησιμοποιούμε το σώμα μας ως εργαλείο, ντυνόμαστε κατάλληλα για να παρουσιαστούμε στον άλλον. Ρούχα, λόγια, σώμα, επιλέγουμε τα κατάλληλα, μέσα από ένα ρεπερτόριο ανάλογα με το τι νιώθουμε ότι θα εκφράσει καλύτερα το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Κάτι πάνω μας μένει όμως ακατέργαστο χωρίς δυνατότητα 'σκηνοθέτησης', το βλέμμα. Δεν μπορείς να το χειριστείς, να το παραλλάξεις, θα εκφράζει αυτό που είσαι εκείνη τη στιγμή, πολλές φορές ακόμα και αυτό που εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις. Δεν θα κρύψει, δεν θα προσθέσει τίποτα πέρα από αυτό που πραγματικά είσαι.
Η δύναμη του βλέμματος
Το μωρό ξαφνιάζεται από έναν δυνατό κρότο. Aκολουθούν δευτερόλεπτα απόγνωσης, και το βλέμμα του καθρεφτίζει τον φόβο και το ξάφνιασμά του. Σε λίγο δευτερόλεπτα ανακούφισης καθώς συναντά το βλέμμα της μαμάς που καθησυχάζει. Το βλέμμα ανακουφίζει, εκφοβίζει, προσκαλεί, αποδέχεται, απορρίπτει. Ρωτάμε, μας δίνουν μια απάντηση, αναζητούμε το βλέμμα για να 'επικυρώσουμε' την απάντηση ή όχι. Πόσες φορές αμφισβητούμε τη δήλωση κάποιου απλά και μόνο επειδή το βλέμμα του μας λέει κάτι άλλο;

Σιωπή, Ξεκούραση, Μοναξιά: Μην τα φοβάστε!

Γράφει η Βίκυ Παπαϊωάννου, Ψυχολόγος

Είναι εκπληκτικό το πόσο ‘’συντονισμένοι’’ είμαστε σήμερα με  το ‘’θόρυβο’’ της καθημερινότητας. O ανεμιστήρας του Η/Υ, το μοτέρ του ψυγείου, το κλιματιστικό, σε σημείο που αν για κάποιο λόγο αυτά σταματούσαν, θα έμοιαζε με αναπάντεχο δώρο. Έρευνες έχουν δείξει πως οι χρηστές των ‘’smart phones’’  ελέγχουν την συσκευή τους κάθε 6,5 λεπτα, γεγονος που αντιστοιχεί σε περίπου 150 φορές τη μέρα. Η σιωπηρή ησυχία, η  ηρεμία δηλ. του ατόμου έχει αντικατασταθεί από μια ‘’κακοφωνία’’ της επικοινωνίας και ο χρόνος με τον εαυτό μας δαπανάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κάπως έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα καταλήγουν να είναι ‘’βυθισμένοι’’ στο θόρυβο των μέσων τεχνολογίας που κυριαρχούν στον κόσμο και  η ηρεμία και ο προσωπικός χρόνος να αποτελούν είδη υπό- εξαφάνιση.
Ωστόσο, τα οφέλη και πλεονεκτήματα τους μπορούν να πείσουν κάποιους για την αναγκαιότητα ύπαρξης τους στη ζωή μας:

Πόσο γνωρίζουμε τις δυνατότητες του νου μας ;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου 

Στο βιβλίο της «Χέρια όλο φως» που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια από τις εκδόσεις «Έσοπτρον» η φυσικός Barbara Brennan (που εργάστηκε αρκετά χρόνια στη ΝΑΣΑ) λέει, πως ο χώρος που μας περιβάλλει, κάθε άλλο παρά άδειος είναι, όπως οι περισσότεροι νομίζουμε. 

Στη σελίδα 60 του βιβλίου της η φυσικός γράφει, πως μας περιβάλλει ένα πεδίο που όχι μόνον δεν είναι άδειο, αλλά αντίθετα, είναι «συνεργατικό», που σημαίνει την ταυτόχρονη δράση μέσα σε αυτό χωριστών παραγόντων, που όλοι μαζί έχουν μεγαλύτερο ολικό αποτέλεσμα από το άθροισμα των ατομικών τους αποτελεσμάτων. Το περιγράφει σαν μία κατάσταση πολύ πιο αραιής ενέργειας από την γνωστή μας ύλη, που όμως είναι (σύμφωνα με τους ερευνητές που το μελετούν) άκρως οργανωμένο σε μία σειρά από γεωμετρικές δομές, μεμονωμένα παλμοδονούμενα σημεία φωτός, σπειροειδή, δέσμες φωτός, σπινθήρες και νέφη.  

Το εκπληκτικό σε αυτό το πεδίο που το ονομάζει ΣΕΠ (Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο), όπως λέει η πιο πάνω φυσικός είναι, πως  το πεδίο αυτό είναι οργανωτικό και δημιουργεί μορφές, πράγμα που αντιτίθεται στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής που λέει πως η εντροπία (αταξία) συνεχώς αυξάνει και δεν μπορούμε να πάρουμε περισσότερη ενέργεια από αυτή που προσφέρουμε. Αυτό το ΣΕΠ, σαν το κέρας της Αμάλθειας μένει πάντα πλήρες άσχετα με το πόση ενέργεια του αφαιρούμε και είναι συνδεδεμένο πάντα με κάποια μορφή συνειδητότητας !

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος


Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

1. Δεν αφήνει το δράμα, να τον κατευθύνει
Ο εγκέφαλός του λειτουργεί σαν το ραδιόφωνο. Επικεντρώνεται σ' αυτά, που του δίνουν χαρά και χαμόγελο, όπως το ραδιόφωνο συντονίζεται στο σταθμό της επιλογής μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε τι που τους φορτίζει αρνητικά.
Ας πορευτούμε μακριά από την ανοησία των γύρω μας, προσπαθώντας να επικεντρωθούμε στα θετικά και δεν θα αργήσει η στιγμή, που θα βλέπουμε δυσκολότερα τα αρνητικά.

2. Δεν σπαταλά το χρόνο του στην αυτολύπηση
Ο ισχυρός συναισθηματικά άνθρωπος δεν κάθεται να στεναχωρηθεί για τον άσχημο τρόπο, που του φέρθηκαν οι άλλοι. Αντιθέτως αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής του, της δουλειάς του, προσπαθεί να διορθώσει ό,τι διορθώνεται, έχοντας πάντα στο μυαλό του πως η ζωή δεν είναι πάντα ούτε εύκολη, ούτε δίκαιη. Γιατί ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητά να τα κανείς.
Γι' αυτό, καλό είναι να κοιτάμε τι έχουμε και όχι τι χάσαμε, αφού αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που χάνουμε, αλλά τι κάνουμε με ό,τι μας μένει.

Δεν βλέπετε, ξαφνικά, όλα όσα βλέπατε πριν ή βλέπετε την μισή τηλεόραση; Αιτίες που προκαλούν απώλεια όρασης περιφερική ή μισού οπτικού πεδίου (ημιανοψία - hemianopsia).



του Aλέξανδρου Γιατζίδη,  M.D.

Μια αιφνίδια, παροδική, απώλεια της όρασης μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες είτε για την περιφερική απώλεια της όρασης είτε της απώλειας μισού οπτικού πεδίου που μπορεί να βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος. Το σημαντικό που δεν χωράει αναβολή είναι ότι μπορεί να προειδοποιεί για κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. H όραση εκτός από τοπικά οφθαλμολογικά αίτια, μπορεί να επηρεαστεί και από νευρολογικές ή νευροχειρουργικές παθήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει είτε αιφνίδια, είτε σε χρόνια προοδευτική βάση, είτε με τη μορφή παροδικών επεισοδίων. Επίσης μπορεί να υπάρχει ελάττωση της όρασης στο ένα μάτι ή και από τα δύο μάτια ταυτόχρονα. 

Ιατρικά μυστικά τριάντα τριών αιώνων

Ποιες αρρώστιες ταλαιπωρούσαν τους αρχαίους Ελληνες; Με ποια γιατροσόφια αντιμετωπίζονταν; Ηταν επιτυχημένες οι εγχειρήσεις στην αρχαιότητα; Οι απαντήσεις θα δοθούν από τον Νοέμβριο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα ράφια του φαρμακείου του μπορεί να βρει κάποιος κρασί, λάδι και βότανα όπως θυμάρι, παπαρούνα και αλόη, χώμα με θεραπευτικές ιδιότητες από τη Λήμνο (Λημνία Γη) και μιθριδάτιο - απαραίτητο σε περιπτώσεις επιθέσεων από άγρια ζώα και δηλητηριάσεων -, για την παρασκευή του οποίου χρειάζονται
περίπου 60 υλικά.
Αν ψάξει κάποιος την τσάντα του, μπορεί να βρει από λαβίδες και τανάλιες έως καθετήρες και βεντούζες και θερμοφόρες από πηλό, ενώ από τον χειρουργικό εξοπλισμό του δεν λείπουν τα μαχαιρίδια για την αφαίρεση αμυγδαλών, τα νυστέρια και τα τρυπάνια για τις επεμβάσεις στα οστά.

Το IQ είναι μύθος


Το IQ είναι μύθος
Η Σύγκριση μεταξύ IQ και EQ
Ποιος δείκτης ευφυΐας είναι πιο σημαντικός; Όταν το συναίσθημα συγκρούεται με την λογική. Η νοημοσύνη ενός ανθρώπου είναι ακατόρθωτο να υπολογιστεί. Άλλωστε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν υπήρχε ούτε ένα μέσο προσέγγισης της. Σήμερα έχουμε δύο, εντελώς διαφορετικούς, δείκτες ευφυΐας, οι οποίοι όμως συγκρούονται μεταξύ τους.
Η προσπάθεια του ανθρώπου να μετρήσει την ευφυΐα του – Οι δύο δείκτες του 20ου αιώνα: Με την είσοδο της νέας χιλιετίας, δόθηκε το έναυσμα για τον υπολογισμό της νοημοσύνης του ανθρώπου. Το 1905 δημιουργήθηκε η πρώτη κλίμακα ευφυΐας από τον Γάλλο ψυχολόγο Αλφρέντ Μπινέ, με στόχο να αναγνωριστούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μαθήματα τους. Δέκα χρόνια μετά, ο όρος IQ έκανε την εμφάνιση του. Μέσα από απλά τεστ που δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες γνώσεις, δημιουργήθηκε η πρώτη προσέγγιση της νοημοσύνης.
Τα τεστ IQ έγιναν αρκετά διάσημα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο τα αποτελέσματα που δίνουν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς υπολογισμούς συγκεκριμένων ικανοτήτων. Με κύριο άξονα την λογική, το IQ είναι ουσιαστικά ένας δείκτης προσέγγισης της μαθηματικής, της οπτικής και της γλωσσικής ικανότητας. Αυτό όμως απέχει αρκετά από μια συνολική προσέγγιση της νοημοσύνης ενός ατόμου. Για αυτό το λόγο, το 1983 δημιουργήθηκε ένας ακόμα δείκτης που αφορά ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι των ανθρώπινων νοητικών ικανοτήτων.

Εξυπνοι κι Ευτυχισμένοι


Εξυπνοι κι Ευτυχισμένοι
Ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στην ευτυχία
Πώς οι έξυπνοι είναι ευτυχισμένοι: Βασισμένος στα θεμέλια της νευρολογίας των συναισθημάτων o Daniel Goleman έκανε μια έρευνα γύρω από δεξιότητες των ανθρώπων όπως η αυτογνωσία, ο έλεγχος των συναισθημάτων, η επιτυχία στα κοινωνικά και η εύρεση κινήτρων, οι οποίες καθορίζουν την επαγγελματική επιτυχία πολύ περισσότερο απ’ ότι ο Δείκτης Νοημοσύνης.
Ένα από αυτά που ανακάλυψε ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ των εξετάσεων στα σχολεία και της επαγγελματικής επιτυχίας. Οι εξετάσεις έχουν ως σκοπό απλά και μόνο να προβλέπουν το πώς θα τα πάνε οι μαθητές στα πρώτα έτη των μετέπειτα σπουδών τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο οι περισσότερες πετυχημένες εταιρίες και οργανισμοί χρησιμοποιούν το Μοντέλο Ικανοτήτων, σύμφωνα με το οποίο μελετούν τα χαρακτηριστικά των πιο πετυχημένων υπαλλήλων τους και με βάση αυτά προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους.

Μάθε να φτιάχνεις την περιστρεφόμενη παπουτσοθήκη

περιστρεφόμενη παπουτσοθήκη

Η περιστρεφόμενη παπουτσοθήκη, είναι από τις πιο βολικές και χωράει πολλά παπούτσια
Το μόνο της μειονέκτημα κατά τη γνώμη μας είναι πως τα παπούτσια σκονίζονται, αλλά υπάρχουν και θήκες αν κάποιος  χρειαστεί

" Είσαι ύποπτη, κουκλίτσα μου. Αλλού να τα πεις αυτά "


 της Μαλβίνας Κάραλη
Μια σχέση τελειώνει, όταν παύεις να βαφτίζεις τη δυσαρμονία κρυμμένη αρμονία. 
Και κάθε φορά, εσύ ο άπειρος λυρικός, αναρωτιέσαι πώς έμπλεξες από το τίποτα – έπρεπε να σεβαστείς όσα προμήνυαν το αταίριαστο – μιας και εξαρχής τα είχες δει όλα. Και πως εσείς οι δύο δε θα τα καταφέρνατε. 
Είσαι ύποπτη, κουκλίτσα μου. Αλλού να τα πεις αυτά. 
Οι αντενδείξεις είναι που σε μαγεύουν, χάρη σε αυτές καθηλώνεσαι και τους χρωστάς ευγνωμοσύνη γιατί ξέρεις. Πως πάντα εξ αφορμής τους ελευθερώνεσαι στο φινάλε. 
Τι εξαίσια μυθικό πεδίο που αποτελούν οι αντενδείξεις στην αρχή μιας σχέσης. Τότε που αυτό που εκφράζουν δεν είναι το αταίριαστο δύο κόσμων, αλλά η μαγική αλλότητα. Τότε που κομμάτια του άλλου έρχονται από ξένο πλανήτη, μαζί με το γέλιο του άγνωστου μυθικού πτεροδάκτυλου με τα βιβλία του, με τα τραγούδια του. Με τα πουκάμισά του. Τις ιδέες και τη στάση ζωής του. ( Και με το λάγνο ψέμα σου, που τα ‘κανε όλα ωραία. ) 

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΑΔΙ ΥΓΕΙΑΣ


Θυμαμαι τα παλια χρόνια, τα κοκκινα μαγουλα, ηταν σημάδι υγείας και ξενοιασιας..
Τοτε που σαν παιδια παίζαμε στους χωματένιους δρόμους
που τους..βρέχανε τα καλοκαίρια κι ηταν μια απολαυση η μυρωδια απ το νοτισμένο χωμα..)
Τότε κανεις δεν μας έλεγε τι σημαινει ναχεις κοκκινα μαγουλα.
Σημερα όμως..Τα κόκκινα μάγουλά είναι σημάδι.. εσωτερικών διαταραχών..

Θεωρίες συνομωσίας (δίδυμοι πύργοι)



Μα ποιος μπορεί να πιστεύει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ήταν στημένες; Αφού το είπαν ΟΛΑ τα κανάλια, τα οποία ως γνωστόν είναι απολύτως αξιόπιστα και μεταδίδουν τις σωστές ειδήσεις.

1) Τι σημασία έχει που στις εικόνες από το Πεντάγωνο ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ από το υποτιθέμενο αεροπλάνο; 
2) Τι σημασία έχει που οι επαγγελματίες πιλότοι λένε ότι είναι αδύνατον να οδηγήσεις ένα Μπόινγκ, αλλά και να το οδηγήσεις με τόση ακρίβεια στον στόχο, αν δεν είσαι ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ;
-Τι σημασία έχει που ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ένα βίντεο (από τα δεκάδες που κατέσχεσαν οι μυστικές υπηρεσίες) με το υποτιθέμενο αεροπλάνο να πέφτει στο Πεντάγωνο;

Δηλαδή, τώρα εγώ σώθηκα;




Του Πέτρου Κατσάκου


Και η μέρα ξεκινά με το χαρτί της απόλυσης στα χέρια.

Και ξαφνικά ένα πρωί περνάς στην άλλη όχθη. εκεί που ζουν οι περιττοί
Διαβαίνεις την κόκκινη γραμμή.

Κοιτάς μέσα σου.

Αναρωτιέσαι.

Ψάχνεις το λάθος, παλεύεις με το θυμό και τη θλίψη.

Τόσον καιρό έγραφες για τους άλλους και τώρα πρέπει να γράψεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Και τι να σου πουν οι λέξεις;

Να βγεις στο δρόμο ή να τρέξεις να κρυφτείς;

H εξέλιξη του Ανθρώπου και οι Δάσκαλοι που έρχονται από το μέλλον...





Κι αν το έχουμε συλλάβει όλο λάθος; Αν το Σύμπαν οπισθοχώρησε στην πραγματικότητα στο Χρόνο, ξεκινώντας από την κατάσταση που ήδη είχε καταφέρει; Την κατάσταση που θα καταφέρει να πετύχει σε εκατομμύρια χρόνια από τώρα; Αυτό θα εξηγούσε πολλά, έτσι δεν είναι;

Όντα εκτός χρόνου (δάσκαλοι, κλπ) είναι εκείνα που στην πραγματικότητα εξελιχθηκαν αργότερα από εμάς, αλλά τώρα καθώς εμείς είμαστε πιο πίσω στο Χρόνο, σκύβουν προς τα πίσω να μας τραβήξουν.

Γιατί για να ξαναενωθεί το Σύμπαν πρέπει να μαζευτούν όλες οι πιθανές τρισδιάστατες πραγματικότητες. Αν κάποιες ξεφύγουν, μπορεί κι εκείνα τα πολυδιάστατα όντα να σταματήσουν να υπάρχουν. Αφού δε θα έχουν προγόνους από τους οποίους θα έχουν εξελιχθεί.

ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ



Στο υλικό πεδίο τρώμε όλοι μας…πολλές σφαλιάρες…και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό ΟΛΟΙ μας…ναι ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ….κι ας κάνουμε πολλές φορές τον ανήξερο ή την παλαβή….!

 Οι όποιες ψυχικές διαταραχές μας συμβαίνουν….έχουν αντίκτυπο στο σωματικό μας φορέα.

 Ένα από τα χαρακτηριστικά των διαφόρων διαταραχών ΑΔΕΛΦΙΑ…είναι και η μεγαλοποίηση της βαρύτητάς που δίνουμε στα προβλήματά μας…όπου αυτά συνοδεύουν μια ποικιλία συμπεριφορών, συναισθημάτων, γνωσιακών και κυρίως αντιδραστικών εκδηλώσεων, που ουσιαστικά χτυπά αλύπητα το σώμα μας. 

Έτσι πολλές φορές έχουμε θυμωμένη απογοήτευση και γινόμαστε ασθενείς στο ίδιο μας το σώμα.

Κι ενώ ψάχνουμε για γιατρούς ….οι γιατροί…είμαστε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι.

"με αγαπάς για εμένα, ή για εσένα"?



Ο Έρωτας που συμβαίνει μέσα σε ένα ζευγάρι, είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στον Φυσικό Κόσμο...Νομίζω...όχι νομίζω, είμαι σίγουρη, ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον Φυσικό Κόσμο, που να δίνει την μορφή της τελειότητας του Όντος που Είμαστε...
Ξαφνικά και χωρίς καμία προσπάθεια, έρχονται οι Αρχές μέσα μας σε μια τέλεια ισορροπία..
Ο ένας γίνεται η προτεραιότητα του άλλου, είναιεντελώς φυσιολογικό αυτό...

Και έρχεται το επόμενο λεπτό, που αν δεν προσέξουμε, οι προτεραιότητες αλλάζουν.
Όταν ο Έρωτας χρειάζεται να γίνει ψυχική σύνδεση, οι άνθρωποι συνήθως το παραβλέπουν, εντυπωσιασμένοι από αυτό που βίωναν με το πρωταρχικό αίσθημα...
Και ξαφνικά αποσύρονται και ο καθένας βάζει ξανά σε προτεραιότητα τον εαυτούλη του (δεν λέω τον Εαυτό του ε?)

Και τότε ο Έρωτας περνάει στην φάση της ανίας και ο καθένας από την μεριά του νομίζει ότι σταμάτησε το ενδιαφέρον και σταματάει να είναι τρυφερός με τον άλλον. Η σχέση μετά γίνεται δεδομένη, ανιαρή, χλιαρή και ο καθένας αγαπάει "υποχρεωτικά"... Μένει στην σχέση περισσότερο από βολή, παρά από αγάπη...

Δεν θέλει πολύ... ένα γέλιο, ένας Έρωτας, ένα βλέμμα...



Πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα ψιθυρίζονται χρόνια τώρα στ' αφτί του κάθε αιώνα, για την κόλαση...
Και ο κάθε αιώνας παραδίδει αυτόν τον ψίθυρο στον χρόνο...
Και τούτος ο χρόνος κάνει επάξια το χρέος του... όσο σημαντικός γίνεται ο χρόνος, τόσο ο ψίθυρος του γίνεται κραυγή που γεμίζει τις ώρες, τα λεπτά, τις στιγμές των ανθρώπων...

Νομίζω ότι αν οι άνθρωποι θα το μπορούσαν, θα ούρλιαζαν από την αγωνία της κόλασης...
Και εγώ δεν θέλω να μιλήσω για την κόλαση... Την χάρη δεν του την κάνω του χρόνου

Θα ψιθυρίσω εγώ στον αιώνα, τι σημαίνει Αιωνιότητα...
έτσι μπας και σταματήσει αυτή η παράδοση να πηγαίνει από γενιά σε γενιά και καταφέρουν οι άνθρωποι να μην ελπίζουν σε παραδείσους, αλλά να δημιουργούν τον Κόσμο τους συνεχώς, πιο αληθινό και λιγότερο "ξεδιάντροπο"...

Η επόμενη ημέρα…



Και έρχεται η στιγμή, μια φυσιολογική στιγμή, που θα ερωτευθούμε… Όλος ο οργανισμός μας κινητοποιείται, τα ψυχικά επίπεδα ανυψώνονται προς τις ποιότητες τους, έτοιμα να δώσουν Αγάπη… Δεν είναι κάτι αφύσικο, η Αγάπη είναι η Φύση μας…

Και όταν έρθει η επόμενη ημέρα, αρχίζουν τούτες οι ποιότητες της Ψυχής να καταλαγιάζουν και αναδύονται οι φόβοι, οι ανασφάλειες, οι ζήλειες, οι διεκδικήσεις…

Σαν να μην έμεινε τίποτα από εκείνη την πρωταρχική λαχτάρα που ένωσε δύο Όντα του Θεού μέσα στην Πηγή τους…

Η Αγάπη βυθίστηκε σε έναν ασυνείδητο κόσμο, αντί να ανυψωθεί στον Θεό, και ο Έρωτας έγινε μάχη, καχυποψία, ακόμα και τρομοκρατία…

Μυστικές συνταγές. Για την αποβολή των λίθων των νεφρών. Του ισχυρού πονοκεφάλου. Του πονόδοντου


Αποβολή των λίθων του νεφρού..

Πάρτε 60 γραμμάρια αμπελόφυλλα και φτιάξτε από αυτά ένα αφέψημα. Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα. Αυτό θα πρέπει να διαλύσει τις πέτρες. Η εμφάνιση της πέτρας μπορεί να είναι μια πολύ επώδυνη εμπειρία. Για να ανακουφιστείτε από την ένταση κρατήστε μια κομπρέσα πιπερόριζα. γύρω από την περιοχή που πονάει και η οποία βρίσκεται δεξιά και αριστερά από την σπονδυλική στήλη στον οσφυϊκό σπόνδυλο 1 και τον θωρακικό 12
Αν δεν υπάρχουν αμπελόφυλλα, φτιάξτε 6 λίτρα χυμό καρπουζιού. Χρησιμοποιείστε μάλιστα όλο το καρπούζι. Αλλά όχι τη φλούδα και τους σπόρους. Βράστε τον χυμό του μέχρι να μείνουν 3 λίτρα και πιείτε τον όλο σε μια μέρα.

ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ

lifehub-to-fos-ton-asterion-17

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο ξένο τραγούδι που ονομάζεται <<Last train to London…>> , είναι χαρούμενο αλλά μιλάει για μια τελευταία νύχτα που θέλει να κρατήσει για πάντα.. Τι όμως κρατάει για πάντα ;  έχετε αναρωτηθεί ; τίποτα..
Όλα τελειώνουν για να αρχίσουν άλλα, για την ακρίβεια όλα είναι κύκλος, αρχίζουν ολοκληρώνονται και ξεκινάνε άλλοι. Όταν ένας κύκλος μένει μισοτελειωμένος είναι σαν ένα χαλασμένο γραμμόφωνο που έχει κολλήσει η βελόνα του και παίζει το ίδιο και το ίδιο ξανά και ξανά, μέχρι να πάς να σηκώσεις την βελόνα. Ε λοιπόν ήρθε η στιγμή κάποιος να σηκώσει την βελόνα και αυτό είναι το προτελευταίο τετράγωνο μεταξύ του Ουρανού και του Πλούτωνα, η καταστροφική δύναμη του Σίβα, του Ινδού Θεού καταστροφέα, που συμβολίζει η μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα, δρα σε συνδυασμό με την επαναστατική τάση του ηλεκτροφόρου πλανήτη Ουρανού. Δεν νομίζω να κάνετε εύκολο ύπνο τις τελευταίες αυτές μέρες και ούτε πρόκειται βέβαια… Η ένταση αυτήν την εβδομάδα θα ανέβει γιατί στο τετράγωνο θα συμμετέχει και η Σελήνη Τρίτη Τετάρτη και αργότερα η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω θα κάνει και αυτή ένα πέρασμα ίσα για να τσιγκλίσει την όψη..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα