Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το Big Bang ίσως «γέννησε» ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος κυλά αντίστροφα

Χάρις στη Μεγάλη Έκρηξη, είναι πιθανόν να δημιουργήθηκαν δύο «κατοπτρικά» σύμπαντα, στα οποία τα «βέλη του χρόνου» έχουν αντίθετη κατεύθυνση, υποστηρίζουν Καναδοί και Βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξαν, αν τα νοήμονα όντα σε κάθε «κόσμο» μπορούσαν να παρατηρήσουν το δεύτερο «κατοπτρικό» σύμπαν, τότε θα διαπίστωναν πως ο χρόνος κυλά σε αυτό αντίστροφα. 
universeΗ θεωρία διατυπώθηκε από τον Βρετανό δρα Τζούλιαν Μπάρμπουρ και τους Τιμ Κοσλόφσκι και Φλάβιο Μερκάτι, οι οποίοι εργάζονται στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ και το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter, αντίστοιχα. Με αυτήν, οι τρεις φυσικοί επιχειρούν να απαντήσουν σε έναν από τους πιο περίπλοκους «γρίφους» σχετικά με τη λειτουργία του σύμπαντος που ζούμε: για ποιον λόγο όλα τα «αυθόρμητα» φυσικά φαινόμενα εξελίσσονται πάντοτε προς μια κατεύθυνση – π.χ. όταν καίγεται, ένα κομμάτι ξύλο μετατρέπεται σε στάχτη, χωρίς να συμβαίνει ποτέ το αντίστροφο.

Έρωτας ή εγωισμός;

To-βράδυ

Κι ἂν ἔρθει κάποτε ἡ στιγμὴ νὰ χωριστοῦμε, ἀγάπη μου,
μὴ χάσεις τὸ θάρρος σου.
Ἡ πιὸ μεγάλη ἀρετὴ τοῦ ἀνθρώπου, εἶναι νὰ ᾿χει καρδιά.
Μὰ ἡ πιὸ μεγάλη ἀκόμα, εἶναι ὅταν χρειάζεται
νὰ παραμερίσει τὴν καρδιά του.
Σ᾿ ὅποιο μέρος τῆς γῆς, σ᾿ὅποια ὥρα,
ἐκεῖ ποὺ πολεμᾶνε καὶ πεθαίνουν οἱ ἄνθρωποι γιὰ ἕνα καινούργιο κόσμο… ἐκεῖ θὰ σὲ περιμένω, ἀγάπη μου!
Τάσος Λειβαδίτης.
Δεν είναι ο Άγιος Βαλεντίνος, δεν είναι τα δώρα ούτε οι πλαστικές στιγμές που μας κάνουν να ερωτευτούμε. Ο έρωτας είναι μέσα μας, έχει εγκατασταθεί από την στιγμή που ανοίξαμε τα μάτια μας και κάνει κυριαρχεί όταν αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας. Ναι, ξέρω δεν σε ρώτησε, όμως, κυλάει στις φλέβες σου, έχει αφήσει κομμάτια στην καρδιά σου και έχει φωλιάσει στον νου σου. Παραδέξου το, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν και, φυσικά, δεν μπορείς να τον απαρνηθείς ούτε λεπτό. Και αν φοβάσαι να μη σου πεθάνει, απομακρύνσου από το εγωϊσμό. Τον δικό σου, του άλλου. Μπορεί να μην τον έβαλες εσύ μέσα σου αλλά μόνο εσύ μπορείς να τον καταστρέψεις. Και αν τον καταστρέψεις, πίστεψέ το, δεν υπάρχεις μετά.

Ο μόνος τρόπος για να μην επηρεάζεστε απ’ οτιδήποτε στη ζωή..




Είχαμε έναν Δάσκαλο που καθόταν κάτω από ένα δέντρο.

 Έτρεξα να τον ρωτήσω κάτι. 

“Δάσκαλε!” Ξαφνικά είδα ότι διαλογιζόταν. “Θεέ μου”, είπα. 

Έτσι πήγα και κάθισα μπροστά του και κοίταζα τι έκανε. 

Μια σαύρα ήρθε και άρχισε να περπατά πάνω στο χέρι του και στο πρόσωπό του. 

Εκείνος δεν κουνήθηκε. Ήταν σαν άγαλμα. 

Επικοινωνία κι εγωισμός



Σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να επικοινωνήσει κανείς με ορισμένα άτομα. Πολύς εγωισμός, ματαιοδοξία, φόβος και μίσος τούς αποτρέπουν απ’ το ν’ ανοιχτούν για επικοινωνία. Οι επιπτώσεις των βλαβερών πράξεών τους στην αύρα τους ειδικά δημιουργούν σκλήρυνση και αμβλύνουν την συνείδησή τους.

Κάποιοι άνθρωποι, πριν ξεκινήσουν την επικοινωνία, προσπαθούν να πληγώσουν και να εξευτελίσουν το άλλο πρόσωπο, αλλά αυτή η τεχνική δεν δουλεύει. Όσο πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αληθινή επικοινωνία. Κάθε πληγωμένο αίσθημα μετατρέπεται σε πεδίο νέων εμποδίων μέχρι κάποιος να έχει ειλικρίνεια και καθαρή συνείδηση.

Όσο σκέφτεστε ότι το άλλο άτομο σας πλήγωσε στο παρελθόν, δεν μπορείτε ν’ ανοίξετε τον εαυτό σας σ’ εκείνον γιατί αναμένετε να σας πληγώσει ξανά.

Φοβού τους... ελεύθερους


Γράψε τέλος σε ό,τι νόμιζες ότι ήξερες και προπάντων σε αυτό που νόμιζες ότι ήσουν ικανός να κάνεις. Το σύστημα σε χαρακτήρισε δεινόσαυρο. Δεν έχει σημασία η ηλικία που κουβαλά ο καθένας μας, αλλά ούτε και η οποιαδήποτε εξειδίκευση έχει. Άλλαξαν όλα τριγύρω εκτός από εμάς τους ίδιους. Δεν ταιριάζουμε στη νέα εποχή, στη νέα τάξη πραγμάτων, στα νέα που εισέβαλαν στην χώρα. Δεν είναι τα καινούργια παπούτσια που μάς “χτυπάνε”, είναι τα πόδια μας πολύ μεγάλα για να χωρέσουν σε αυτά. Έτσι, ή θα τα φοράμε κουτσαίνοντας μέχρι να μάς χώσουν στην κάσα ή θα αυτοακρωτηριάσουμε τα πόδια μας μπαίνοντας στην ομάδα αναπήρων του νέου κόσμου που έχει αρχίσει. Αυτός ο κόσμος δεν επιτρέπει ξυπόλητους. Τελεία και παύλα.

Νέα όπλα για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη


 Ο Δρ Alexander και ο Morris  έχουν κάνει πολλαπλές αναφορές στις δημοσιεύσεις τους στον όρο "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Δεν είναι σαφές κατά πόσο έχουν επίγνωση του τι θα είναι αυτή η Νέα Παγκόσμια Τάξη: η ιστορία ορισμένων από τις οργανώσεις που έχουν υπηρετήσει, ή οι πραγματικοί στόχοι τους.

 Η USA Today δημοσίευσε ένα άρθρο στις 3 Ιουλίου 2003 με τίτλο, Top MilitaryAdvisor Signs on for Video Games (Ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος υπογράφει για Video Games), που ανέφερε ότι ο Δρ Alexander έχει "υπογράψει συμβόλαιο με τα ... Platinum Studios". «Μιλάμε για τα πάντα, από τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα παλμού που μπορεί να καθηλώσουν μια χώρα  αφανίζοντας όλα τα ηλεκτρονικά της, για τον έλεγχο των εντόμων με φερομόνες για να κάνουν ολόκληρες πόλεις μη κατοικήσιμες», λέει ο Πρόεδρος των Platinum Studios Scott Mitchell Rosenberg.", Συνέχισε, αναφέροντας τον Δρ Alexander ο οποίος δήλωσε, «Όλα αυτά είναι πραγματικά ... οι γενετικές και βιολογικές δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, τα όπλα αιχμής, οι τεχνολογίες και οι απειλές - αυτά είναι πραγματικά σενάρια που θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τα αντιμετωπίζουμε σήμερα, και αυτό είναι το εντυπωσιακό"

   Το περιοδικό Market Wire παρουσίασε ένα άρθρο το Μάρτιο, 2004, με τίτλο, “Colonel John BAlexanderPh.DSecured as ShockRounds (TMAdvisor” ο συνταγματάρχης John BAlexanderPh.D. τοποθετήθηκε ως ShockRounds(TM) Σύμβουλος. "Ο συνταγματάρχης Alexander» εξήγησε, «αναγνωρίζεται ως κορυφαία αρχή του κόσμου σχετικά με τα μη φονικά όπλα και πιστώνεται με την ανάπτυξη της σύγχρονης έννοιας της μη θανατηφόρου άμυνας» και «συνεχίζει να διαβουλεύεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να παρέχει οδηγίες σε στρατιωτικές καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ... για τα μη θανατηφόρα όπλα.

Πτώση αυτοκινήτου στο νερό

Του Ραξή Επιτρόπου MEng
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα χάνονται ζωές από ανθρώπους που καταλήγουν με τα αυτοκίνητα τους μέσα σε κάποιο βαθύ ποτάμι / λίμνη / θάλασσα, ή χάνουν τον έλεγχο στο λιμάνι κτλ. Δυστυχώς μιλάμε για ένα σενάριο που δεν διδάσκεται στις σχολές οδηγών – και είναι κάτι που πιάνει τους περισσότερους απροετοίμαστους και εν γένει ανεκπαίδευτους. Πολλοί οι μύθοι και οι ανακρίβειες για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης – τι πρέπει να κάνουμε; Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Η κυκλοθυμική επανάληψη του χθες !!!




Αυτό δεν είναι προφητεία, ούτε μαντική διαδρομή, αλλά μία διαδρομή μέσα από την πραγματική αντίληψη.

Κάθε τι στη ζωή μας έρχεται, φεύγει και ξανά έρχεται. Η επανάληψη ενός δρόμου γίνεται ξανά και ξανά μέχρι εμείς να μάθουμε από τον δρόμο αυτόν. Όσο δεν μαθαίνουμε από έναν δρόμο αυτός θα επαναλαμβάνετε όλο και με περισσότερα παραδείγματα.
Έτσι και στη ζωή μας γεγονότα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, αλλά σε κάθε επανάληψη μεγαλώνει όλο και περισσότερο η έκταση. Απλώνεται δηλαδή το συμβάν επανάληψης σε περισσότερους τομείς.
Η κυκλοθυμική επανάληψη λοιπόν του χθες έχει να κάνει ως εξής.

Διατροφή για ένα... πετυχημένο "Ερωτικό Ραντεβού"!!!


trofes-petiximeno-erwtiko-rantevouΗ Θεοδώρα Τζανή, με αρκετές γνώσεις στη σωστή διατροφή, ανέλαβε να μας παρουσιάσει μια "σωστή διατροφικά ημέρα" για ένα πετυχημένο Ερωτικό Ραντεβού.
Λίγο πριν τις 8:00 το πρωί...χτυπάει το ξυπνητήρι! Σηκώθηκα από το κρεβάτι με όρεξη και μεράκι ν' αντικρίσω στα μάτια τη μέρα που μόλις ξημέρωσε. Μόλις ξημέρωσε ναι. Kαι πρέπει να κυλήσουν όλες οι ώρες της ημέρας μέχρι να έρθει η ώρα που πολυπόθητου ραντεβού αργά το βράδυ. Θα βγούμε με τον καλό μου για φαγητό. Λόγω των πολλών υποχρεώσεων και των δύο έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι το τελευταίο διάστημα. Θέλω σήμερα να είναι όλα τέλεια για να αναζωπυρώσουμε τη σχέση μας. Ευτυχώς είναι Παρασκευή και κανένας από τους δύο δεν θα έχει το άγχος της αυριανής μέρας.
Αφού έκανα ένα χαλαρωτικό ντους κατευθύνομαι προς την κουζίνα για να ετοιμάσω τοπρωινό μου. Χρειάζομαι ένα δυναμωτικό πρόγευμα το οποίο θα μου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που έχω ανάγκη για να ανταπεξέλθω στις πολλές ώρες εργασίας, τις απαιτήσεις και τα απρόοπτα που πολλές φορές έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου.Φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι και ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλιέχουν την τιμητική τους.

Πώς θα αντιμετωπίσετε, οι ίδιοι, τη δική σας μελαγχολία;

Παρόλο που μόνο ένας ειδικός μπορεί να κρίνει αν χρειάζεται η κατάσταση φαρμακευτική υποστήριξη, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να βοηθήσετε τον εαυτό σας, όταν νιώθετε στο ναδίρ της ψυχικής σας διάθεσης.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε μια πεσμένη διάθεση και την αίσθηση της ματαιότητας, που φέρνει η κατάθλιψη και κανένας από αυτούς δεν περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται αυτή η εναλλακτική, καθώς μόνο ένας ειδικός μπορεί να κρίνει αν χρειάζεται η κατάσταση χημικής υποστήριξης, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να βοηθήσετε τον εαυτό σας, όταν νιώθετε στο ναδίρ της ψυχικής σας διάθεσης.
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς άλλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο και άλλοι κοιμούνται περισσότερο από το κανονικό, άλλοι παίρνουν βάρος και άλλοι χάνουν, ενώ η πλειονότητα των ατόμων που έχουν κατάθλιψη χάνουν το ενδιαφέρον τους, ακόμα και για πράγματα που στο παρελθόν τους χαροποιούσαν και συχνά καταλήγουν να νιώθουν μόνοι και αβοήθητοι, ενώ γνωρίζουν μέσα τους πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε κάθε μέρα;

Το έχουμε ζήσει όλοι: υπάρχουν μέρες που η επιδερμίδα μας είναι θαμπή και βγάζει σπυράκια, η κοιλιά μας πρήζεται, νιώθουμε αδυναμία και το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από αυτά που ενδεχομένως να μας συμβαίνουν συχνά και παρ’ όλο που μπορεί να μην τυχαίνουν όλα μαζί ταυτόχρονα, ακόμη και μεμονωμένα μας δημιουργούν προβλήματα.
Κι εκεί που μέχρι στιγμής τα αποδίδαμε όλα στο άγχος, το οποίο σίγουρα παίζει ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί έρχονται να μας εντοπίσουν και τις κακές μας διατροφικές επιλογές ως υπεύθυνες για όλα τα παραπάνω.
Αν, λοιπόν, θέλετε να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, να διώξετε την αδυναμία και να αισθάνεστε ευεξία, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά.

Συνθήματα Ζωής


Sinthimata_zois.jpg
Φωτό: Γωγώ Ρούντα
“Where there’s a will, there’s a way.”
“I can and I will. Watch me!”
Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές φράσεις που με ακολουθούν και με χαρακτηρίζουν στη ζωή μου και που σίγουρα αν αποφάσιζα να τις αποτυπώσω πάνω στο σώμα μου, αυτές θα επέλεγα. Πάντα πίστευα ότι, όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, θα βρεις και τον τρόπο για να το καταφέρεις και να το κατακτήσεις. Και μπορώ να γίνω πολύ επίμονη όταν επιθυμώ έντονα. Θυμάμαι την φράση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω.» Όταν κάτι δεν το πιστεύεις αρκετά και δεν το θες πολύ, σίγουρα δεν θα το προσπαθήσεις ούτε θα το παλέψεις.

Ο Νόμος της Έλξης. Πραγματικότητα ή παραμύθι για τα παιδιά;

topΟ Νόμος της Έλξης (Law of Attraction) δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη. Αντίθετα, γνωρίζουμε από καταγραφές πως ήταν γνωστός και στην αρχαιότητα. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η σχετική θεωρία της αρχής “είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι έλκουμε στις ζωές μας” έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Εκατοντάδες βιβλία, video, διαλέξεις, όλα ισχυρίζονται πως για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας αρκεί να κάνουμε θετικές σκέψεις και το σύμπαν θα μας φέρει αυτό που σκεφτήκαμε…
Ο τρόπος που λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης μπορεί να θυμίζει κάτι από σενάριο φαντασίας, αλλά ίσως εκπλαγείς αν μάθεις πως στην πραγματικότητα έχει τις βάσεις του σε νόμο της Φυσικής που είναι γνωστός ως Νόμος των Δονήσεων (The law of Vibration!) Σύμφωνα με τον δεύτερο, τα πάντα στο σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο από ασταμάτητα δονούμενες συχνότητες…

Κάπνισμα και καρκίνοι


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Η σχέση του καπνίσματος με την χρόνια βρογχίτιδα και τον καρκίνο του πνεύμονα, όσο και αν δεν θέλουν να το δεχθούν πολλοί από τους καπνιστές, είναι πολύ στενή.
Το κάπνισμα του τσιγάρου όμως, δεν οδηγεί μόνον στον καρκίνο του πνεύμονα, όπως πολλοί νομίζουν.

Έχει συνδυαστεί αυτό στατιστικά σε έρευνες και με άλλους καρκίνους, εκτός του πνεύμονα, κυρίως σε άνδρες, χωρίς όμως να έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το κάπνισμα του τσιγάρου οδηγεί σε αυτούς τους καρκίνους.

Φως στο θέμα ρίχνει, όμως, μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science αυτές τις ημέρες.  Επιστήμονες διαπίστωσαν, μελετώντας τρεις διαφορετικές έρευνες  που αφορούσαν 6014 άτομα συνολικά,  πως το κάπνισμα του τσιγάρου βλάπτει το ανδρικό χρωμόσωμα Υ στα κύτταρα του αίματος. (τα χρωμοσώματα είναι το τυλιγμένο DNA μέσα στον πυρήνα των κυττάρων). Αυτή η επίδραση, είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, πως οδηγεί σε καρκίνους διαφόρων οργάνων.

Yπάρχει σωστός τρόπος να θυμώνεις;

Yπάρχει σωστός τρόπος να θυμώνεις;

Διαλέξτε τα σωστά κανάλια για τα αρνητικά συναισθήματα ώστε να μη γίνουν τοξικά.

Πόσες φορές θυμώσατε και υποσχεθήκατε στον εαυτό σας ότι δεν θα το ξανακάνετε γιατί δεν αξίζει; Και πόσες ακόμα φορές, είπατε στον εαυτό σας, ότι θα το πληρώσει ακριβά αυτός που σας προκάλεσε τον θυμό; Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να απαντήσω (σας φαντάζομαι ήδη να κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι σας). Οποιοσδήποτε είναι ο θυμός που νιώθετε, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα, απλά για να σας καταστρέψει την ζωή. 

Ο θυμός αποτελεί ένα υγιές συναίσθημα, παρόλα αυτά όταν ξεκινάει να σας ελέγχει, αποδεικνύεται τοξικός. Σας απασχολεί από την εργασία σας, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας, και το κυριότερο απ΄ όλα; Σας πληγώνει. Όταν ο θυμός σας, ξεφεύγει από τα όρια, μπορεί να μετατραπεί σε χρόνιο άγχος, και αυτό με την σειρά του να προκαλέσει ψυχοσωματικές ασθένειες.

Για σκεφτείτε αυτό.... Μπορείτε να ελέγξετε τον θυμό σας πριν το κάνει αυτός; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές :

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ...ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΑΠΛΑΣ ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥ

Χιλιάδες μέτρα θα πάρει πίσω ο Σύριζα. Αυτό δεν το συζητάμε. Είναι δέσμευση του αρχηγού οτι για τα χρέη μας, θα πληρώσει ο Σόιμπλε. Που οφείλει και μόνο σαν όνομα : Σόι – μπλε. Δηλαδή κρυφονεοδημοκράτης. Αλλά και οφείλει σαν Γερμανός που εφωτίσθη από τον αρχαίον ελληνικόν πολιτισμόν.
Ασχέτως όμως μέτρων, ο Σύριζα θα αλλάξει και συγκεκριμένα πρωτόκολα διαμαρτυρίας. Είτε μιλάμε για πορείες, είτε για καθιστικές αντιδράσεις, είτε για απεργίες. Παλιώσανε τα χόμπυ τα παλιά. Ο κόσμος έχει εξελιχθεί και δεν θέλει τα στερεότυπα. Αυτά με τα οποία γαλουχήθηκαν οι πατεράδες μας. Που δεν είχαν κοντρόλ τηλεόρασης στο χέρι.
Η πρόταση αυτή είχε πέσει σαν βόμβα στην συνιστώσα του κόμματος. Η οποία συνιστώσα, πρέπει να ομολογήσω οτι είναι παραδοσιακή. Μέχρι που επί κεφαλής ανέλαβε αυτός ο Μιχελογιαννάκης. Ο οποίος αποφάσισε και να δείξει τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να διαμαρτύρονται οι βουλευτές κατ” αρχάς αλλά κι όλοι οι αγανακτισμένοι κατόπιν.

O Εμιρης και ο Κακομοιρης

trenches
Πριν λιγο καιρο ειχα γραψει ένα αρθρο για τους σιχαμενους Φριτς και τα φεσια που εχουν βαλει σε ολο το κοσμο ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μεσα σε 100 χρονια. Μη πουμε για τους πολεμους τους νεκρους και ότι άλλο εχουν προκαλεσει τα γουρουνια.
Είναι οι Αγγλοι αγιοι? Όχι φυσικα. Αποικιοκράτες και κατά πολλούς χειρότεροι. Επειδη όμως σε αντιθεση με τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ που για άλλη μια φορα θελουν να ‘κυριαρχησουν’ επαθαν και εμαθαν ακολουθει το παρακατω. Αλλαζει προβια ο λυκος? Όχι βεβαια. Του την αλλαζει η αρκουδα όμως με το ζορι αν αρχισει και κανει τσαμπουκαδες. Ακυρωση του South Stream και ξεκινα να τρεχεις κυρα κατινα. Επονται και αλλα. Αντε μη τα παρω, κλεισω τη κανουλα και σας βρουμε παγωμενους την ανοιξη στη κολοχωρα σας.
Η Βρετανία αποπληρώνει χρέη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Η Βρετανία θα αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της που χρονολογούνται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέρχονται σε 1,9 δισεκ. στερλίνες (2,4 δισεκ. ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
«Μπορούμε επιτέλους να πληρώσουμε τα χρέη που συνήφθησαν για να πολεμήσουμε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.
«Αποτελεί ένδειξη της δημοσιονομικής αξιοπιστίας μας και είναι επίσης μια καλή συναλλαγή για τους σημερινούς φορολογουμένους», διαβεβαίωσε.

ΑΞΙΟΣ(;) ΕΣΤΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ Ο ΜΑΓΚΑΣ



Είμαι σίγουρος. Αν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε γεννηθεί στην Αγγλία ή, την Γερμανία είναι αδύνατον να έβγαζε αυτή τη δωρική φωνή που γνωρίσαμε και που ο ίδιος δεν κατάλαβε ποτέ την αξία της, τη μοναδικότητά της. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο πρωτομάστορας Μίκης Θεοδωράκης τον ευλόγησε με τα τραγούδια του, αυτόν εμπιστεύθηκε να πει τα όσια και τα ιερά της νεοελληνικής μουσικής. Κι εκείνος, ο Μπιθικώτσης έκανε δικό του παιχνίδι με τις συνθέσεις του Του Βοτανικού ο Μάγκας και Του Μπαλαμή το Ουζερί.

Υδροστρόβιλος στη Ρόδο χτύπησε την στεριά και έσβησε αμέσως.




Ακόμα ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του σήμερα στο νησί της Ρόδου... μόνο που αυτή την φορά χτύπησε στην στεριά. 

Πιο συγκεκριμένα στης 11:58 στην θαλάσσια περιοχή Καβουράκια εμφανίστηκε ένα funnel cloud κατέβηκε γρήγορα μέχρι την θάλασσα, χτύπησε στην στεριά και έσβησε αμέσως χωρίς ευτυχώς να προξενήσει ζημιές ή τραυματισμούς. 

Η συνολική διάρκεια του φαινομένου ήταν 4 λεπτά. Οι φωτογραφίες είναι του Panagiotis Mitrovgenis.

Τι είναι η συναισθηματική εξάρτηση;

love_addiction1
Όλοι χρειαζόμαστε σχέσεις αγάπης και συντροφικότητας για να έχουμε μια αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και πληρότητας. Κάποιοι άνθρωποι όμως, εξαρτώνται υπερβολικά από τους άλλους, προσκολλώνται και στηρίζουν τη ζωή και την ευτυχία τους στον άλλο.
Κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους, βάζουν οτιδήποτε άλλο σε δεύτερη μοίρα και παρότι μπορεί να υποφέρουν, προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση με οποιοδήποτε κόστος γιατί φοβούνται την εγκατάλειψη και τη μοναξιά. Όταν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις αν δεν έχεις κάποιον που σε λατρεύει, τότε το να έχεις μια σχέση γίνεται το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σου και θα κάνεις τα πάντα για να βρεις έναν σύντροφο και “να επιβιώσεις”. Αυτό είναι εξάρτηση.

Tribler : H σύγxρονη εκδοχή ανεύρεσης και διαμοίρασης αρχείων (P2P)



To Tribler είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μαθηματικών και Επιστήμης των Υπολογιστών στη σχολή Delft University of Technology. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τεχνολογία P2P και σας προσφέρει έναν πολύ απλό τρόπο να αναζητήσετε, να κατεβάσετε και να μοιραστείτε οποιοδήποτε αρχείο πολυμέσων ή έγγραφο Είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να βρούν, να απολαύσουν και να μοιραστούν περιεχόμενο. Με την έννοια περιεχόμενο εννοούμε βίντεο, ήχο, εικόνες, και πολλά άλλα.

 Mέσω της βελτιωμένης λειτουργίας αναζήτησης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε περιεχόμενο άλλων χρηστών Tribler, και περιεχόμενο μεγάλων δικτυακών πυλών βίντεο, όπως το YouTube και το Liveleak. Μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα από διαφορετικές κατηγορίες, όπως βίντεο, ήχο, φωτογραφίες, κλπ. Μπορείτε επίσης να δείτε ποια είναι τα πιο δημοφιλή και πρόσφατα που έχουν ανέβει. Όλες αυτές οι λειτουργίες θα σας βοηθήσουν σίγουρα να βρείτε αυτό που σας αρέσει. Η επιστημονική έρευνα και ο προγραμματισμός για Tribler υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα.

Πώς διαφέρει η υγεία ανδρών και γυναικών

differ

Πέρα από τις προφανείς διαφορές στην αναπαραγωγική υγεία, υπάρχουν διαφορές και σε ό,τι αφορά την υγεία ανδρών και γυναικών γενικότερα, καθώς πολύ συχνά έχουν διαφορετικά συμπτώματα για το ίδιο ιατρικό πρόβλημα.

Οι άνδρες έχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες συνθήκες όπως πέτρες στα νεφρά και οι γυναίκες έχουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες, όπως η οστεοπόρωση ή η λέπτυνση των οστών.
Επειδή υπάρχουν αυτές οι διαφορές, υπάρχουν αντίστοιχα και διαφορετικές προσεγγίσεις ενός προβλήματος σε ό,τι αφορά τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία διαφόρων συνθηκών υγείας.

Η Προέλευση του Άη-Βασίλη και των Χριστουγέννων

 Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
 Ο Ιησούς γεννήθηκε περίπου το 2π.Χ. ή το 7π.Χ. σύμφωνα με ιστορικούς, θεολόγους, αλλά και τον Πάπα. Ο λάθος υπολογισμός έγινε από τον Διονύσιο τον Μικρό (Dionysius Exiguus, 470μ.Χ.-544μ.Χ.), τον εφευρέτη του σύγχρονου ημερολογίου και του διαχωρισμού της ιστορίας σε δύο εποχές βάσει της γέννησης του Ιησού, που χρησιμοποιήθηκε αργότερα από το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Όπως και να έχει, η ημερομηνία γέννησης του Ιησού είναι άγνωστη και μπορούμε μόνο λογικά να συμπεράνουμε πως έλαβε χώρα κάποια ανοιξιάτικη νύχτα, καθώς η αφήγηση με τον στάβλο που όλοι ξέρουμε, αναφέρει βοσκούς στην ύπαιθρο με τα ζώα τους.
Σατουρνάλια
Σατουρνάλια
Πολύ πριν την εξάπλωση του Χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ακόμα και πριν τη γέννηση του Ιησού, τηρούνταν έθιμα που μοιάζουν με τα σημερινά Χριστούγεννα, όπως το Yule του γερμανικού παγανισμού, οι γιορτές του χειμερινού ηλιοστάσιου και τα Σατουρνάλια.
Το χειμερινό ηλιοστάσιο (25 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) είχε μεγάλη σημασία για τους αρχαίους, καθώς οι κοινότητες της εποχής δεν γνώριζαν αν θα αντέξουν τον χειμώνα, και έπρεπε να προετοιμάζονται επί εννέα μήνες για να τον περάσουν χωρίς λοιμούς, που ήταν συχνοί. Κατά το έθιμο, έκοβαν έναν μεγάλο κορμό (Yule log) και τον έκαιγαν. Η φωτιά έπρεπε να κρατήσει καθ’ όλη την σκοτεινή αυτή εποχή του χειμώνα, συμβολίζοντας το φως και τη γέννηση, μέχρι την αρχή της άνοιξης.

«Μιλήστε σε αγνώστους, κάνει καλό»

Όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα



Οι άνθρωποι συχνά δεν καταλαβαίνουν τα οφέλη της κοινωνικότητας.
Οι άνθρωποι συχνά δεν καταλαβαίνουν τα οφέλη της κοινωνικότητας.
Επιμέλεια –Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Δεν είναι παράδοξο; Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και, παρ’ όλο που το ανθρώπινο είδος φημίζεται για την κοινωνικότητά του, στεκόμαστε ο ένας τόσο κοντά στον άλλο κάθε μέρα αγνοώντας  το διπλανό μας και επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

 Κι όμως οι συμμετέχοντες σε πρόσφατα πειράματα υποτιμούν την επιθυμία των άλλων να  επικοινωνήσουν κοινωνικά αλλά  χαρακτηρίζουν ως θετικές τις εμπειρίες τους όταν απευθύνθηκε σε αυτούς κάποιος άγνωστος και όταν οι ίδιοι απευθύνθηκαν σε κάποιον που δεν γνώριζαν.

Οι άνθρωποι συχνά δεν καταλαβαίνουν τα οφέλη της κοινωνικότητας, όπως δείχνει νέα μελέτη του καθηγητή Nicholas Epley του Chicago Booth School Of Business. 

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «The Journal of Experimental Psychology» ο Epley και η συνεργάτιδά του Juliana Schroder έγραψαν: «Το να επικοινωνεί κάποιος με αγνώστους στο τρένο μπορεί να μην είναι τόσο μακροχρόνια ευεργετικό όπως μια φιλία, αλλά οι επιβάτες ενός τρένου στο κέντρο του Σικάγο έδειξαν να απολαμβάνουν πολύ περισσότερο τη διαδρομή όταν επικοινώνησαν με κάποιον, ακόμα και αν τους ήταν παντελώς άγνωστος σε σχέση με το να έκαναν τη διαδρομή μόνοι και σιωπηλοί».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα