Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η ΟΥΣΙΑ

Τα πάντα στο Σύμπαν είναι Ενέργεια. Η ίδια Ενέργεια παντού.


Μόνο που «θεωρούμε» (ως άνθρωποι), ασαφή, και πολλές φορές μη αληθινή την καθαρή Ενέργεια του Αόρατου, και αληθινή, την Συμπυκνωμένη συμπαγή Ενέργεια της ύλης, ακριβώς επειδή την βλέπουμε με τα μάτια μας και είναι και χειροπιαστή, μια και τα ίδια τα σώματα μας από αυτήν αποτελούνται. Λογικά λοιπόν συμπεραίνουμε, ότι και τα σώματα μας, είναι κι αυτά αληθινά...

Στο Αόρατο όμως (που δεν πολυεγκρίνουμε σαν αληθινό), ανήκει και η Σκέψη μας. Αλλά είπαμε, πως Αόρατο και ορατό, είναι αποτελούμενα από το ίδιο υλικό, (την ίδια Ενέργεια), αυτήν που υπάρχει στα πάντα γύρω μας σε αυτόν τον κόσμο (τον υλικό), που βλέπουμε και ζούμε….

Αυτό σημαίνει, (αφού αόρατο και ορατό αποτελείται από την ίδια ενέργεια όπως είπαμε), πως όσο Αληθινά θεωρούμε ότι είναι, (ή ψεύτικα) τα σώματα μας, το ίδιο ισχύει και για όλα όσα ποτέ θα σκεφτούμε (και σκεφτόμαστε), όπως αντίστοιχα είναι το ίδιο Αληθινά (ή και ψεύτικα), και όλα όσα βλέπουμε και ζούμε….

Αν όσα βλέπουμε τα χαρακτηρίζουμε Αληθινά, είναι αληθινά και όλα όσα δεν βλέπουμε, (μα παρ’ όλα αυτά υπάρχουν), τα οποία και σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε κλπ. Τόσο αληθινά για την ακρίβεια, όση η πίστη μας για την Αληθινότητα τους… Από την άλλη, αν τα χαρακτηρίζουμε όσα βλέπουμε (μαζί και τα σώματα μας,) ως ψεύτικα, τότε και ότι σκεφτόμαστε, είναι και αυτό ψεύτικο. Έτσι δεν είναι;

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ψυχή




«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την «αφελή» αποκάλυψη ενός τρομερού μυστικού. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ψυχή. Ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουν ανθρώπινο σχήμα. Με άλλα λόγια, δυο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες όντων έχουν ανθρώπινο σχήμα. 

Ο Τζων Μπένετ, στο βιβλίο του «Γκουτζίεφ: Η δημιουργία ενός Νέου Κόσμου», αναφέρει τον Γκουρζίεφ να διακρίνει ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες ανθρώπινων όντων. Παραθέτουμε:

Τελικά οι γυναίκες έχουμε μεγάλες προσδοκίες;

Κυκλοφορούν φήμες ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε περίπλοκα πλάσματα.
Δεν ξέρουμε τι θέλουμε, δεν είμαστε ποτέ σίγουρες για τις αποφάσεις μας, είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικές και τα συναισθήματα μας είναι συνήθως ακραία. Επίσης εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι το σωστό timing είναι τα πάντα εμείς θα φτάσουμε με δέκα λεπτά καθυστέρηση και θα χάσουμε την τέλεια στιγμή αφού η ακρίβεια δεν είναι σχεδόν ποτέ το δυνατό μας σημείο.
tina-casciani
Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι σχόλια ετοιμοπόλεμων πρώην και προέρχονται από υπερβολικά στενά κεφάλια τα οποία δεν καταλαβαίνουν την ψυχοσύνθεση και την πολυπλοκότητα της γυναικείας φύσης ή ακόμα και από την μειονότητα η οποία ίσως δίνει τα λανθασμένα σήματα και βεβηλώνει το μυστήριο και την ελκυστικότητα του φύλου.
Μέχρι την στιγμή που άρχισα να σκέφτομαι ενδόμυχα την ακαταμάχητη ανάγκη της γυναίκας να εξετάζει κάθε λεπτομέρεια με την αστείρευτη δίψα της για υπερβολή, δράμα και περίπλοκες καταστάσεις.

"Ο,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο;"

Ο τάφος της Αμφίπολης επικίνδυνος για την Μακεδονία μας;



Η υπόθεση του τάφου της Αμφίπολης κατά κάποιον τρόπο δικαιώνει τα δύο προηγούμενα κείμενά μου με τίτλο «Η απάτη του τάφου της Αμφίπολης». Μιλάω για την κλασσική πλέον κομπίνα των επίσημων αρχαιολόγων που ξέρουν πολλά και τα λένε λίγα-λίγα στο στυλ «θα δούμε τι γίνεται μετά».
Το πρόβλημά μου όμως δεν είναι αυτό.
Στις αναρτήσεις ευχόμουν να βγει κάτι καλό για την Ελλάδα από τον τάφο. Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε ανακαλυφθεί.
Άκουσα, λοιπόν, στα μικρά κανάλια να λένε (στα μεγάλα μπαίνω όποτε θέλω να δω μπούτια και να ακούσω καταξιωμένους ειδικούς) ότι ο τάφος αποτελεί όπλο για την αντιπαράθεση με τα Σκόπια σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας.
Προσωπικά δεν το πιστεύω για τους παρακάτω λόγους:

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ..ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ…ΨΟΦΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ..



Στην  παραβολή του …Μεγάλου Δείπνου,όλοι παραιτούνται (από την πρόσκληση) με δικαιολογίες.        
Ο πρώτος λέει..
Αγόρασα έναν αγρό και πρεπει να τον δω….
Κι άλλος είπε..Αγόρασα πέντε ζεύγη βοδιών
Και άλλος είπε…νυμφεύτηκα, εχω γυναικα  …
Ο ¨Ανθρωπος¨ της παραβολής, ο Θεόςπου καλει
(αρχικά τον…λαό του, τον Ισραήλ, δηλαδή αυτούς που είχαν τον Νόμο..
 Μετά Την Άρνησή Τους, εκάλεσε Εμάς, τα έθνηστο Δείπνο της Βασιλείας Του..
στην Εκκλησία Του…στην Θεία Ευχαριστία
(γιατί το μυστήριο που συνιστά την Εκκλησίαείναι η Θεία Ευχαριστία…)
Ας δούμε,με δύο λόγια, και τις τρεις αυτές περιπτωσεις.. 

Ο Μαγικός Κόσμος των Συμβόλων και των Αρχετύπων




Ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα στον μαγικό κόσμο των συμβόλων που στέκει δίπλα μας έτοιμος να μας αποκαλύψει αλήθειες πέρα από κάθε προσδοκία. Ανακαλύπτοντας τον θεμελιώδη ρόλο των συμβόλων στην εσωτερική εξέλιξη του ανθρώπου και τους τρόπους με τους οποίους αυτά αφυπνίζουν τη συνείδηση.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα Σύμβολα στη ζωή μας; Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι τα πιο βαθιά γεράματα, ερχόμαστε συνέχεια σε επαφή με έναν ολόκληρο κόσμο λέξεων, όρων και εικόνων, που επιδρούν άλλοτε επιφανειακά και άλλοτε πιο βαθιά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Επιδρούν στη σκέψη και πολλές φορές στην εξελικτική πορεία μας, τόσο σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο όσο και σε σχέση με τον εαυτό μας. Κι όμως, σπάνια συνειδητοποιούμε την επιρροή και τις αδιόρατες αλλά πραγματικές μεταβολές που ασκούν επάνω μας.

Πόσοι από μας άραγε αναρωτήθηκαν για τα παραμύθια που άκουσαν ή διάβασαν στην παιδική τους ηλικία. Ένας ονειρικός κόσμος από μάγους, γίγαντες, μαγεμένες βασιλοπούλες, ιπτάμενα χαλιά, μυθικά βουνά και δάση, τέρατα, πλάσματα με παράξενες ιδιότητες, στοιχειακά και νάνοι, ζώα άγρια και ήμερα που μιλούν και κινούνται σαν άνθρωποι, θαυμαστές χώρες και βασίλεια πέρασαν μέσα από τη φαντασία μας και χαράχθηκαν στο υποσυνείδητό μας. 

Να γιατί τόσες δολοφονίες στα σχολεία των ΗΠΑ

 



Αποτελέσματα

 Η McKinney δήλωσε ότι στόχος είναι να,

 "αναγκάσει το άτομο να διαπράξει μια πράξη βίας, είτε είναι  αυτοκτονία, είτε δολοφονία, κάτω από συνθήκες οι οποίες μπορούν να αμφισβητηθούν πειστικά από την κυβέρνηση."

Η ανταγωνιστική δημόσια ηθική παρενόχληση ενός στόχου προφανώς προορίζεται για να προκαλέσει ένα ξέσπασμα, έτσι ώστε να μπορούν να καταλήξουν ή κρατουμένοι ή σε ίδρυμα.
 

Η ανάλυση της Moret είναι παρόμοια.

 Λέει,

 "Ο σκοπός είναι να απομονώσει εντελώς και να αφαιρέσει κάθε στήριξη, κοινωνική ή οικονομική και ει δυνατόν, να οδηγήσει τους στόχους αυτούς σε αυτοκτονία."

 «Η απομόνωση του ατόμου από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλοντος ... [είναι] ουσιαστικά εξασφαλισμένη», διακήρυξε McKinney, "όταν αρχίσουν επικεντρωμένες μορφές ηλεκτρονικής παρενόχλησης."

Θα σ’αγαπώ κι όταν γεράσεις…



Τόσα κι άλλα τόσα ερωτήματα να βασανίζουν το μυαλό.

Ήταν να τους ζηλεύεις.
Της κρατούσε τρυφερά το ροζιασμένο χέρι και σιγοτραγουδούσε χαμογελώντας.
«Όσο αγαπιόμαστε τα δυο, να με φιλάς στο στόμα.
Όσα φιλιά κι αν μου ’δωσες, δε σε χορταίνω ακόμα».

Και το όμορφο δεν ήταν ότι της τραγουδούσε αλλά ότι το εννοούσε. Αρκούσε ένα βλέμμα για να καταλάβει κανείς πως ο έρωτας ήταν εκεί. Και μετρούσε έτη πολλά.

Μπορεί να μην ήταν το κορίτσι με τα κατάμαυρα μαλλιά που τον μάγεψε κάποτε.
Να μην ήταν η μεστή γυναίκα που του χάρισε δυο παιδιά.
Να μην ήταν καν η ώριμη σύντροφος που τον στήριξε στην κρίση μέσης ηλικίας που πέρασε.
Τα μαλλιά της είχαν το χρώμα του ζεστού πάγου πια. Και τα χέρια της, τις γραμμές των χρόνων που πέρασαν μαζί.

Η κιβωτός του Νώε



Η κιβωτός του Νώε που αναφέρεται στην αρχαία λογοτεχνία είναι το σύμβολο της ψυχής, που ένα άτομο προσπαθεί να δομήσει για να επιβιώσει, όταν η κιβωτός σηκωθεί από τη γη στον αστρικό ωκεανό. Αλλά αυτή η κιβωτός πρέπει να έλθει σε συνειδητή ύπαρξη. Αυτή η κιβωτός πρέπει να φτιαχτεί με μεγάλο μόχθο, καθαρή διορατικότητα και βαθιά ενόραση στο μέλλον. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μια ή πολλές ζωές· αλλά αν δε φτιαχτεί, το μέλλον μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο μέσα στο χάος των καταιγίδων.

Για να απαλλαχτείτε από τον πόνο του παρελθόντος να εκθειάζετε τους ανθρώπους




Για να απαλλαχτείτε από τον πόνο του παρελθόντος θα πρέπει να εκθειάζετε τους ανθρώπους που είναι μαζί σας, που ήταν μαζί σας ή που θα είναι μαζί σας. Κάθε φορά που σκέφτεστε κακά για ανθρώπους, ή που τους καταδικάζετε και τους κρίνετε ή τους μισείτε, σκέφτεστε κακά για τον εαυτό σας, καταδικάζετε τον εαυτό σας, κρίνετε και μισείτε τον εαυτό σας και οι άνθρωποι σας αντιμετωπίζουν ανάλογα με την παλιά σας εικόνα.

Με το να εκθειάζετε τους άλλους χτίζετε μια υψηλή εικόνα στον εαυτό σας. Όσο περισσότερο εκθειάζετε τους άλλους, τόσο πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική θα είναι η δική σας εικόνα.

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ


 Συλλογή καταγραφή Ηλίας Τουτούνης
Ο Γιαννάκος, ένα παιδί κάπου στα δεκαεπτά με δεκαοχτώ χρονώνε, ψηλός μαυρομάτης με μαύρα σπαστά μαλλιά και με δυνατά μπράτσα σαν σκιζάρια πετάγανε τις νεύρες από την δύναμη και την παλικαριά του.
Ήτανε ένα παιδί αρφανό χωρίς μάνα και πατέρα, τον βρήκε μια γυναίκα, η Κυπαρίσσω, στην κάτου βρύση του χωριού ακουμπισμένο στην ρίζα μια ιτιάς διπλωμένο με μια παλιά μεσάλα μέσα σ’ ένα ματαράτσι. Έσκουζε από την πείνα, ήτανε δεν ήτανε σαραντισμένο. Ευτυχώς που δεν έκανε κρύο και δεν ξεπάγιασε κοντά στο νότισμα της βρύσης. Η Κυπαρίσσω, το μάζωξε και το πήρε και μαζί με τα τρία δικά της στο φτωχικό κονάκι τους.
- Άνδρα μου, ο Θεός μας το έστειλε μαζί με τα δικά μας και τούτο. Τι τρία, τι τέσσερα, ψυχούλα είναι κι αυτό, δεν πρέπει να το αφήκουμε στην μαύρη του την μοίρα.
Ο Αντρίκος, δεν έφερε καμιά μα καμιά αντίρρηση, ίσα- ίσα που το καλοδέχθηκε στο φτώχικό του και το μάζωξε με αγάπη.

Ούλο το χωριό, τότενες, προσφέρθηκε να κουμπαριάσουνε με τον Αντρίκο γιατί ήτανε καλός άνθρωπος και αυτό που έκαμε, με το να συμμαζώξει το βρετό παιδάκι, ο κόσμος τον είχε στα όπα- όπα. Μετά από κάνα δυο μήνους, το βάφτισε και το ’βαλε Γιάννη, επειδής τον βρήκε παραμονές του Αγιανιού του Ριγανά. Ο Γιαννάκος, μεγάλωσε μαζί με τα άλλα παιδιά και τώρα έγινε κοτζάμ άντρουλας. Ποιος το περίμενε, ένα παιδί βρετό να γίνει το καλλίτερο και το ομορφότερο στο χωριό.
Όλα πηγαίνανε μέχρι τότε, μέλι γάλα με τα παιδιά των θετών γονιών και με τα παιδιά του χωριού.
Μια ημέρα, όμως, ήρθε και άλλαξε την μοίρα του Γιαννάκου και όλου του χωριού.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ελάχιστα χρήματα



Είμαστε πολύ κοντά στα Χριστούγεννα και όλοι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα, όμως πολλές φορές "σκοντάφτουμε" είτε στα χρήματα, είτε στις ιδέες.
Εμείς βρήκαμε μερικές, που χρειάζονται ελάχιστα χρήματα, και γίνονται γρήγορα και εύκολα, έτσι ώστε να μπούμε στη γιορτινή ατμόσφαιρα σε χρόνο μηδέν...
Αφορούν τα παράθυρα, το πιο όμορφο σημείο του σπιτιού, απ' όπου μπαίνει το φως του ήλιου ή του φεγγαριού. 
Βάλτε μια κούπα ζεστό κακάο και συντροφιά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, αφήστε τις εικόνες αυτές να σας εμπνεύσουν για τις δικές σας δημιουργίες, που θα κάνουν τα παράθυρά σας ομορφότερα από ποτέ!

Πρώτη πρόταση, ένας έναστρος ουρανός πάνω στα τζάμια σας. Θα δείχνουν όμορφα μέρα νύχτα, χαρίζοντας λάμψη. Τα υπέροχα αυτά αστεράκια μπορείτε είτε να τα κολλήσετε πάνω στο τζάμι, είτε να τα ζωγραφίσετε με χρυσό μαρκαδόρο.

Ανοικτή επιστολή

προς τον Τσίπρα και τον Καμμένο, οι οποίοι επιχειρούν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση των δωσίλογων.
Υπάρχει νόμιμη λύση, για να απαλλαγεί άπαξ η Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν του χρέους της.
Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να λεηλατήσουν τους Ευρωπαίους και όχι την ίδια.
Το ελληνικό χρέος είναι η "λεία", που ήδη άρπαξαν οι τοκογλύφοι από τους Ευρωπαίους.
Πάνω από ένα τρις ευρώ έχουν αρπάξει ήδη οι τοκογλύφοι από την Ευρώπη.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το "χαλαρό" σύστημα, για να γίνει το μεγαλύτερο "ριφιφί" στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

"Αlea jacta est" ...Ο κύβος ερρίφθη και πλέον - εκτός μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων - βαδίζουμε προς εκλογές. Όμως, από τη στιγμή που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να κάνουν χρήση του Συνταγματικού Νόμου και να εκμεταλλευτούν την αδυναμία εκλογής προέδρου για να "ρίξουν" την Κυβέρνηση, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν λύσεις στα χέρια τους. Οι ανατροπές των Κυβερνήσεων δεν γίνονται, για να κάνουν την πρωθυπουργική τους "θητεία" και οι επόμενοι ...Οι ανατροπές γίνονται για το καλό του λαού. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λύσεις για το ελληνικό χρέος; Έχει λύσεις, που δεν θα βάλουν σε περιπέτειες την πατρίδα; Έχει λύσεις, που δεν θα φέρουν τον ελληνικό λαό "απέναντι" σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα;
Τι είναι αυτά τα "κουρέματα" των χρεών, που υπόσχονται στον κόσμο οι διάφοροι διεφθαρμένοι Σταθάκηδες, οι οποίοι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της "γενναιοδωρίας" της Βουλής και της ανοχής τής Τρόικας; Ποιους απειλούν με "κουρέματα"; Τους δανειστές, που είναι οι λαοί της Ευρώπης; Απειλούν με "κουρέματα" αυτούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν από τις ηγεσίες τους να μας δανείσουν, για να ξεπληρώσουμε τους τοκογλύφους; Τα χρέη δηλαδή των τοκογλύφων ο ΣΥΡΙΖΑ τα θεωρεί νόμιμα και ως εκ τούτου πάει ένα "βήμα" παραπέρα και "κουρεύει" τα δάνεια που πήρε, για να τους ξεπληρώσει; Όλα αυτά δεν πρέπει να αναλυθούν, ώστε να μπουν ως παράμετροι σε κάποια κοινή εθνική στρατηγική; Τη συμμαχία των ευρωπαϊκών λαών στον δίκαιο ελληνικό αγώνα πώς θα την εξασφαλίσει; ...Με το "κούρεμα" των περιουσιών τους;

Το ξεχασμένο πείραμα των σοβιετικών με τους λύκους και τις αλεπούδες




Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος τουεπιστημονικού προγράμματος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν επικεντρωμένο γύρω από τις στρατιωτικές ανάγκες, με μια εκτεταμένη κρατική μηχανή να ξοδεύει χρόνο και χρήμα. Καμιά φορά όμως, προέκυπταν και κάποιες αναπάντεχες ανακαλύψεις. Πίσω στη δεκαετία του '50 οι Σοβιετικοί προσπάθησαν να δαμάσουν και να εξημερώσουν τους λύκους κάνοντάς τους κατοικίδια ζώα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στο στρατό. 
Ο λύκος έχει ένα δάγκωμα πολύ ισχυρότερο από ό, τι οποιοσδήποτε κατοικίδιος σκύλος και επίσης έχει πολύ πιο ακριβή ακοή και μυρίζει τέλεια όταν παρακολουθεί το θήραμά του. Επίσης, είναι εξαιρετικά επιθετικό και σκληραγωγημένο ζώο και είναι σε θέση να μείνει για μέρες χωρίς φαγητό ή ύπνο. Θεωρητικά, θα γίνονταν μεγάλα σκυλιά φύλακες.

Επικοινωνήστε με τους φίλους σας με web camera online χωρίς λογισμικό, χωρίς registration



Η δυνατότητα συνομιλίας στο interent μέσω web camera είναι μία λειτουργία που απαιτεί τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων τα οποία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας αλλά και να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία που το υποστηρίζει. Με την χρήση της online υπηρεσίας appear.in αλλάζουν τα δεδομένα αφού πλέον δεν χρειαζόμαστε κανένα πρόγραμμα να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας και δεν απαιτείται και καμία εγγραφή. Απλά δημιουργήστε το δικό σας κανάλι  πληκτρολογωντας την  ονομασία του και πατώντας μετά  το κουμπί Create.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Η καλλιέργεια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης
Μπορείτε να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας εκούσια, όπως δείχνουν δεκαετίες ψυχολογικών ερευνών, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες μέθοδοι. Μπορείτε να μάθετε να προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας, τις διαθέσεις και την αυτοεικόνα σας. Κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται ολοκληρωτική μεταβολή της προσωπικότητάς σας. Περισσότερο αφορά την αλλαγή στάσεων και συνηθειών, καθώς επίσης την κατάκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Βέβαια αυτό απαιτεί χρόνο και αφοσίωση στο στόχο. Συνεπώς, πρέπει να το δείτε ως μεσοπρόθεσμη επένδυση, με σημαντικά ωστόσο οφέλη.
Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν θα σας βοηθήσει απλώς να χειριστείτε τον εαυτό σας, αλλά θα σας επιτρέψει να εκμαιεύσετε εξαιρετικά αποτελέσματα από τους συνεργάτες σας. Αυτού του είδους η προσωπική ωρίμανση θα σας βοηθήσει, επίσης, να ολοκληρωθείτε ως προσωπικότητα, ώστε να μπορέσετε να καθοδηγήσετε και τους συνεργάτες σας για την καλλιέργεια της δικής τους συναισθηματικής νοημοσύνης. Όπως συμβαίνει γενικότερα με την προσωπική ωρίμανση, αφετηρία είναι η επιθυμία σας και η πρόθεσή σας να εξελιχθείτε.
Αποφασίζετε τι και πώς θα αλλάξετε: με άλλα λόγια, από εσάς εξαρτάται πώς θέλετε να είναι η προσωπικότητά σας. Ποικίλα έγκυρα τεστ για τη συναισθηματική νοημοσύνη θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε τη δεινότητά σας στον τομέα αυτόν. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, ένα τεστ μέτρησης της συναισθηματικής νοημοσύνης, για να σημειώσετε πρόοδο. Ένα πλήθος πρακτικών εφαρμογών θα βελτιώσουν ποικίλες πτυχές της συναισθηματικής νοημοσύνης σας.
Τρόποι αύξησης της συναισθηματικής νοημοσύνης

Πόσα καλά «πιστεύω» έχεις στο μυαλό σου;


Μην αφήνεις την ύπαρξή σου να πορεύεται σε δρόμους κακοτράχαλους και δυσάρεστους εξαιτίας ακατάλληλων «πιστεύω». Φέρε τα στην επιφάνεια, ξεσκόνισέ τα και χτίσε τα προσεκτικά από την αρχή, αν χρειαστεί. Όπως ακριβώς θα ανανέωνες ένα παλιό σπίτι: κάποια δωμάτια ίσως χρειαστεί να γκρεμιστούν για να χτιστούν άλλα στη θέση τους.
Μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου κάθε μέρα ότι:

Προσέχεις τι λες; Το σώμα σου σε ακούει!

Όταν κάτι πάει στραβά με την υγεία μας, είναι αλήθεια ότι έχουμε πολύ περισσότερη ενέργεια από όση φανταζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα – αυτοθεραπευόμενοι. Το σώμα μας θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αρκεί να μην του κόψουμε τη φόρα γκρινιάζοντας και βάζοντας στο στόμα μας τις χειρότερες λέξεις και εκφράσεις που υπάρχουν για την περίσταση.
Το σώμα μας ακούει, καταλαβαίνει πολύ καλά κάθε λέξη και είναι αναγκασμένο να συμμορφωθεί με τις πληροφορίες που του δίνουμε φωναχτά. Τι σημαίνει αυτό; Αν συνειδητοποιήσουμε τι εκστομίζουμε καθημερινά χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε, θα καταλάβουμε ότι δε βοηθάμε καθόλου την κατάσταση.
Συνηθίζουμε να λέμε φράσεις όπως:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα